ΑρχικήinetBitcoin, Ethereum και Dogecoin: Οι τιμές τους στην Ινδία καταρρέουν

Bitcoin, Ethereum και Dogecoin: Οι τιμές τους στην Ινδία καταρρέουν

Οι τιμές των cryptocurrencies υποχώρησαν απότομα στα εγχώρια χρηματιστήρια της Ινδίας μετά τις αναφορές ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να εισάγει ένα νομοσχέδιο στην επερχόμενη χειμερινή συνεδρίαση του κοινοβουλίου που θα απαγορεύει την χρήση των περισσότερων ιδιωτικών cryptocurrencies. Την Τετάρτη, oι τιμές πολλών κορυφαίων cryptocurrencies, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, του ethereum και του dogecoin υποχώρησαν κατά περίπου 15% έως 20% σε όρους ινδικής ρουπίας.

Δείτε επίσης: Dogecoin: Το cryptocurrency με τα πιο πολλά searches στην Google (ΗΠΑ)

Bitcoin Ethereum Dogecoin
Bitcoin, Ethereum και Dogecoin: Οι τιμές τους στην Ινδία καταρρέουν

Σύμφωνα με το προσχέδιο Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021, η εξόρυξη, η κατοχή, η πώληση, η έκδοση, η μεταφορά ή η χρήση cryptocurrency στην Ινδία τιμωρείται με πρόστιμο ή φυλάκιση έως και 10 ετών ή και τα δύο.

Το προσχέδιο του νομοσχεδίου, που παρουσιάστηκε την Τρίτη, επιτρέπει τη χρήση διαδικασιών ή τεχνολογίας που αποτελούν τη βάση οποιουδήποτε cryptocurrency για πειράματα, έρευνα ή διδασκαλία. Η Ινδία θέλει να αναπτύξει και ένα πλαίσιο για το επίσημο ψηφιακό νόμισμα της χώρας, το οποίο θα εκδοθεί από την κεντρική της τράπεζα μέσω αυτού του νομοσχεδίου.

Το προσχέδιο νόμου αναγνωρίζει ότι τα virtual tokens έχουν οφέλη όπως καλύτερη τήρηση αρχείων και πιο αποτελεσματικές διασυνοριακές πληρωμές, αλλά εγείρει και ανησυχίες σχετικά με την πιθανή χρήση cryptocurrencies για ξέπλυμα χρήματος, κινδύνους για τους καταναλωτές και απειλές για την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Δείτε επίσης: Οι πωλήσεις των crypto mining chip της Nvidia έπεσαν απότομα

Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν κανονισμοί στην Ινδία σχετικά με τη χρήση cryptocurrencies. Με το νέο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση «όλων των ιδιωτικών cryptocurrencies», με ορισμένες εξαιρέσεις που δεν έχουν διευκρινιστεί.

Μετά από αναφορές ότι το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση του κοινοβουλίου που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Νοεμβρίου, η εγχώρια εφαρμογή cryptocurrency trading WazirX παρουσίασε έντονη δραστηριότητα χρηστών, που οδήγησε στη συντριβή της αργά την Τρίτη.

Bitcoin Ethereum Dogecoin
Bitcoin, Ethereum και Dogecoin: Οι τιμές τους στην Ινδία καταρρέουν

Δείτε επίσης: Τα θύματα του crypto exchange BitConnect θα αποζημιωθούν

Αρκετοί χρήστες του WazirX, προσπαθώντας να πουλήσουν τα investments τους, παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούσαν να αγοράσουν ή να πουλήσουν cryptocurrencies στην πλατφόρμα.

Ο επικεφαλής του WazirX Nischal Shetty ζήτησε από τους επενδυτές να μην πανικοβάλλονται και να δείξουν πίστη στα cryptocurrencies.

Ωστόσο, το κραχ της εγχώριας αγοράς, δεν επηρέασε την παγκόσμια αγορά κρυπτογράφησης, με το bitcoin να συνεχίζει να διαπραγματεύεται κοντά στο όριο των 57.000 δολαρίων.

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS