ΑρχικήinetΗ Ινδία απαγορεύει άλλες 54 εφαρμογές που συνδέονται με την Κίνα

Η Ινδία απαγορεύει άλλες 54 εφαρμογές που συνδέονται με την Κίνα

Η Ινδία απαγορεύει άλλες 54 εφαρμογές, που συνδέονται με την Κίνα, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η ινδική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε παρόμοιες κινήσεις πολλές φορές.

Μερικές από τις πρόσφατα απαγορευμένες εφαρμογές που συνδέονται με την Κίνα, περιλαμβάνουν τα Sweet Selfie HD, Beauty Camera, Viva Video Editor, AppLock και Dual Space Lite, που είναι κλώνοι ή μετονομασίες εφαρμογών που συνδέονται με το Πεκίνο και τις οποίες το Νέο Δελχί έχει απαγορεύσει από τα μέσα του 2020, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ των δύο εθνών.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Οι κυβερνοεπιθέσεις που προέρχονται από την Κίνα είναι περισσότερες από όλων των άλλων χωρών μαζί

Ινδία Κίνα

Το Υπουργείο Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής της Ινδίας ανακοίνωσε την απαγόρευση. Σε μια δήλωση, ένας εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε την απαγόρευση και είπε ότι η εταιρεία συμμορφώνεται.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία έχει ενημερώσει τους επηρεαζόμενους προγραμματιστές και έχει αποκλείσει προσωρινά την πρόσβαση στις εφαρμογές που παρέμειναν διαθέσιμες στο Play Store στην Ινδία.

Το Free Fire: Illuminate της Garena, το οποίο έχει ήδη αποσυρθεί από το Google Play Store και το App Store της Apple στην Ινδία, φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή που έχει αποκλειστεί στην τελευταία παρτίδα εφαρμογών. Το παιχνίδι είχε πάνω από 40 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην Ινδία τον Ιανουάριο.

Η είδηση ​​της απαγόρευσης ήταν έκπληξη για την ομάδα της Garena στην Ινδία.

Η Ινδία άρχισε να απαγορεύει εφαρμογές που συνδέονται με την Κίνα στα τέλη Ιουνίου 2020, όταν απαγόρευσε το TikTok, το UC Browser της Alibaba και το WeChat της Tencent, καθώς και δεκάδες άλλες εφαρμογές. Η κυβέρνηση είχε πει τότε ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Δείτε επίσης: Το TikTok απαγορεύει περιεχόμενο που προωθεί διατροφικές διαταραχές

Ινδία Κίνα εφαρμογές

Η ινδική κυβέρνηση έχει έκτοτε επεκτείνει την απαγόρευση σε περισσότερες από 200 ακόμη εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς τίτλου PUBG. Αυτό το παιχνίδι παραμένει η μόνη γνωστή εφαρμογή που έχει επιστρέψει με κάποιο τρόπο στο Google Play Store και στο AppStore της Apple στην Ινδία.

Δείτε επίσης: Πώς να ενημερώσετε το Google Play Store;

Αρκετές άλλες εταιρείες και χειριστές εφαρμογών προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες του Νέου Δελχί, αλλά η ινδική κυβέρνηση διατήρησε την απόφασή της για απαγόρευση, αφού έκρινε τις απαντήσεις ανεπαρκείς.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS