ΑρχικήinetDoorDash: Η υπηρεσία delivery απολύει 1.250 υπαλλήλους

DoorDash: Η υπηρεσία delivery απολύει 1.250 υπαλλήλους

DoorDash delivery

Η υπηρεσία delivery DoorDash, με έδρα το San Francisco της California, φαίνεται πως απολύει 1.250 υπαλλήλους στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μείωσης του κόστους. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tony Xu, έκανε την ανακοίνωση μέσω μηνύματος που έστειλε στους εργαζομένους την Τετάρτη. Οι απολύσεις φαίνεται πως είναι απαραίτητες για την DoorDash που προσπαθεί να μειώσει το κόστος με κάθε τρόπο. Αντίστοιχα μειώνονται οι νέες προσλήψεις.

Δείτε επίσης: Google: Οι υπάλληλοι φοβούνται για πιθανές απολύσεις

Η παραπάνω ενέργεια δείχνει ότι η DoorDash εντάσσεται στη λίστα με τις εταιρείες που έχουν ανακοινώσει απολύσεις τον τελευταίο μήνα. Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την Amazon, τη Meta, το Twitter, την HP και τη Lyft. Οι προσλήψεις στον κλάδο της τεχνολογίας αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid, αλλά το τελευταίο διάστημα, υπάρχουν κάποιες δυσκολίες αφού η ζήτηση προϊόντων έχει μειωθεί και ταυτόχρονα η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Οι εταιρείες ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση παγκοσμίως και προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν το κόστος. Αυτό δυστυχώς περιλαμβάνει και την απόλυση ενός μέρους του προσωπικού.

Το μήνυμα του Xu αναφέρει το ίδιο πράγμα. Η πανδημία παρουσίασε άνευ προηγουμένου ευκαιρίες εξυπηρέτησης εμπόρων και καταναλωτών και ως εκ τούτου, η DoorDash επιτάχυνε τις προσλήψεις για να καλύψει τη ζήτηση. Ωστόσο, αν και οι περισσότερες από τις επενδύσεις της εταιρείας αποδίδουν σύμφωνα με τον Xu, υπάρχουν κάποια προβλήματα.

Δείτε επίσης: Elon Musk στους υπαλλήλους του Twitter: Δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις

DoorDash απολύσεις

Δεν πήρα αυτή την απόφαση επιπόλαια“, έγραψε ο Xu. “Έχουμε αρχίσει και θα συνεχίσουμε να μειώνουμε τα λειτουργικά μας έξοδα εκτός προσωπικού, αλλά αυτό από μόνο του δεν θα κλείσει το χάσμα. Αυτή η σκληρή πραγματικότητα μας οδήγησε τελικά να πάρουμε την οδυνηρή απόφαση να μειώσουμε το μέγεθος της ομάδας μας“.

Η DoorDash είχε 8.600 εταιρικούς υπαλλήλους στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η εταιρεία θα προσφέρει αποζημίωση (17 εβδομάδων) σε εργαζόμενους που επηρεάζονται από τις απολύσεις. Η δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης θα συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο του 2023. Για τους υπαλλήλους στο εξωτερικό ή τους visa-sponsored υπαλλήλους, η ημερομηνία τερματισμού θα είναι η 1η Μαρτίου, μια απόφαση που ο Xu είπε ότι θα τους έδινε “όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να βρουν μια νέα δουλειά“.

Δείτε επίσης: Η Disney σχεδιάζει πάγωμα προσλήψεων και απολύσεις

Λίγα λόγια για τη DoorDash

Η DoorDash είναι μια υπηρεσία παράδοσης φαγητού (delivery) που έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Με την υπηρεσία αυτή, οι χρήστες μπορούν να έχουν τα αγαπημένα τους γεύματα στην πόρτα τους με λίγα μόνο κλικ. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, η πλατφόρμα χρησιμοποιούνταν από 450.000 εμπόρους, 20.000.000 καταναλωτές και ένα εκατομμύριο διανομείς.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS