ΑρχικήinetClaude AI: Νέο chatbot από πρώην υπαλλήλους της OpenAI

Claude AI: Νέο chatbot από πρώην υπαλλήλους της OpenAI

Η Anthropic, η οποία έχει ιδρυθεί από τους πρώην υπαλλήλους της OpenAI, Daniela και Dario Amodei, κυκλοφόρησαν το δικό τους AI chatbot, ονόματι Claude. Η Anthropic έχει δοκιμάσει το chatbot μαζί με άλλες εταιρίες τεχνολογίας όπως την DuckDuckGo, Quora και τη Notion και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με άλλους πελάτες που θέλουν να συμπεριλάβουν ένα «χρήσιμο» chatbot στα δικά τους προϊόντα.

Ύστερα την επιτυχία που είχε το ChatGPT, φαίνεται πως όλα τα υπόλοιπα chatbot είναι χαμένος χρόνος. Η προσπάθεια της Google με την παρουσίαση του Bard πήγε στράφι μετά από μια λάθος απάντηση του Bard στην δημόσια επίδειξη. Όσο η Microsoft πιέζεται για να προσθέσει στα προϊόντα της GPT AI τεχνολογία, η Anthropic από την άλλη μεριά ήταν πολύ προσεκτική με την ανακοίνωση της για τον ερχομό του chatbot δείχνοντας έτσι αυτοπεποίθηση στο προϊόν τους.

Δείτε επίσης: Microsoft: Έρχεται το ChatGPT-4 με βίντεο AI!

Πως φτιάχτηκε το Claude

Όταν η Anthropic δημιουργήθηκε το 2021 από πρώην υπαλλήλους της OpenAI, μαζί με αυτούς ήταν και ο επικεφαλής μηχανικός του GPT-3, Tom Brown. Άρα στην δημιουργία του, και στον τρόπο εκπαίδευσης υπάρχουν αρκετές ομοιότητες, όμως οι ιδρυτές υποστηρίζουν πως έχουν χρησιμοποιήσει μια λίστα με κανόνες και αρχές για να εκπαιδεύσουν το AI μοντέλο και αναφέρονται σε αυτή ως Constitutional AI.

Σε αντίθεση με της Microsoft, που είναι γνωστό πως πολλοί έχουν καταφέρει να «σπάσουν» τους κανόνες και να προκαλέσουν το AI να γίνει επιθετικό, η Anthropic έχτισε το Claude και το εκπαίδευσε για να είναι βοηθητικό και να απορρίπτει ευγενικά τις ερωτήσεις που μπορεί να είναι επιβλαβής. Με βάση τη σελίδα τους, το κατάφεραν αυτό με το να εκπαιδεύσουν περαιτέρω το chatbot κατά τη διάρκεια της ενισχυμένης διδασκαλίας με άλλο μοντέλο ώστε να κάνει το chatbot αβλαβές αλλά και όχι αδιάκριτο.

Claude AI

Πρόταση: Η Google έφτιαξε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, το Bard

Για να δοκιμάσουν την αποτελεσματικότητα του Claude, η Anthropic παραχώρησε πρόσβαση σε άλλες εταιρίες. Μέσα σε αυτές, η DuckDuckGo η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να κυκλοφορήσει ένα εργαλείο αναζήτησης για τους χρήστες της. Η Google επίσης βρήκε την τεχνολογία τους χρήσιμη και επένδυσε $300 εκ. στην Anthropic πέρσι.

Πλέον, το Claude, θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδοχές, την Standard και την Instant. Με την δεύτερη να δίνει πιο γρήγορο, πιο ελαφρύ και πιο οικονομικό τρόπο για να προσθέσετε στα προϊόντα σας την τεχνολογία AI. Η εταιρία προτείνει πως το chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ αναζητήσεων, εξυπηρέτησης πελατών, πωλήσεις ακόμα και για εργασίες πίσω από ένα γραφείο.

Το Claude έχει σχεδιαστεί να είναι αυτοτελής και να μην χρειάζεται πρόσβαση στο διαδίκτυο. Για βελτιώσεις, οι προτροπές είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκπαιδευτεί το Claude για το τι απαιτείται εκτός των tasks. Επιπλέον, μπορεί να έχει προσωπικότητα και τόνο, κάτι που η Microsoft δουλεύει στο δικό της chatbot.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Μπορείτε να διαλέξετε χαρακτήρα για το Bing AI chatbot!

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ένα νέο chatbot να μπαίνει στον χώρο και πως η Microsoft σκοπεύει να το αντιμετωπίσει.

πηγή πληροφοριών: interestingengineering.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS