ΑρχικήsecurityΗ πόλη Tucson αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων

Η πόλη Tucson αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων

Η πόλη Tucson, στην πολιτεία Αριζόνα, αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει τα προσωπικά στοιχεία περισσότερων από 125.000 ατόμων.

Δείτε επίσης: Uber: Πρώην στέλεχος κρίθηκε ένοχο για απόκρυψη παραβίασης δεδομένων

Tucson

Όπως αποκαλύφθηκε σε μια ειδοποίηση παραβίασης δεδομένων που εστάλη σε άτομα που επηρεάστηκαν, ένας εισβολέας παραβίασε το δίκτυο της πόλης και έκανε exfiltrate έναν άγνωστο αριθμό αρχείων που περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες.

Δείτε επίσης: BlackByte ransomware: Χρησιμοποιεί την νέα τεχνική BYOVD

Οι απειλητικοί παράγοντες είχαν πρόσβαση στο δίκτυο από τις 17 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου και ενδέχεται να είχαν πρόσβαση σε έγγραφα που περιείχαν πληροφορίες 123.513 ατόμων.

Η πόλη Tucson άρχισε να ειδοποιεί τα άτομα που είχαν επηρεαστεί στις 23 Σεπτεμβρίου ότι, μεταξύ των ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών που εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ο εισβολέας θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα ονόματα των επηρεαζόμενων ατόμων και στους αριθμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και διαπιστώθηκε ότι οι επίμαχες πληροφορίες περιελάμβαναν ορισμένες προσωπικές πληροφορίες», αποκάλυψε η πόλη σε ξεχωριστή ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπό της.

«Οι πληροφορίες στα αρχεία που δυνητικά έχουν πρόσβαση περιλάμβαναν το όνομα ορισμένων ατόμων, τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, την άδεια οδήγησης ή τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό διαβατηρίου

Δείτε επίσης: Optus παραβίαση δεδομένων: Συνελήφθη άνδρας που εκβίαζε πελάτες της εταιρείας

Δεν υπάρχουν στοιχεία για κατάχρηση προσωπικών πληροφοριών

Οι επιστολές ειδοποίησης που αποστέλλονται σε άτομα που επηρεάζονται αποκαλύπτουν επίσης ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτές οι προσωπικές πληροφορίες μέχρι τώρα έχουν γίνει misused.

Συνιστάται σε όσους επηρεάζονται από την παραβίαση δεδομένων να παρακολουθούν τις πιστωτικές τους αναφορές για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα που θα μπορούσε να υπαινίσσεται περιστατικά κλοπής ταυτότητας και απάτης που αφορούν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS