ΑρχικήinetInstagram & Twitter κλείδωσαν τους λογαριασμούς του Kanye West

Instagram & Twitter κλείδωσαν τους λογαριασμούς του Kanye West

Instagram και Twitter κλείδωσαν τους λογαριασμούς του Kanye West λόγω αντισημιτικών μηνυμάτων που δημοσίευσε στις πλατφόρμες.

Η επιστροφή του Kanye West στο Twitter φαίνεται πως δεν κράτησε πολύ. O γνωστός ράπερ δεν ήταν ενεργός χρήστης τα τελευταία δύο χρόνια. Επέστρεψε, όμως, με μερικά tweets το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, λιγότερο από μια μέρα αφότου ο Elon Musk τον καλωσόρισε πίσω στην πλατφόρμα, ο δημοφιλής ράπερ και σχεδιαστής μόδας είδε τον λογαριασμό του να έχει ανασταλεί μετά τη δημοσίευση ενός αντισημιτικού μηνύματος. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Kanye West, γνωστός πλέον ως Ye, έγραψε ένα επιθετικό μήνυμα με αποδέκτη Εβραίους ανθρώπους (…death con 3 On JEWISH PEOPLE…). Στο ίδιο μήνυμα, προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, λέγοντας ότι ότι το μήνυμα δεν ήταν αντισημιτικό, αφού “οι έγχρωμοι άνθρωποι είναι στην πραγματικότητα Εβραίοι“.

Kanye West Instagram Twitter

Το Twitter επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι ο λογαριασμός του Ye είχε κλειδωθεί και το αντισημιτικό tweet είχε αφαιρεθεί, λόγω παραβίασης των πολιτικών της πλατφόρμας. Ωστόσο, αρκετοί πρόλαβαν να το δουν και να το κάνουν screenshot.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Τελικά προχωρά κανονικά στην εξαγορά του Twitter

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλείδωμα του account στο Twitter ήρθε μόλις μια μέρα μετά από τον περιορισμό του Instagram account του Kanye West από τη Meta. Σε μια ανάρτηση που έχει διαγραφεί, ο West μοιράστηκε ένα screenshot ενός μηνύματος που έστειλε στον ράπερ Sean Combs, γνωστό ως “Diddy”, όπου άφηνε να εννοηθεί ότι ο ράπερ «ελέγχεται» από μια ομάδα ισχυρών Εβραίων.

Μετά το “ban” του στο Instagram, ο Kanye West μπήκε στο Twitter όπου παραπονέθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Mark Zuckerberg, σχετικά με την απαγόρευση από το Instagram. Αυτή η ανάρτηση είναι ακόμα διαθέσιμη στην πλατφόρμα.

Η Meta επιβεβαίωσε στο Gizmodo ότι ο Ye δεν είχε διωχθεί από το Instagram, αλλά μάλλον τέθηκε “υπό περιορισμό”, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να δημοσιεύει, να σχολιάζει ή να στέλνει DMs, μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Ψυχική υγεία: Μπορώ να εμπιστευτώ τις συμβουλές σε TikTok και Instagram;

Οι αναρτήσεις τόσο στο Instagram όσο και στο Twitter έφεραν πολλές αντιδράσεις. Τα λόγια του καταδικάστηκαν από ομάδες υπεράσπισης της εβραϊκής κοινότητας, οι οποίες υποστήριξαν ότι τέτοιου δηλώσεις υποδαυλίζουν το μίσος εναντίον των Εβραίων.

Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή καταδίκασε την ανάρτηση και τα σχόλια που έκανε ο Kanye West κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον παρουσιαστή του Fox News, Tucker Carlson, την περασμένη εβδομάδα. “Η συμπεριφορά που επέδειξε αυτή την εβδομάδα ο Kanye West είναι βαθιά ανησυχητική, επικίνδυνη και αντισημιτική“, ανέφερε η οργάνωση στο Twitter. “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη διάδοση συνθημάτων της λευκής υπεροχής και του κλασικού αντισημιτισμού για την εβραϊκή εξουσία“.

Δείτε επίσης: Η Meta δοκιμάζει ευκολότερο account switching μεταξύ Facebook και Instagram

Ο αμφιλεγόμενος ράπερ δέχθηκε πρόσφατα έντονες επικρίσεις και για ένα μπλουζάκι που φορούσε με το σλόγκαν “white lives matter” κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι. Έντυσε επίσης μοντέλα με ένα αντίστοιχο ρούχο. Ο West είπε στον Tucker Carlson ότι θεώρησε το μπλουζάκι αστείο. “Σκέφτηκα ότι ήταν μια αστεία μπλούζα – σκέφτηκα, βασικά, ότι η ιδέα να το φορέσω ήταν αστεία“, είπε στον Carlson.

O Kanye West είναι μια αρκετά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και έχει πολλές φορές προκαλέσει συζητήσεις γύρω από το όνομά του, λόγω posts στα social media και διάφορων άλλων συμπεριφορών. Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν για την ψυχική του υγεία, η οποία πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνη για την αλλόκοτη συμπεριφορά του.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS