ΑρχικήinetBitcoin και άλλα crypto καταρρέουν στο φόβο της έξαρσης του COVID-19

Bitcoin και άλλα crypto καταρρέουν στο φόβο της έξαρσης του COVID-19

Το Bitcoin και άλλα crypto έχουν καταρρεύσει, καθώς οι φόβοι για το ξέσπασμα του νέου COVID-19 ταρακούνησαν και τις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές.

COVID-19 crypto

Δείτε επίσης: Καμπάνια Discord malware στοχεύει κοινότητες crypto και NFT

Η παγκόσμια αγορά crypto υποχώρησε 7,4% κατά την διάρκεια της τελευταίας ημέρας, μετά τη δραματική βουτιά που έγινε το πρωί της Παρασκευής.

Το Bitcoin υποχώρησε 6,5 τοις εκατό και το ethereum υποχώρησε 7,8 τοις εκατό.

Κανένα σημαντικό crypto δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση, με ολόκληρη την αγορά να καταρρέει το πρωί της Παρασκευής.

Τα προβλήματα στις αγορές crypto προέκυψαν καθώς οι παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές κλονίστηκαν φοβούμενες για τη νέα μετάλλαξη του COVID-19 και για το τι θα μπορούσε να σημαίνει για την οικονομία.

Τα αποθέματα μεγάλων αεροπορικών εταιρειών μειώθηκαν μεταξύ 5 τοις εκατό και 6 τοις εκατό στις προκαταρκτικές συναλλαγές, καθώς η νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική ώθησε την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και την Ινδία, μεταξύ άλλων, να ανακοινώσουν αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους.

Δείτε επίσης: Cryptocurrency: Πρέπει να περιοριστεί η εξόρυξη Bitcoin στην Ευρώπη;

Οι εταιρείες διοργάνωσης κρουαζιέρων Carnival Corp και Royal Caribbean Cruises σημείωσαν βουτιά περίπου 9% η καθεμία.

Η Bank of America, η Citigroup, η JPMorgan Chase, η Goldman Sachs, η Wells Fargo και η Morgan Stanley σημείωσαν πτώση μεταξύ 3% και 4%, καθώς οι έμποροι διέκοψαν τα πρόσφατα στοιχήματά τους για αυξήσεις επιτοκίων.

COVID-19 crypto

Ο ισχυρότερος από τον αναμενόμενο πληθωρισμός στις ΗΠΑ και οι προσδοκίες ότι ο Jerome Powell ήταν η πιο σίγουρη επιλογή για την θέση Fed chair είχαν σταθεροποιήσει τα στοιχήματα ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια πολλές φορές το επόμενο έτος, ρίχνοντας τις αμερικανικές μετοχές από τα επίπεδα ρεκόρ τους αυτή την εβδομάδα.

«Οι επενδυτές δεν γνωρίζουν εάν οι μετοχές θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε ένα άλλο οικονομικό χτύπημα με λιγότερη υποστήριξη από τις κεντρικές τράπεζες, καθώς οι κεντρικές τράπεζες θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν μια διπλή μάχη που εντείνεται και στα δύο μέτωπα: ο πληθωρισμός αυξάνεται και τα νέα για τον COVID-19 γίνονται ανησυχητικά», δήλωσε η Ipek Ozkardeskaya, ανώτερη αναλυτής της Swissquote.

Δείτε επίσης: Dogecoin: Το cryptocurrency με τα πιο πολλά searches στην Google (ΗΠΑ)

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ίδια εργαλεία για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό και την οικονομική επιβράδυνση. Και η επιλογή θα είναι δύσκολη».

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS