ΑρχικήUpdatesTikTok: Αυξάνει το όριο ηλικίας στα live και φέρνει νέες δυνατότητες

TikTok: Αυξάνει το όριο ηλικίας στα live και φέρνει νέες δυνατότητες

Το TikTok αυξάνει το όριο ηλικίας για τη φιλοξενία livestreams στην πλατφόρμα του, ενώ επίσης λανσάρει livestreams μόνο για ενήλικες που σημαίνει ότι οι διοργανωτές των live θα μπορούν να προσαρμόζουν το περιεχόμενο τους ώστε να δέχονται ενήλικο κοινό. Προς το παρόν, οι χρήστες πρέπει να είναι 16 ετών και άνω για να ξεκινήσουν ένα livestream. Από τις 23 Νοεμβρίου, οι χρήστες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών για να κάνουν live στην πλατφόρμα. Το TikTok προχωρά σε αυτή την αλλαγή σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ασφάλεια της κοινότητάς του.

TikTok όριο ηλικίας live

Όσον αφορά στα livestreams μόνο για ενήλικες, το TikTok σχεδιάζει να τα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες. Η εταιρεία έχει ήδη δοκιμάσει τη δυνατότητα περιορισμού των livestreams σε θεατές ηλικίας 18 ετών και άνω, από τον Ιούλιο. Το νέο όριο ηλικίας (18+) που θέτει το TikTok για τα livestreams δεν σημαίνει ότι οι χρήστες θα μεταδίδουν ακατάλληλο περιεχόμενο, καθώς το περιεχόμενο εξακολουθεί να υπόκειται στις πολιτικές της εφαρμογής. Αντίθετα, είναι ένας τρόπος για τους δημιουργούς να εμποδίζουν τους ανηλίκους να βρουν περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικο κοινό ή μπορεί να μην τους ενδιαφέρει.

Δείτε επίσης: Το TikTok λανσάρει την δυνατότητα Profile Kit

Σκοπεύουμε να εισαγάγουμε έναν νέο τρόπο που θα επιτρέπει στους δημιουργούς να επιλέγουν αν προτιμούν να προσεγγίζουν μόνο ενήλικο κοινό στο LIVE τους“, ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση. “Για παράδειγμα, κάτι μπορεί να ταιριάζει καλύτερα σε άτομα άνω των 18 ετών. Ή, ένας οικοδεσπότης μπορεί να σχεδιάζει να μιλήσει για μια δύσκολη εμπειρία ζωής και θα αισθανόταν πιο άνετα γνωρίζοντας ότι η συζήτηση περιορίζεται σε ενήλικες“.

Το TikTok Live γίνεται όλο και πιο βασικό μέρος του τρόπου με τον οποίο οι δημιουργοί χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και αποτελεί μια σημαντική ροή εσόδων για την εταιρεία.

TikTok livestreams

Η νέα ρύθμιση έρχεται λίγους μήνες αφότου το TikTok είπε ότι ήθελε να αρχίσει να προσδιορίζει ποιο περιεχόμενο είναι κατάλληλο για νεότερους και μεγαλύτερους εφήβους έναντι ενηλίκων. Το TikTok είχε δηλώσει προηγουμένως ότι αναπτύσσει ένα σύστημα που θα περιορίζει την πρόσβαση εφήβων σε συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου και θα ζητά από τους δημιουργούς να προσδιορίζουν πότε το περιεχόμενό τους είναι καταλληλότερο για ενήλικες.

Δείτε επίσης: Influencer αποκαλύπτει το εισόδημά της από TikTok και Facebook

Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών, το TikTok βάζει νέο όριο ηλικίας και κυκλοφορεί τη δυνατότητα livestreams μόνο για ενήλικες.

Επιπλέον, το TikTok κυκλοφορεί μια ενημερωμένη έκδοση του εργαλείου keyword filtering που θα στέλνει μια υπενθύμιση στους χρήστες και θα προτείνει νέες λέξεις-κλειδιά που θα μπορούσαν να προσθέσουν στη λίστα φίλτρων τους. Οι δημιουργοί μπορούν ήδη να χρησιμοποιούν το εργαλείο φιλτραρίσματος της εφαρμογής για να περιορίσουν τα σχόλια που θεωρούν ότι δεν είναι κατάλληλα, αλλά αυτή η ενημέρωση θα προχωρήσει αυτή τη λειτουργία ένα βήμα παραπέρα.

Δείτε επίσης: TikTok update: Φέρνει νέα εργαλεία για επεξεργασία βίντεο

Το TikTok κυκλοφορεί επίσης μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται “Multi-Guest” που επιτρέπει στους οικοδεσπότες να εμφανίζονται ζωντανά με έως και πέντε άλλα άτομα με διαφορετικές επιλογές διάταξης. Η νέα λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει βίντεο με οδηγίες, να απαντήσει σε ερωτήσεις κλπ. Μόλις ξεκινήσει το livestream, οι δημιουργοί μπορούν να πατήσουν τις τρεις τελείες για να αλλάξουν μια ποικιλία ρυθμίσεων, όπως η αναστροφή της κάμερας, η προσθήκη εφέ και αυτοκόλλητων, το φιλτράρισμα σχολίων και η προσθήκη moderators.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS