ΑρχικήinetΟ Elon Musk πουλά μετοχές της Tesla αξίας $ 3,6 δισεκατομμυρίων

Ο Elon Musk πουλά μετοχές της Tesla αξίας $ 3,6 δισεκατομμυρίων

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Elon Musk ανακοίνωσε μέσω εγγράφων που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ότι πούλησε κι άλλες μετοχές της Tesla, αυτή τη φορά αξίας 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η πώληση έρχεται εν μέσω του συνεχιζόμενου χάους που σχετίζεται με την εξαγορά του Twitter.

Elon Musk Tesla

Ο Elon Musk πούλησε περίπου 22 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Οι συναλλαγές έλαβαν χώρα από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη.

Παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Tesla με μερίδιο 13,4%, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων χρηματοοικονομικής αγοράς Refinitiv.

Δείτε επίσης: Η Tesla λανσάρει το Steam στα αυτοκίνητα της

Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει περίπου 20 μονάδες σε αυτή τη χρονική περίοδο, χάνοντας περισσότερο από το 10% της αξίας της.

Η Tesla είναι μία από τις μετοχές με τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων και εταιρειών τεχνολογίας φέτος, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι η εξαγορά του Twitter από τον κ. Musk αποσπά την προσοχή του από την εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι ο Musk δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου – ο τίτλος αυτός του ανήκε από τις αρχές του 2021. Πριν από τον Musk, ο Jeff Bezos βρισκόταν στην κορυφή της ετήσιας λίστας του Forbes με τους Δισεκατομμυριούχους όλου του Κόσμου. Σύμφωνα με τη λίστα Forbes 2022, ο Elon Musk κατέκτησε την πρώτη θέση αν και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX θεωρούνταν από την περασμένη χρονιά ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg ( το Forbes υποστήριζε ότι ο Bezos ήταν ο πρώτος). Τώρα, όμως, τη θέση του πήρε ο Bernard Arnault, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH. Η περιουσία του Elon Musk είναι τώρα στα 174 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ του Arnault στα 191 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Δείτε επίσης: Twitter: Αναστολή του account που παρακολουθεί το Jet του Musk

Ο Elon Musk είχε μπει νωρίτερα στο Twitter για να προσπαθήσει να καθησυχάσει τους μετόχους ότι δεν θα ζημιωθούν από την ιδιοκτησία της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα γνωρίζουμε ότι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στη διαδικασία πώλησης εκατομμυρίων μετοχών.

Ο Musk έχει πουλήσει μετοχές της Tesla και στο παρελθόν, από τη στιγμή που είχε σκεφτεί να αγοράσει το Twitter. Η πρώτη πώληση έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο. Είχε τότε κάνει μια δημοσκόπηση στο Twitter με το ερώτημα αν θα έπρεπε να αγοράσει την πλατφόρμα ή όχι. Αργότερα, είχε ισχυριστεί ότι πούλησε αρκετό από το μερίδιο του στην Tesla για να χρηματοδοτήσει την αγορά. Μετά από διάφορα προβλήματα και δικαστικές διαμάχες με το Twitter (καθώς αργότερα ήθελε να αποφύγει τελικά τη συμφωνία), προχώρησε στην αγορά του.

Elon Musk Tesla μετοχές

Έκτοτε έχει πουλήσει και άλλες μετοχές της Tesla αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, νωρίτερα φέτος ο Elon Musk είχε ενημερώσει τους εκατομμύρια followers του στα social media ότι δεν έχει στα σχέδιά να πουλήσει άλλες μετοχές.

Η σημερινή πώληση είναι η τέταρτη σημαντική πώληση μετοχών της Tesla από τον Musk που φαίνεται να σχετίζεται με την εξαγορά του Twitter. Ο Musk αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, αν και κέρδισε πρόσθετη χρηματοδότηση με τη μορφή δανείων από εξωτερικές πηγές. Αυτά τα δάνεια έχουν συνολικό τόκο περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως – ένα σημαντικό κόστος για την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Twitter: Ο Musk αντικαθιστά αρκετά μέλη της νομικής ομάδας

Η τρέχουσα οικονομική κατάσταση του Twitter είναι άγνωστη, καθώς η εταιρεία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία, αλλά λέγεται ότι υπήρξε δραστική πτώση των διαφημιστικών εσόδων, με τους διαφημιζόμενους να αποσύρουν τις διαφημίσεις από την πλατφόρμα. Αυτό δημιουργεί σίγουρα πρόβλημα στο Twitter.

Με επιπλέον έξοδα για το Twitter και μειωμένα έσοδα, ο Elon Musk προσπαθεί να αυξήσει τις πηγές εσόδων για τη νέα του επιχείρηση. Αυτό φαίνεται και από το νέο σύστημα επαλήθευσης λογαριασμών που απαιτεί πλέον πληρωμή. Αυτό μπορεί να καλύψει μέρος των εσόδων, αν και μάλλον δεν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο σε σχέση με το επιπλέον χρέος και την απώλεια εσόδων που διαχειρίζεται σήμερα το Twitter.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS