ΑρχικήinetΗ Sony εξερευνά τα NFTs και την τεχνολογία Blockchain;

Η Sony εξερευνά τα NFTs και την τεχνολογία Blockchain;

Μια πατέντα που κατατέθηκε από τη Sony Interactive Entertainment δείχνει ότι η μητρική εταιρεία του PlayStation μπορεί να εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει NFTs και τεχνολογία blockchain στην πλατφόρμα της. Η πατέντα φέρει τον τίτλο “Tracking Unique In-Game Digital Assets Using Tokens on a Distributed Ledger”, όπως αναφέρει το Video Games Chronicle.

Δείτε επίσης: Sony Xperia 5 IV: Χαρακτηριστικά και τιμή

Η πατέντα περιγράφει ένα συστήμα που θα χρησιμοποιούσε την τεχνολογία blockchain για την παρακολούθηση του ιστορικού ενός μοναδικού αντικειμένου σε ένα παιχνίδι. Αυτό θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το ποιος δημιούργησε το αντικείμενο, τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του και τυχόν αλλαγές που έγιναν σε αυτό.

Δείτε επίσης: Ο PlayStation chief της Sony συνταξιοδοτείται!

Στο τμήμα ιστορικού, η Sony συγκρίνει τα εν λόγω digital assets με αθλητικά αναμνηστικά. Αναφέρουν ότι “τα άτομα συχνά βρίσκουν ουσιαστικό να κατέχουν ή να χρησιμοποιούν μοναδικά υλικά αντικείμενα που σχετίζονται με σεβαστές προσωπικότητες ή δραστηριότητες”.

Σύμφωνα με την πατέντα, οι fans θα μπορούσαν να συλλέγουν αντικείμενα εντός του παιχνιδιού που ανήκουν ή έχουν δημιουργηθεί από γνωστούς παίκτες του esports και παράγοντες που επηρεάζουν το gaming. Για παράδειγμα, αναφέρει ότι τα δεδομένα που παρακολουθούνται θα μπορούσαν να δείξουν ποιο αντικείμενο χρησιμοποιήθηκε από έναν παίκτη για να κερδίσει ένα σημαντικό τουρνουά παιχνιδιού. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρει επίσης τη μεταφορά αντικειμένων μεταξύ παιχνιδιών και ακόμη και μεταξύ πλατφορμών.

Sony NFTs

Οι τεχνικές και οι τεχνολογίες που περιγράφονται εδώ επεκτείνουν τη λειτουργικότητα των digital asset που σχετίζονται με βιντεοπαιχνίδια, παρακολουθώντας το ιστορικό των digital assets. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και δημιουργικότητα κατά τη δημιουργία και διαχείριση περιεχομένου παιχνιδιών.

Δείτε επίσης: PlayStation VR2 headset: Αισιόδοξη η Sony – Σχεδιάζει μεγάλη παραγωγή

Μέχρι στιγμής, το τμήμα gaming της Sony δεν έχει εμπλακεί ιδιαίτερα στη συζήτηση γύρω από τα NFTs στα παιχνίδια. Ωστόσο, όταν ανακοίνωσε το πρόγραμμα ψηφιακών συλλεκτικών αντικειμένων PlayStation Stars νωρίτερα μέσα στην χρονιά, ένας εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα δεν χρησιμοποιεί τεχνολογίες blockchain ή NFTs.

Παρόλο που η Sony Interactive Entertainment δεν έχει κάνει ακόμα καμία ανακοίνωση σχετικά με την πατέντα, ορισμένα από τα άλλα τμήματα της Sony έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα δικά τους NFTs. Για παράδειγμα, υπήρξε μια καμπάνια που προσέφερε NFTs του Spider-Man στους οπαδούς που αγόρασαν εκ των προτέρων εισιτήρια για το Spider-Man: No Way Home.

Πηγή πληροφοριών: gamespot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS