ΑρχικήbusinessΗ Foxconn ανακοίνωσε απότομη πτώση των εσόδων

Η Foxconn ανακοίνωσε απότομη πτώση των εσόδων

Η Foxconn, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο (contract electronics maker), ανακοίνωσε μια απότομη πτώση των εσόδων του Νοεμβρίου, αφού η εταιρεία αντιμετώπισε αυξημένα κρούσματα Covid και αναταραχές των εργαζομένων στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο στην Κίνα.

Foxconn πτώση εσόδων

Η εταιρεία κατασκευάζει ηλεκτρονικά προϊόντα για διάφορες εταιρείες, όπως οι Apple Inc., Amazon.com, BlackBerry Limited, Dell Technologies Inc., Hewlett-Packard Company, Huawei, Motorola Mobility LLC, Nintendo Co. Ltd., Sharp Corporation, Sony Corporation και Xiaomi.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε το iPhone σας να μην είναι πλέον αθόρυβο

Η ταϊβανέζικη εταιρεία, επίσης γνωστή ως Hon Hai Precision Industry Co, δήλωσε ότι τα έσοδα τον περασμένο μήνα ανήλθαν σε 551,1 δισεκατομμύρια new Taiwan dollars (14,7 δισεκατομμύρια δολάρια). Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε πτώση εσόδων της Foxconn 29% σε σχέση με τον Οκτώβριο και 11% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021.

Η Foxconn είπε ότι η πτώση οφείλεται στο ότι η παραγωγή εισέρχεται σταδιακά σε εποχή που δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση και στο ότι ένα μέρος των αποστολών επηρεάστηκε από την επιδημία στην πόλη Zhengzhou, στην Κίνα. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone στον κόσμο βρίσκεται στην Zhengzhou και λειτουργεί από τη Foxconn.

Μετά την εμφάνιση αυξημένων κρουσμάτων στο εργοστάσιο της Zhengzhou στα τέλη Οκτωβρίου, η Foxconn προσπάθησε να λάβει μέτρα για να θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.

Πολλοί εργαζόμενοι εγκατέλειψαν το εργοστάσιο όταν είδαν τα πρώτα σημάδια της επιδημίας.

Δείτε επίσης: Τα iPhone των σκιέρ καλούν καταλάθος το 911

Επίσης, τον περασμένο μήνα, εργαζόμενοι και φρουροί ασφαλείας διαπληκτίστηκαν στο εν λόγω εργοστάσιο. Ορισμένοι εργαζόμενοι διατύπωσαν τα παράπονά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με αυτό που έμοιαζε με καθυστέρηση των πληρωμών μπόνους. Η Foxconn ζήτησε αργότερα συγγνώμη για ένα “τεχνικό σφάλμα” που οδήγησε σε προβλήματα με τις πληρωμές των εργαζομένων.

Η Foxconn ανακοίνωσε απότομη πτώση των εσόδων

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους εργαζόμενους πίσω στο εργοστάσιο, η Foxconn ανακοίνωσε νέα μπόνους.

Στην ανακοίνωση των εσόδων, η εταιρεία μίλησε κυρίως για την πανδημία και όχι για τις διαμαρτυρίες των υπαλλήλων.

Η Foxconn είπε ότι η συνολική κατάσταση με τον Covid έχει τεθεί υπό έλεγχο αλλά ο Νοέμβριος ήταν ο μήνας κατά τον οποίο η εταιρεία επηρεάστηκε περισσότερο.

Δείτε επίσης: Βραζιλία: Η ρυθμιστική αρχή κατάσχεσε εκατοντάδες iPhone

Εκτός από την ανακατανομή της παραγωγικής ικανότητας διαφορετικών εργοστασίων, έχουμε επίσης αρχίσει να προσλαμβάνουμε νέους υπαλλήλους και σταδιακά κινούμαστε προς την κατεύθυνση της επαναφοράς της παραγωγικής ικανότητας στο κανονικό.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν τώρα τυχόν επιπτώσεις στην Apple, δεδομένης της εξάρτησής της από το εργοστάσιο Zhengezhou για την παγκόσμια παραγωγή iPhone.

Αναλυτές της Evercore ISI δήλωσαν ότι τα ζητήματα στη Foxconn θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παραγωγή εκατομμυρίων μονάδων, και κυρίως τα high-end smartphones της Apple.

Κατ’ επέκταση, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα της Apple.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS