ΑρχικήinetΟ δημιουργός του Bitcoin κέρδισε δίκη 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο δημιουργός του Bitcoin κέρδισε δίκη 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ένας επιστήμονας υπολογιστών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο εφευρέτης του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, του bitcoin, κέρδισε μια δικαστική διαμάχη ύψους 1,1 εκατομμυρίου bitcoin, ένα ποσό που σήμερα ανέρχεται σε περισσότερα από 55 δισεκατομμύρια δολάρια.

Bitcoin

Δείτε επίσης: Bitcoin και άλλα crypto καταρρέουν στο φόβο της έξαρσης του COVID-19

Η δίκη, που διεξήχθη μεταξύ του Αυστραλού Craig Wright και της οικογένειας του πρώην συνεταίρου του και εκλιπόντα Dave Kleiman στο Μαϊάμι, τάχθηκε στο πλευρό του Wright και τον αθώωσε από τις κατηγορίες για απάτη που αντιμετώπιζε. Σύμφωνα με το Reuters, αυτό που ζητούσαν οι συγγενείς του Kleiman ήταν το ήμισυ της περιουσίας του 1,1 εκατομμυρίου bitcoin που δημιούργησαν οι δύο συνέταιροι.

Αν και ο Wright δεν θα μοιραστεί τα bitcoin με την οικογένεια του αείμνηστου Kleiman, θα πρέπει να πληρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στην W&K Information Defense Research LLC, μια εταιρεία που ανήκε και οι δύο. Ο πρώην συνεργάτης του Wright και ειδικός στους υπολογιστές Kleiman πέθανε το 2013, ενώ οι δυο τους ισχυρίστηκαν ότι δημιούργησαν μαζί το bitcoin.

Δείτε ακόμα: Cryptocurrency: Πρέπει να περιοριστεί η εξόρυξη Bitcoin στην Ευρώπη;

δίκη

«Αυτό ήταν ένα εξαιρετικά καλό αποτέλεσμα και νιώθω απόλυτα δικαιωμένος», δήλωσε ο Wright σε ένα βίντεο. «Υπάρχουν ακόμη περισσότερες μάχες. Θα αλλάξουμε τα πάντα: τα κρυπτονομίσματα θα γίνουν ψηφιακά μετρητά όπως πρέπει να είναι».

Ωστόσο, ο Wright ισχυρίζεται ότι είναι ο πραγματικός Satoshi Nakamoto, το ψευδώνυμο για τον άνθρωπο που δημιούργησε το bitcoin. Το 2016, ο Wright είπε ότι ήταν ο Nakamoto και ότι το όνομα ήταν ψευδώνυμο. Τα 1,1 εκατομμύρια bitcoin που κέρδισε ο Wright είναι μερικά από τα πρώτα κρυπτονομίσματα που έχουν εξορυχθεί ποτέ από τον Nakamoto. Η οικογένεια του Kleiman είπε ότι ο Wright έκλεψε το bitcoin που εξορύχθηκε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

Δείτε επίσης: Bitcoin, Ethereum και Dogecoin: Οι τιμές τους στην Ινδία καταρρέουν

Οι δικηγόροι των ακινήτων της W&K και του Kleiman δήλωσαν ότι οι πελάτες τους είναι «απόλυτα ευχαριστημένοι» που κέρδισαν 100 εκατομμύρια δολάρια σχετικά με την απόφαση για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και ότι στους Kleiman δόθηκε «το δίκαιο μερίδιο από ό,τι βοήθησε να δημιουργηθεί ο Dave».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS