ΑρχικήinetAudi: Όλα τα εργοστάσια της θα παράγουν μόνο ηλεκτρικά οχήματα

Audi: Όλα τα εργοστάσια της θα παράγουν μόνο ηλεκτρικά οχήματα

Η Audi μετασκευάζει όλα τα εργοστάσιά της παγκοσμίως για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θέτοντας τις βάσεις για να ανταγωνιστεί τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες τα επόμενα χρόνια. Η γερμανική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων επενδύει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση, καθώς ετοιμάζεται να μεταφέρει τη μάρκα στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Volkswagen: Από το 2033 μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη
Audi

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της Audi με μπαταρία, το e-tron, άρχισε να παραδίδεται στους καταναλωτές το 2019 μετά από αρκετά χρόνια αναμονής. Αφού δυσκολεύτηκε στην αρχή, το e-tron βελτιώθηκε σημαντικά το 2021 με μεγαλύτερη αυτονομία και χαμηλότερη τιμή.

Έκτοτε η Audi έχει επεκτείνει τη σειρά EV της και περιλαμβάνει τα e-tron S, e-tron GT, e-tron Sportback, Q4 e-tron και Q8 e-tron. Η Audi ανακοίνωσε ότι, λόγω της υψηλής ζήτησης στην αγορά, οι πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 53,8% τους πρώτους εννέα μήνες του 2022.

Η Audi δεν σκοπεύει να αφήσει την επιτυχία της να μειωθεί. Πέρυσι, η Audi ανακοίνωσε ότι το 2033 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα βγάλει τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης και αντ’ αυτού θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά οχήματα από το 2026 και μετά.

Προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική στη νέα εποχή των ηλεκτρικών οχημάτων και να διευκολύνει τη μετάβαση, η Audi θα μετατρέψει όλα τα τρέχοντα εργοστάσια σε παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2029.

Η Audi ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη μετάβαση όλων των εργοστασίων της παγκοσμίως στην παραγωγή μόνο ηλεκτρικών οχημάτων σε δελτίο τύπου την Τρίτη.

Δείτε ακόμα: Ford: Τέλος εποχής για το Fiesta – Εστίαση σε ηλεκτρικά οχήματα
ηλεκτρικά οχήματα

Η Audi σχεδιάζει να ενσωματώσει την ευελιξία αυτών των νέων εργοστασίων αιχμής στις υφιστάμενες δραστηριότητές της, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες εταιρείες που επιλέγουν να κατασκευάσουν νέες εγκαταστάσεις.

Ένας από τους κύριους στόχους της Audi για την παραγωγή είναι να μειώσει το ετήσιο κόστος κατά 50% μέχρι το 2033, περίπου την ίδια στιγμή που σχεδιάζει να σταματήσει να κατασκευάζει μοντέλα εσωτερικής καύσης. Προκειμένου να διατηρήσει την ηγετική της θέση στον κλάδο, η εταιρεία σχεδιάζει να ψηφιοποιήσει και να εκσυγχρονίσει τις διαδικασίες παραγωγής της με λύσεις όπως το Edge Cloud 4 Production.

Η Audi αναφέρει ότι οι φθηνότεροι βιομηχανικοί υπολογιστές θα οδηγήσουν σε μείωση του κόστους πληροφορικής που σχετίζεται με τις ενημερώσεις λογισμικού και τις αλλαγές του λειτουργικού συστήματος.

Δείτε επίσης: Amazon: 1000+ ηλεκτρικά φορτηγά της Rivian παραδίδουν πακέτα

Για παράδειγμα, είπε ότι το νέο Audi Q6 e-tron θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή με τα A4 και A5, καθώς σταδιακά καταργούνται τα μοντέλα φυσικού αερίου. Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία μεταβαίνει στα ηλεκτρικά οχήματα, όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αναβαθμίζουν τα δίκτυα παραγωγής τους για να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι θα αναδιαμορφώσει το δίκτυο παραγωγής κινητήρων της για να υποστηρίξει τη δική της εξάπλωση EV.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS