ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαWalletmor μικροτσίπ: Κάντε πληρωμές χρησιμοποιώντας μόνο το χέρι σας!

Walletmor μικροτσίπ: Κάντε πληρωμές χρησιμοποιώντας μόνο το χέρι σας!

Σε λίγο καιρό, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε πληρωμές χρησιμοποιώντας το χέρι σας, χάρη σε στο μικροτσίπ της Walletmor.

Walletmor μικροτσίπ πληρωμές

Έχει τύχει και σε εσάς να πάτε σε ένα κατάστημα για ψώνια και να έχετε ξεχάσει το πορτοφόλι με τα χρήματα και τις κάρτες σας; Σε όλους έχει συμβεί. Και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια αρκετά ενοχλητική κατάσταση, ειδικά αν πρέπει να αγοράσετε κάτι άμεσα.

Η Walletmor, μια εταιρεία fintech με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, υπόσχεται να βοηθήσει τους ανθρώπους ώστε να μην αντιμετωπίσουν ξανά τέτοια προβλήματα. Η εταιρεία δοκίμασε με επιτυχία και ανέπτυξε ένα σύστημα πληρωμών, το οποίο χρησιμοποιεί εμφύτευμα μικροτσίπ βασισμένο στο NFC, που ενσωματώνεται στο χέρι και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν πληρωμές.

Δείτε επίσης: Η Apple θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο ένα iPad Pro με τσιπ M2;

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Wojtek Paprota, και ο Patrick Paumen, ένας από τους πρώτους δοκιμαστές της νέας τεχνολογίας, χρησιμοποιούν το μικροτσίπ από το 2019 για να κάνουν τις πληρωμές τους.

Ο 37χρονος Paumen δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί τραπεζική κάρτα ή το κινητό του για να πληρώσει. Απλώς τοποθετεί το αριστερό του χέρι κοντά στη συσκευή ανάγνωσης καρτών και η πληρωμή ολοκληρώνεται.

“Οι αντιδράσεις που έχω από τους ταμίες είναι ανεκτίμητες!“, λέει ο κ. Paumen.

Είναι σε θέση να πληρώσει χρησιμοποιώντας το χέρι του λόγω του μικροτσίπ ανέπαφων πληρωμών της Walletmor κάτω από το δέρμα του.

Πονάει όσο πονάει ένα τσίμπημα στο δέρμα σου“, λέει ο κ. Paumen για τη διαδικασία εμφύτευσης.

Ο Paumen περιγράφει τον εαυτό του ως “biohacker” – κάποιος που βάζει κομμάτια τεχνολογίας στο σώμα του για να προσπαθήσει να βελτιώσει την απόδοσή του. Έχει συνολικά 32 εμφυτεύματα σε όλο του το σώμα, συμπεριλαμβανομένων τσιπ για να ανοίγουν πόρτες και ενσωματωμένους μαγνήτες.

Δείτε επίσης: Aethon: Κρίσιμες ευπάθειες σε ρομπότ νοσοκομείων – Διορθώθηκαν

Το τσιπ της Walletmor έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και ζυγίζει λιγότερο από ένα γραμμάριο. Ολόκληρη η μονάδα αποτελείται από ένα μικροσκοπικό μικροτσίπ και μια κεραία που περικλείεται σε ένα βιοπολυμερές, ένα υλικό φυσικής προέλευσης, παρόμοιο με το πλαστικό.

μικροτσίπ χέρι πληρωμές

Για να λειτουργήσει το εμφύτευμα έρχεται σε επαφή με έναν συγκεκριμένο reader, για να γίνει η επεξεργασία και η όλη διαδικασία. Σκεφτείτε πώς χρησιμοποιεί κάποιος μια κάρτα μετρό ή tokens.

Αυτή η ιδέα έχει ακουστεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και η Walletmor την έκανε πράξη. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν εκφράσει ανησυχίες όσον αφορά την εμφύτευση μικροτσίπ, ακόμα και αν ένα τέτοιο μικροτσίπ για πληρωμές είναι χρήσιμο.

Η πρώτη ανησυχία έχει να κάνει με το απόρρητο και την ασφάλεια. Πολλοί αναρωτιούνται εάν οι πληροφορίες που αποθηκεύονται σε αυτά τα μικροτσίπ είναι ασφαλείς και εάν ένα άτομο θα μπορούσε να γίνει στόχος παρακολούθησης μέσω αυτών των τσιπ.

Για να κατευνάσουν αυτούς τους φόβους, ο Paprota και η ομάδα του αποφάσισαν να προχωρήσουν στην τεχνολογία που βασίζεται στο NFC. Τα τσιπ NFC ενεργοποιούνται μόνο όταν βρίσκονται εντός του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου ενός συγκεκριμένου είδους συσκευής ανάγνωσης (reader).

Δείτε επίσης: Duovox Mate Pro: Μικροσκοπική κάμερα που πραγματικά βλέπει στο σκοτάδι

Η δεύτερη ανησυχία αφορά την ιατρική δεοντολογία και το εάν αυτά τα τσιπ ενδέχεται να επηρεάσουν με κάποιο τρόπο τους χρήστες.

Σε σχέση με αυτό, η Walletmor δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, εξηγώντας ότι στέλνουν το εμφύτευμα σε μια θήκη αποστείρωσης με χημικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε χειρουργικές επεμβάσεις ως αντισηπτικά.

Επιπλέον, το εμφύτευμα μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί ανά πάσα στιγμή από οποιονδήποτε γιατρό.

Πηγή: www.firstpost.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS