ΑρχικήinetΗ Epic προσπαθεί να εμποδίσει την Google από το να αφαιρέσει το...

Η Epic προσπαθεί να εμποδίσει την Google από το να αφαιρέσει το Bandcamp από το Play Store

Η Epic Games υπέβαλε αίτηση για προκαταρκτική εξέταση από το δικαστήριο θέλοντας να σταματήσει την Google από το να αφαιρέσει το Bandcamp από το Android Google Store, αφού η εταιρεία απείλησε να το κάνει. Ποιος ο λόγος; Επειδή η Bandcamp χρησιμοποιεί το δικό της σύστημα τιμολόγησης αντί να πληρώνει στην Google ένα τέλος καταστήματος εφαρμογών.

Bandcamp Google

Το Bandcamp, έχει το δικό της σύστημα χρέωσης στην εφαρμογή και όχι τη χρέωση της Google. Από το 2015, η εφαρμογή δεν χρησιμοποιούσε τον τρόπο της Google, επειδή η πολιτική της εταιρείας δεν περιελάμβανε το αντικείμενο της Bandcamp – την ψηφιακή μουσική.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Bandcamp, Ethan Diamond, εξήγησε την απειλή της Google σε μια ανάρτηση, προσθέτοντας ότι «η Google τώρα τροποποιεί τους κανόνες της για να απαιτήσει από το Bandcamp (και άλλες παρόμοιες εφαρμογές) να χρησιμοποιεί αποκλειστικά το Google Play Billing για πληρωμές για ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες, και φυσικά να πληρώνει και ένα μερίδιο από τα έσοδα στην Google.”

Η νέα ενημέρωση πολιτικής της Google απαιτεί από το Bandcamp να αλλάξει το σύστημα χρέωσής του σε αυτό της Google έως την 1η Ιουνίου, υποχρεώνοντας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εφαρμογής να επιλέξει μεταξύ της μετακύλισης τελών στους πελάτες, της μετακύλισης τελών σε καλλιτέχνες, της λειτουργίας της Android επιχείρησής του με ζημία ή της απενεργοποίησης των πωλήσεων στην εφαρμογή Android.

Bandcamp Google

Στην πρόταση που κατατέθηκε, η Epic υποστήριξε ότι η αλλαγή συστημάτων χρέωσης θα εμπόδιζε την εφαρμογή από το να δώσει στους καλλιτέχνες το 82% των εσόδων τους, επειδή το 10% θα πρέπει να πάει στην Google. Σύμφωνα με την Epic, «Η πληρωμή της Google ακόμη και ενός μεριδίου εσόδων 10 τοις εκατό θα ανάγκαζε την Epic να αλλάξει το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο της Bandcamp ή να λειτουργήσει την επιχείρηση Bandcamp με μακροπρόθεσμη ζημία». Επιπλέον, η αλλαγή θα παρεμπόδιζε τις γρήγορες πληρωμές σε καλλιτέχνες που θα λαμβάνονταν σε 15 έως 45 ημέρες αντί για 24 έως 48 ώρες από την πώληση.

Για να γίνει η αλλαγή της εφαρμογής στο σύστημα χρέωσης της Google, θα χρειαζόταν μια ολοκληρωτική ανακατασκευή της υποδομής του Bandcamp app το οποίο απατεί πολύ χρόνο και κόπο. Η εφαρμογή μουσικής είναι επί του παρόντος πλήρως ενσωματωμένη στο PayPal, αλλά η ανακοίνωση των αλλαγών στην πολιτική ήρθε πριν από ένα χρόνο πριν η Epic αγοράσει το Bandcamp.

Πηγή πληροφοριών: tribune.com.pk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS