ΑρχικήinetCryptocurrency: Πρέπει να περιοριστεί η εξόρυξη Bitcoin στην Ευρώπη;

Cryptocurrency: Πρέπει να περιοριστεί η εξόρυξη Bitcoin στην Ευρώπη;

Οι σουηδικές αρχές ζήτησαν απαγόρευση της ενεργοβόρας εξόρυξης cryptocurrency σε ολόκληρη την ΕΕ, η οποία, όπως λένε, απειλεί τους στόχους για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη βάσει της Συμφωνίας των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή.

Δείτε επίσης: Dogecoin: Το cryptocurrency με τα πιο πολλά searches στην Google (ΗΠΑ)

Σε ανοιχτή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Erik Thedéen, διευθυντής της Σουηδικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας και ο Björn Risinger, διευθυντής της Σουηδικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος, προειδοποίησαν ότι η εξόρυξη cryptocurrency όπως το Bitcoin και το Ethereum είχε πυροδοτήσει την αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας στη χώρα που ανέρχεται σε «πολλές εκατοντάδες τοις εκατό».

Αυτή η εξόρυξη cryptocurrency βασίζεται ολοένα και περισσότερο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Σουηδίας, τις οποίες οι Thedéen και Risinge λένε ότι «απαιτούνται επειγόντως για την ανάπτυξη του χάλυβα χωρίς ορυκτά, της μεγάλης κλίμακας κατασκευής μπαταριών και της ηλεκτροδότησης του τομέα των μεταφορών μας», καθώς και για άλλες βασικές υπηρεσίες.

Η πρόσφατη καταστολή των cryptocurrency στην Κίνα – η οποία περιλαμβάνει την πλήρη απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με την έκδοση ή την εμπορία virtual tokens ή τη λειτουργία επιχειρήσεων cryptocurrency-exchange – έχει δει τους παραγωγούς να στρέφουν την προσοχή τους αλλού.

Αυτό περιλαμβάνει τη σκανδιναβική περιοχή, όπου οι τιμές και οι φόροι είναι ευνοϊκότεροι και υπάρχει άφθονη προσφορά ανανεώσιμης ενέργειας για αξιοποίηση.

Η επιστολή ζητά συγκεκριμένα μια πανευρωπαϊκή απαγόρευση του μηχανισμού εξόρυξης crypto που είναι γνωστός ως “proof of work”, ο οποίος περιλαμβάνει τη συνεισφορά ισχύος computer processing για την επίλυση μαθηματικών γρίφων στο δίκτυο και την επικύρωση συναλλαγών στο blockchain.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Επιβάλλονται κυρώσεις στο cryptocurrency exchange Suex

cryptocurrency

Μια σειρά από επιλογές πολιτικής προτείνονται από τις Thedéen και Risinge για τον περιορισμό της ενεργοβόρας εξόρυξης cryptocurrency, συμπεριλαμβανομένων των φόρων στην παραγωγή κρυπτονομισμάτων και της καλύτερης επικοινωνίας σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της. Ωστόσο, σημειώνουν ότι καμία από αυτές τις επιλογές δεν είναι μια άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, ιδιαίτερα «δεδομένης της ταχείας ανάπτυξης και της ζήτησης για crypto-assets».

Δείτε επίσης: Cryptocurrency απάτη, με θέμα τον Elon Musk, διανέμεται μέσω emails

Ως εκ τούτου, η επιστολή καλεί την ΕΕ να εισάγει μέτρα για να σταματήσει την παραγωγή κρυπτοεξόρυξης που χρησιμοποιούν μεθόδους έντασης ενέργειας και νομοθεσία που θα εμποδίζει τις εταιρείες που εμπορεύονται και επενδύουν σε crypto-assets να χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους ή την επιχείρησή τους ως περιβαλλοντικά βιώσιμη.

Αν και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μετεγκατάσταση παραγωγών κρυπτονομισμάτων σε χώρες με πιο φιλική στάση για τα cryptocurrencies, αλλά ελάχιστη ή καθόλου πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι Thedéen και Risinge λένε ότι «είναι σημαντικό η Σουηδία και η ΕΕ να πρωτοστατήσουν και να δώσουν το παράδειγμα προκειμένου να να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητές μας να τηρήσουμε τη Συμφωνία των Παρισίων», και καλούν άλλες παγκόσμιες αρχές να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS