ΑρχικήinetXiaomi - Απολύσεις: Θα περικόψει το 10% του εργατικού δυναμικού

Xiaomi – Απολύσεις: Θα περικόψει το 10% του εργατικού δυναμικού

Αυτή την εβδομάδα, η Xiaomi ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις στο εργατικό δυναμικό της, με στόχο τη μείωση του προσωπικού της έως και κατά 10 τοις εκατό.

Δείτε επίσης: Η Xiaomi το 2024 θα κυκλοφορήσει το self-driving αυτοκίνητο της

Xiaomi απολύσεις

Αυτή την εβδομάδα, η κινεζική εταιρεία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει ότι αναγκάζεται να κάνει περικοπές. Η εταιρεία δηλώνει ότι λιγότερο από το 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού επηρεάζεται από αυτά τα μέτρα εξορθολογισμού.

Δείτε επίσης: Η Xiaomi θα κλείσει την υπηρεσία cloud photo backup της

Στις 30 Σεπτεμβρίου, το συνολικό εργατικό δυναμικό της Xiaomi ανερχόταν σε 35.314 άτομα. Η πλειονότητα αυτών των εργαζομένων (32.609) εργάζονταν στην Κίνα, ενώ οι υπόλοιποι εργάζονταν στην Ινδία και την Ινδονησία. Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν πώς η Xiaomi επεκτείνει γρήγορα την παγκόσμια παρουσία της καθώς εξελίσσεται σε μια διεθνή δύναμη.

Η εφημερίδα South China Morning Post αποκάλυψε την είδηση των απολύσεων της Xiaomi με βάση αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους και τοπικές κινεζικές ειδησεογραφικές πηγές. Αφού η ηπειρωτική Κίνα συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις οικονομικές επιπτώσεις από τα εκτεταμένα lockdown για τον COVID-19, εκτός από την επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης για smartphones, ήταν φυσικό η Xiaomi να παρουσιάσει μείωση στα έσοδα του τρίτου τριμήνου της – μείωση 9,9% με 11% μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος μόνο για τις πωλήσεις smartphone που αποτελούν περίπου το 60% των συνολικών πωλήσεών της.

Φέτος, η Xiaomi σημείωσε μια αξιοσημείωτη αύξηση 45 εκατομμυρίων μονάδων στις αποστολές smartphone σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος – οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι απέστειλε πάνω από 190 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως. Ο γίγαντας των ηλεκτρονικών με έδρα το Πεκίνο είναι ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων.

Δείτε επίσης: Τα Xiaomi 13 και 13 Pro παρουσιάστηκαν επίσημα πριν από το event λανσαρίσματος

Στον απόηχο των μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας στις Meta, Twitter και Amazon, η Xiaomi κάνει ακριβώς το ίδιο. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες εξακολουθούν να αξιολογούν τις επιλογές τους όσον αφορά τις πιθανές απολύσεις, αλλά μπορούμε να περιμένουμε περισσότερα νέα σε αυτό το μέτωπο καθώς προχωράμε προς το 2023. Είναι πιθανό ότι ορισμένοι από αυτούς τους τεχνολογικούς γίγαντες θα ανακοινώσουν περαιτέρω περικοπές, καθώς αναζητούν τρόπους για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί και κερδοφόροι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Επιπλέον, ορισμένες μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν παρόμοιες αποφάσεις λόγω των συνθηκών της αγοράς.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS