ΑρχικήinetΤο Spotify καλωσορίζει τους Indie καλλιτέχνες στην πλατφόρμα της

Το Spotify καλωσορίζει τους Indie καλλιτέχνες στην πλατφόρμα της

Το Spotify ανακοίνωσε σήμερα ένα σημαντικό βήμα που θα κάνει στο σύντομο μέλλον. Η νέα λειτουργία θα επιτρέπει σε Indie καλλιτεχνες να ανεβάσουν απευθείας τα κομμάτια τους στην υπηρεσία του Spotify. Το νέο feature προστίθεται σταδιακά σε όλους τους λογαριασμούς καλλιτεχνών, ξεκινώντας από σήμερα ως beta invite-only έκδοση.

Spotify

Μέσα από το dashboard των λογαριασμών τους, οι καλλιτέχνες θα μπορούν να δουν στατιστικά σχετικά με το κοινό τους αλλά και τις αναπαραγωγές των κομματιών τους.

Μέσω του νέου Upload tool, παλιοί και νέοι καλλιτέχνες θα μπορούν να ανεβάσουν τα κομμάτια τους με λίγα μόλις click. Υστέρα, μέσα από ένα πολύ εύχρηστο menu θα υπάρχει προεπισκόπηση του πως θα φαίνεται το προφίλ του καλλιτέχνη, καθώς θα υπάρχει και η λειτουργία για την επεξεργασία των meta data των κομματιών, στην περίπτωση που αυτό χρειάζεται.

Το πιο σημαντικό από όλα, είναι ότι ακόμα και οι λιγότεροι γνωστοί uploaders, θα μπορούν να πληρωθούν για την δουλειά τους. Μέσω του ίδιου dashboard θα μπορεί ο χρήστης να ρυθμίσει τον τρόπο πληρωμής με τον οποίο επιθυμεί να πληρώνεται καθώς και τα στοιχεία του. Η καινούρια αυτή επιλογή είναι δωρεάν, και το Spotify δηλώνει ότι δεν θα κρατάει διαφορετικό ποσοστό από αυτό των πιο διάσημων καλλιτεχνών.

Με την νέα αυτή λειτουργία του Spotify, οι δημιουργοί που θα καταχωρούν τα κομμάτια τους απευθείας στο Spotify, και όχι μέσω κάποιας δισκογραφικής, πιστεύεται ότι θα έχει σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από κάθε αναπαραγωγή.

Τέλος το upload feature κυκλοφορεί μόνο στις ΗΠΑ προς το παρών, και θα πρέπει να υπάρξει πρόσκληση για να μπει κάποιος στο πρόγραμμα. Τους ερχόμενους μήνες θα γίνει διαθέσιμη μια δημοσιά έκδοση για όλους όσους μπορεί να ενδιαφέρονται.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS