ΑρχικήinetΗ Disney σχεδιάζει πάγωμα προσλήψεων και απολύσεις

Η Disney σχεδιάζει πάγωμα προσλήψεων και απολύσεις

Η Disney φαίνεται πως σχεδιάζει να παγώσει νέες προσλήψεις και να προχωρήσει σε απολύσεις κάποιων υπαλλήλων για να μειώσει το κόστος.

Disney απολύσεις

Σύμφωνα με ένα memo που διέρρευσε από το CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Chapek, προβλέπει ότι θα γίνουν “κάποιες μειώσεις προσωπικού“. Λέγεται, επίσης, ότι η εταιρεία θα παγώσει τις περισσότερες προσλήψεις, προσλαμβάνοντας νέους υπαλλήλους μόνο για θέσεις που θεωρούνται κρίσιμες για την ανάπτυξη της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Το Disney+ αποκτά όλο και περισσότερους συνδρομητές

Οι πιθανές απολύσεις υπαλλήλων στη Disney, δεν θα είναι οι πρώτες που λαμβάνουν χώρα στον κλάδο του streaming. Φέτος, πολλοί εργαζόμενοι από τις Warner Bros. Television και HBO Max έχουν χάσει τη δουλειά τους. Το Netflix έχει, επίσης, απολύσει εκατοντάδες υπαλλήλους φέτος, ενώ ανέφερε και βραδύτερη αύξηση των συνδρομητών. Ωστόσο, κατά την τελευταία ανακοίνωση κερδών σημείωσε ότι η επιχείρησή παραμένει κερδοφόρα, σε αντίθεση με άλλους ανταγωνιστές του, όπως η Disney.

Ο Chapek της Disney πιστεύει ότι οι υπηρεσίες θα γίνουν κερδοφόρες από το τέλος του 2024.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη λεπτομέρειες, η Disney ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει με τη σύσταση μιας “ομάδας εργασίας για τη μείωση του κόστους” που θα εξετάσει τα οικονομικά της. Ωστόσο, η προοπτική απολύσεων προέκυψε μετά τη συζήτηση για τα κέρδη την Τρίτη, όταν η CFO Christine McCarthy είπε ότι η Disney αξιολογεί ενεργά τη βάση κόστους και ψάχνει τρόπους για τη μείωση του κόστους.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή Disney+ για PS5 πλέον υποστηρίζει 4K και HDR

Φαίνεται πως η εταιρεία προσπαθεί να μειώσει το κόστος όπου είναι δυνατόν, αφού σύμφωνα με το memo που είδε το CNBC, ο Chapek ζητά επίσης από τους υπαλλήλους να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις αντί για φυσικές, προκειμένου να εξοικονομήσουν έξοδα μεταφοράς.

Παρόλο που η Disney κέρδισε εκατομμύρια συνδρομητές για τις streaming υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων των Disney Plus, ESPN Plus και Hulu το τελευταίο τρίμηνο, εξακολουθεί να χάνει χρήματα. Οι τιμές αυξήθηκαν και πολλοί άνθρωποι επέλεξαν το πακέτο που περιλάμβανε και τις τρεις υπηρεσίες ψυχαγωγίας- ωστόσο, αυτό δεν απέφερε αρκετά κέρδη. Κοστίζει πολλά χρήματα η δημιουργία περιεχομένου που θα κρατήσει τους συνδρομητές στις υπηρεσίες της Disney. Το τελευταίο τρίμηνο η εταιρεία έχασε περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: Η Disney θα αγόραζε το Twitter αλλά δεν το έκανε λόγω των bots

Δεν είναι μόνο η Disney και οι εταιρείες στον κλάδο του streaming που απολύουν υπαλλήλους. Πολλές τεχνολογικές εταιρείες αναφέρουν περικοπές προσωπικού το τελευταίο διάστημα. Τόσο η Meta όσο και το Twitter απέλυσαν χιλιάδες υπαλλήλους τις προηγούμενες ημέρες. Ομοίως, η Amazon έχει σταματήσει όλες τις προσλήψεις προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα. Τους τελευταίους μήνες, άλλες εταιρείες όπως η Snap, η Microsoft και αρκετές εταιρείες κρυπτονομισμάτων έχουν λάβει παρόμοιες αποφάσεις.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS