ΑρχικήinetUK: Η Meta λαμβάνει την τελική εντολή να πουλήσει την Giphy

UK: Η Meta λαμβάνει την τελική εντολή να πουλήσει την Giphy

Η Meta έλαβε την τελική εντολή από τον επόπτη ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου να πουλήσει πλατφόρμα animated GIF, Giphy. Και αυτή τη φορά είναι οριστική.

Meta Giphy

Δείτε επίσης: Η Ρωσία βάζει την Meta στην λίστα με τους τρομοκράτες

Η απόφαση έπεται της «αναστολής εκτέλεσης» για τη Meta, αφού το Δικαστήριο Εφέσεων Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου έστειλε την υπόθεση πίσω στη ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για επανεξέταση μετά από διαδικαστικό πόρισμα ότι η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) δεν είχε παράσχει στους εκπροσώπους της Meta ένα πλήρες και χωρίς επεξεργασία disclosure των εγγράφων που σχετίζονται με την απόφασή της.

Ωστόσο, το δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση της CMA για πέντε από τους έξι αμφισβητούμενους λόγους – λέγοντας ότι δεν είχε «κανένα δισταγμό» στο πόρισμα της ρυθμιστικής αρχής ότι η συγχώνευση μείωσε σημαντικά τον δυναμικό ανταγωνισμό. Επομένως, τα σημερινά νέα δεν πρέπει να σοκάρουν κανέναν.

Δείτε επίσης: Mark Zuckerberg: Το VR headset Meta Quest Pro κοστίζει $ 1500

Η επαναξιολόγηση της CMA επιβεβαιώνει την προηγούμενη άποψή της ότι η αγορά του Giphy από τη Meta θα περιόριζε τις επιλογές για τους χρήστες κοινωνικών μέσων στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα μείωνε την καινοτομία στη διαφήμιση προβολής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ένα δελτίο τύπου που ανακοινώνει την τελική απόφαση, η CMA είπε ότι η ανεξάρτητη επιτροπή της έχει αφιερώσει τους τελευταίους τρεις μήνες στην ανάλυση πρόσθετων στοιχείων τρίτων και νέων υποβολών από τη Meta και τη Giphy.

Η επανεξέταση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Meta θα ήταν σε θέση να αυξήσει την ήδη σημαντική ισχύ της στην αγορά με τους παρακάτω τρόπους:

  • άρνηση ή περιορισμός της πρόσβασης άλλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης σε Giphy GIF, ωθώντας έτσι τους ανθρώπους σε ιστότοπους που ανήκουν σε Meta, οι οποίοι ήδη αποτελούν το 73% του χρόνου που αφιερώνουν οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή
  • αλλαγή των όρων πρόσβασης – για παράδειγμα, θα μπορούσε να απαιτήσει από τους πελάτες Giphy, όπως το TikTok, το Twitter και το Snapchat, να παρέχουν περισσότερα δεδομένα από χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε Giphy GIF.

Η αρχική απόφαση της CMA που διέταξε τη Meta να σταματήσει την εξαγορά της Giphy εκδόθηκε σχεδόν πριν από ένα χρόνο – τον Νοέμβριο του 2021 – που ήταν πολύ περισσότερο από ένα χρόνο αφότου η Meta ολοκλήρωσε την αγορά της Giphy, τον Μάιο του 2020, σε μια συμφωνία που φέρεται να ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Meta: Μήνυση σε προγραμματιστές εφαρμογών για κλοπή άνω του 1 εκατομμυρίου λογαριασμών WhatsApp

Η γιγαντιαία τεχνολογική εταιρεία αντιμετωπίζει ενδελεχή αντιμονοπωλιακό έλεγχο σε πολλές αγορές που προκαλούν τριβή στις δραστηριότητές του – συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, όπου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου επιδιώκει να εμποδίσει την εξαγορά της εταιρείας VR fitness, Within.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS