ΑρχικήUpdatesWhatsApp για iPhone: Οι εικόνες και τα βίντεο "View Once" δεν θα...

WhatsApp για iPhone: Οι εικόνες και τα βίντεο “View Once” δεν θα γίνονται screenshot

Το WhatsApp εισήγαγε πέρυσι μια νέα επιλογή που ονομάζεται “View Once” για να επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο που εξαφανίζονται μετά το άνοιγμά τους, όπως μπορείτε να κάνετε σε εφαρμογές όπως το Snapchat και το Instagram. Η πλατφόρμα βελτιώνει αυτό το χαρακτηριστικό με την εξής δυνατότητα: Οι εικόνες και τα βίντεο που στέλνονται με την δυνατότητα “View Once” δεν μπορούν να γίνουν screenshot ή screen recording.

Δείτε επίσης: Ιράν – διαδηλώσεις για τις χιτζάμπ: Block σε WhatsApp & Instagram

WhatsApp View Once

Δείτε επίσης: Meta και Jio λανσάρουν την πλατφόρμα αγορών Jiomart στο WhatsApp

WhatsApp για αποκλεισμό screenshot για ορισμένα μέσα

Όπως σημειώνεται από το WABetaInfo, η τελευταία έκδοση beta του WhatsApp που είναι διαθέσιμη στο TestFlight για χρήστες iPhone αποκλείει screenshots και screen recordings για περιεχόμενο που αποστέλλεται με την επιλογή “View Once”.

Εάν κάποιος προσπαθήσει να τραβήξει ένα screenshot ενώ προβάλλει ένα μέσο “View Once”, το WhatsApp εμφανίζει τώρα ένα μήνυμα που λέει ότι η λήψη αποκλείστηκε για πρόσθετο απόρρητο. Όπως φαίνεται από το WABetaInfo, το τελικό screenshot ή το screen recording θα εμφανίζει και αυτήν την ειδοποίηση αντί για το πραγματικό περιεχόμενο, το οποίο προστατεύει τον χρήστη που έστειλε την εικόνα ή το βίντεο.

Η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για χρήστες που χρησιμοποιούν το WhatsApp beta 22.21.0.71 (build 405622068). Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε τη νέα επιλογή απορρήτου, η οποία θα γίνει standard για τους χρήστες του WhatsApp μόλις γίνει διαθέσιμη σε όλους.

Ωστόσο, τα σχέδια του WhatsApp να κυκλοφορήσει αυτήν την ενημέρωση με screenshot blocking στο κοινό παραμένουν άγνωστα.

Νέες δυνατότητες έρχονται στο WhatsApp

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη νέα δυνατότητα που έρχεται στο WhatsApp – οι πιο πρόσφατες εκδόσεις beta της εφαρμογής προσθέτουν και τη δυνατότητα δημιουργίας διαδραστικών δημοσκοπήσεων. Πρόσφατα, το WhatsApp ανακοίνωσε ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να δημιουργούν links για να προσκαλούν άλλα άτομα να συμμετάσχουν σε μια κλήση – όπως το Zoom και το FaceTime.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp επιτρέπει στους group admins να διαγράφουν τα μηνύματα οποιουδήποτε σε μια ομάδα

Η εταιρεία εργάζεται και σε μια νέα εφαρμογή macOS βασισμένη στην εφαρμογή iPhone χάρη στην τεχνολογία Catalyst, έτσι ώστε η εφαρμογή να τρέχει πιο γρήγορα και να χρησιμοποιεί λιγότερους πόρους hardware. Ενώ η νέα εφαρμογή WhatsApp για Mac εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη ως λογισμικό beta, οι χρήστες των Windows μπορούν πλέον να κάνουν λήψη της νέας εγγενούς εφαρμογής WhatsApp.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS