ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Intel κάνει μερικές μυστηριώδεις κινήσεις στον κβαντικό υπολογισμό

Η Intel κάνει μερικές μυστηριώδεις κινήσεις στον κβαντικό υπολογισμό

Η Intel έστειλε μια μυστηριώδη συσκευή κβαντικής υπολογιστικής στο Εθνικό Εργαστήριο Argonne (ANL) του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, σε μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην προσπάθεια της εταιρείας για κβαντική υπεροχή.

 Intel

Σύμφωνα με το ANL, η συνεισφορά της Intel θα ενσωματωθεί σε μια ευρύτερη δοκιμή κβαντικών υπολογιστών που εκτελείται στο εργαστήριο.

Δείτε επίσης: Η Intel διακόπτει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία

«Η μηχανή θα είναι το πρώτο σημαντικό εξάρτημα που θα εγκατασταθεί στο κβαντικό foundry Argonne, το οποίο θα χρησιμεύσει ως εργοστάσιο για τη δημιουργία και τη δοκιμή νέων κβαντικών υλικών και συσκευών», λέει η Leah Hesla της ANL. «Αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος».

Κάντε τον κβαντικό υπολογισμό να συμβεί

Οι επιστήμονες του Q-NEXT του ANL θα χρησιμοποιήσουν την κβαντική τεχνολογία της Intel για την εκτέλεση αλγορίθμων στο testbed (πλατφόρμα για τη διεξαγωγή αυστηρών, διαφανών και επαναλαμβανόμενων δοκιμών επιστημονικών θεωριών, υπολογιστικών εργαλείων και νέων τεχνολογιών) τους, αντί για ένα προσομοιωμένο περιβάλλον, το οποίο βοηθά το ANL και την Intel να αξιολογήσουν πού βρίσκονται οι κβαντικές ικανότητές τους.

“Θα χρειαστούν πολλοί άνθρωποι να συνεργαστούν για να πραγματοποιηθεί ο κβαντικός υπολογισμός. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία όλων”, δήλωσε η Jeanette Roberts της Intel.

“Είναι ένα είδος ομαδικού αθλήματος. Είναι ένας καλός τομέας για συνεργασία.”

Ενώ περιμένουμε επιβεβαίωση για το τι είναι (και δεν είναι) η κβαντική συσκευή, αξίζει να θυμηθούμε ότι η Intel έχει κατασκευάσει δείγματα των κβαντικών τσιπ 22 nm που ονομάζονται Horse Ridge I και II. Το τσιπ χρησιμοποιεί ολοκληρωμένα κυκλώματα μικτού σήματος για τον έλεγχο των qubits και τη δημιουργία ενδείξεων, με δυνατότητα κλιμάκωσης σε περισσότερα qubits.

Δείτε επίσης: Intel: Ο Core i9-12900KS είναι ο “ταχύτερος desktop επεξεργαστής”

Η Intel και το ANL ήταν αρκετά ασαφείς σχετικά με το σε τι ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί η υπολογιστική ισχύς, κάτι που είναι κατανοητό δεδομένης της εμβρυϊκής φύσης του ίδιου του χώρου.

Intel - εξαγορά-GlobalFoundries

Ο κβαντικός τομέας ίσως είναι διαφυγή

Δεν είναι μυστικό ότι η Intel, μετά από χρόνια κυριαρχίας στη βιομηχανία ημιαγωγών και τσιπ, κάπως δυσκολεύεται.

Η TSMC και άλλοι ανταγωνιστές κατασκευής έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις τεχνολογικές της ικανότητες, βοηθώντας την Apple να αναπτύξει τα ανώτερα τσιπ της σειράς A και M για iPhone και Mac.

Η Intel έχει ένα σχέδιο για να ξεφύγει από το δύσκολο σημείο στο οποίο βρίσκεται – έχοντας αναδείξει έναν νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο και σχεδιάζοντας επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κβαντικός υπολογισμός θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να γίνει αυτό.

Δείτε επίσης: Dell, Intel και Nvidia συνεργάζονται σε ένα metaverse για επαγγελματίες

Ενώ και η Amazon, η Google, η IBM και πολλοί άλλοι εργάζονται σε κβαντικά τσιπ και τεχνολογία, ο τομέας παραμένει εντελώς εκκολαπτόμενος και μη δοκιμασμένος, πράγμα που σημαίνει ότι η Intel θα μπορούσε, αν παίξει σωστά τα χαρτιά της, να κερδίσει τους αντιπάλους της.

Πηγή πληροφοριών

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS