ΑρχικήinetΣφραγισμένο iPhone του 2007 πωλήθηκε για $ 39,000 σε δημοπρασία

Σφραγισμένο iPhone του 2007 πωλήθηκε για $ 39,000 σε δημοπρασία

Είστε φαν της Apple από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτα της προϊόντα; Έχετε κρατήσει κάποιο από τα πρώτα iPhone που κυκλοφόρησε; Αν ναι, τότε θα μπορούσατε να αποκτήσετε μια μικρή περιουσία… ή και όχι τόσο μικρή. Την Κυριακή, ένα αυθεντικό iPhone του 2007 (ήταν σφραγισμένο, δεν είχε ανοιχτεί ποτέ) πωλήθηκε για 39.339 $ σε μια δημοπρασία που διοργανώθηκε από την LCG Auctions.

iPhone 2007 δημοπρασία

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2007, το iPhone κόστιζε μόλις 599 $. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή στην οποία πωλήθηκε στη δημοπρασία ήταν 65 φορές μεγαλύτερη του αρχικού κόστους.

Δείτε επίσης: Πώς να εφαρμόσετε Parental Controls στο iPhone του παιδιού σας;

Οι προσφορές για το σφραγισμένο αυθεντικό iPhone του 2007 ξεκίνησαν από 2.500 $ στις 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες της δημοπρασίας, άρχισαν να γίνονται περισσότερες προσφορές. Σταδιακά, η τιμή ξεπέρασε τα $ 10.000 και στη συνέχεια τα $ 20.000 και τελικά πωλήθηκε για περίπου $ 40.000.

Η LCG Auctions είπε ότι το iPhone ήταν σε “εξαιρετική κατάσταση“, καθώς κανείς ποτέ δεν το είχε ανοίξει ή ενεργοποιήσει. Η συσκευή βρισκόταν μέσα στο αρχικό της πλαστικό περιτύλιγμα. Σύμφωνα με την LCG Auctions, οι συλλέκτες και οι επενδυτές δεν θα μπορούσαν να βρουν εύκολα καλύτερο, αντίστοιχο προϊόν.

Δείτε επίσης: Ρεκόρ στις ΗΠΑ: Το 30% των χρηστών iPhone έχει και Apple Watch

Ωστόσο, το συγκεκριμένο iPhone θεωρείται πρωτόγονο σε σχέση με τα σημερινά πρότυπα. Διαθέτει μόνο 8 GB μνήμη, οθόνη αφής 480 επί 320 και είχε σχεδιαστεί για να επικοινωνεί με το δίκτυο 2G της AT&T, το οποίο η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας έκλεισε το 2017. Φυσικά, διαθέτει υποδοχή ακουστικών.

Δεδομένου ότι τότε δεν υπήρχε το App Store, το τηλέφωνο μπορούσε να υποστηρίξει μόνο τις εφαρμογές που το συνόδευαν αρχικά, συμπεριλαμβανομένων των YouTube, Safari και Weather. Επίσης, ενώ το πρώτο iPhone διέθετε Χάρτες, δεν υπήρχε εντοπισμός GPS. Τότε δεν υπήρχε επίσης Siri.

Ωστόσο, οι συλλέκτες δεν ενδιαφέρονται για το κατά πόσο το iPhone ανταποκρίνεται στα τωρινά δεδομένα.

Δείτε επίσης: iPhone 14 Plus: Οι πωλήσεις είναι πιο χαμηλές από αυτές που περίμενε η Apple

Δεν είναι σαφές πώς το iPhone παρέμεινε σφραγισμένο για τόσα χρόνια. Η LCG Auction δεν έχει δώσει λεπτομέρειες γι’ αυτό. Ο οίκος δημοπρασιών αρχικά περίμενε ότι η συσκευή θα κοστίσει “30.000 δολάρια και πάνω“, και τελικά είχε δίκιο. Τον Αύγουστο, ένα άλλο μοντέλο iPhone πρώτης γενιάς, που επίσης δεν είχε ανοιχτεί ποτέ, πουλήθηκε για 35.414 $ σε ξεχωριστή δημοπρασία.

Πηγή: www.pcmag.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS