Η Microsoft εργάζεται πάνω σε μια νέα ενημέρωση του Microsoft Defender for Office 365, ώστε να επιτρέπει στους χρήστες του Microsoft Teams να ειδοποιούν την ομάδα ασφαλείας του οργανισμού τους για τυχόν ανεπιθύμητα μηνύματα που λαμβάνουν (phishing κλπ).
Το Microsoft Defender for Office 365 (πρώην Office 365 Advanced Threat Protection ή Office 365 ATP) έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τους οργανισμούς / εταιρείες από απειλές από emails, links και collaboration tools.
Δείτε επίσης: Το Microsoft Swiftkey iOS keyboard δεν θα υποστηρίζεται πλέον
Με τη νέα ενημέρωση του Microsoft Defender for Office 365, η Microsoft θέλει να επιτρέψει στους διαχειριστές να φιλτράρουν δυνητικά επικίνδυνα μηνύματα που στοχεύουν υπαλλήλους με κακόβουλα payloads ή μηνύματα που προσπαθούν να τους ανακατευθύνουν σε phishing sites.
5 βασικές συμβουλές ασφαλείας για τους gamers
NASA: Θέλει να στείλει αστροναύτες στον Άρη έως το 2035
Γιατί αναβάλλεται η εκτόξευση του Europa Clipper;
“Οι τελικοί χρήστες θα μπορούν να αναφέρουν ύποπτα μηνύματα που λαμβάνουν στο Microsoft Teams ως απειλή για την ασφάλεια, όπως ακριβώς κάνουν για τα email – με σκοπό να βοηθήσουν τον οργανισμό να προστατευτεί από επιθέσεις μέσω του Microsoft Teams“, εξηγεί η Microsoft.
Η εταιρεία ασχολείται, επίσης, με την ενημέρωση της εμπειρίας Submissions του Defender for Office 365 με σκοπό να ξεχωρίσει καλύτερα και να κατηγοριοποιήσει τα μηνύματα που αναφέρονται από έναν χρήστη σε μεμονωμένες καρτέλες: για Phish, Spam (Junk) και ούτω καθεξής, σύμφωνα με τις αναφορές των χρηστών.
Δείτε επίσης: Microsoft: Η ομάδα Lazarus εργαλειοποιεί λογισμικό ανοιχτού κώδικα
Αυτή η αναβαθμισμένη δυνατότητα υποβολής αναμένεται να είναι διαθέσιμη τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, η νέα δυνατότητα αναφοράς ύποπτων μηνυμάτων του Microsoft Teams, βρίσκεται τώρα σε προεπισκόπηση και πιθανότατα θα είναι διαθέσιμη έως τα τέλη Ιανουαρίου 2023 σε desktop και web clients σε όλο τον κόσμο.
Defender for Office 365: Η Microsoft ενισχύει συνεχώς την ασφάλεια
Αυτές οι νέες δυνατότητες του Defender for Office 365 βασίζονται σε βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο του 2021, επιτρέποντας στο Microsoft Teams να αποκλείει αυτόματα τις απόπειρες phishing.
Η Microsoft το πέτυχε επεκτείνοντας το “Safe Links protection” του Defender for Office 365 στην πλατφόρμα επικοινωνίας Teams για να προστατεύει τους χρήστες από κακόβουλες επιθέσεις phishing που βασίζονται σε URL.
Η λειτουργία “Safe Links protection” σαρώνει διευθύνσεις URL τη στιγμή του κλικ για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες προστατεύονται από το Microsoft Defender.
Η εταιρεία κυκλοφόρησε, επίσης, το Built-In Protection στο Defender for Office 365 τον Νοέμβριο του 2021. Αυτή η δυνατότητα ασφαλείας ενεργοποιεί αυτόματα τις προτεινόμενες ρυθμίσεις και πολιτικές για να διασφαλίσει ότι όλοι οι νέοι και οι υπάρχοντες χρήστες λαμβάνουν τουλάχιστον ένα βασικό επίπεδο προστασίας. Διορθώνει τα κενά στην κάλυψη προστασίας της επιχείρησης και έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει γενικά την ασφάλεια ενός οργανισμού.
Δείτε επίσης: Microsoft Exchange zero-day χρησιμοποιείται ενεργά σε επιθέσεις
Τέλος, τον Ιανουάριο του 2022, η Microsoft πρόσθεσε τη δυνατότητα διαφοροποιημένης προστασίας για εταιρικούς λογαριασμούς προτεραιότητας (δηλαδή, κρίσιμους λογαριασμούς υπαλλήλων υψηλού προφίλ, όπως διευθυντές και χρήστες που γίνονται πιο συχνά στόχος).
Τώρα, περιμένουμε να γίνουν διαθέσιμες οι νέες χρήσιμες δυνατότητες που θα επιτρέψουν στους υπαλλήλους να αναφέρουν στην ομάδα ασφαλείας, phishing και άλλα ύποπτα μηνύματα, που λαμβάνουν στο Microsoft Teams.
Λίγα λόγια για το Microsoft Teams
Το Microsoft Teams είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας που αναπτύχθηκε από τη Microsoft, ως μέρος της οικογένειας προϊόντων Microsoft 365. Το Teams ανταγωνίζεται κυρίως την παρόμοια υπηρεσία Slack, προσφέροντας δυνατότητες συνομιλίας και τηλεδιάσκεψης στο χώρο εργασίας, αποθήκευση αρχείων και ενσωμάτωση εφαρμογών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, το Teams και άλλα αντίστοιχα λογισμικά, όπως το Zoom και το Google Meet, έγιναν πολύ δημοφιλή, καθώς οι εργαζόμενοι έπρεπε να επικοινωνούν με τους συνεργάτες τους απομακρυσμένα. Από το 2022, έχει περίπου 270 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες.
Πηγή: www.bleepingcomputer.com