ΑρχικήUpdatesΗ DuckDuckGo λανσάρει το AI εργαλείο αναζήτησης DuckAssist

Η DuckDuckGo λανσάρει το AI εργαλείο αναζήτησης DuckAssist

Η DuckDuckGo κυκλοφόρησε μια beta έκδοση ενός εργαλείου αναζήτησης AI που υποστηρίζεται από το ChatGPT, που ονομάζεται DuckAssist. Με αυτή την προσθήκη που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής στην υπάρχουσα μηχανή αναζήτησης της εταιρείας, οι χρήστες μπορούν πλέον να λαμβάνουν απαντήσεις που βασίζονται σε δυνατότητες γλωσσικής ανάλυσης και προέρχονται από τη Wikipedia ή την Encyclopedia Britannica – και όλα αυτά δωρεάν! Αυτή η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη σήμερα τόσο σε μορφή εφαρμογής όσο και σε μορφή επέκτασης του προγράμματος περιήγησης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο για ένα άμεσο άλμα στην πιο έξυπνη αναζήτηση με το DuckAssist!

Δείτε επίσης: Snapchat: Κυκλοφορεί AI chatbot με τη τεχνολογία του ChatGPT!

DuckDuckGo

Αντί για ένα chatbot, όταν εντοπίζει ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί αυτόματα, το το DuckAssist θα παρουσιάσει μια κατάλληλη απάντηση. Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο κουμπί “ask me” ανάμεσα στα αποτελέσματα της αναζήτησής τους, αν το Duckassist έχει διαθέσιμη μια απάντηση με τεχνητή νοημοσύνη – που προβάλλεται από ένα εικονίδιο με μαγικό ραβδί! Αν και προς το παρόν βρίσκεται ακόμα σε φάση beta, μπορείτε να περιμένετε πιο συχνές εμφανίσεις από αυτό το βολικό εργαλείο καθώς η ανάπτυξη προχωράει περισσότερο.

Για να προστατεύσει τους χρήστες από τις περίεργες συμπεριφορές που συχνά συνδέονται με τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία δήλωσε ότι η πηγή δεδομένων τους θα περιορίζεται στη Wikipedia. Η πρόσφατη κυκλοφορία του Bing Chat από τη Microsoft χρησιμεύει ως παράδειγμα: μόλις μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του, αναγκάστηκε να περιορίσει ορισμένες λειτουργίες λόγω αναφορών που υποδηλώνουν ότι έδωσε εμπιστευτικές πληροφορίες, χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και παρείχε πληθώρα παράξενων απαντήσεων. Κατά συνέπεια, η Microsoft αναγκάστηκε να “λοβοτομήσει” το Bing AI, ενώ παράλληλα απέσυρε και τις δυνατότητές του.

Δείτε επίσης: Η Apple δεν ενημερώνει ένα email app με τεχνολογία ChatGPT λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια

Στο επίκεντρο των προσφορών της DuckDuckGo είναι η προστασία της ιδιωτικής ζωής και διαβεβαιώνει τους χρήστες ότι το ιστορικό αναζήτησης, η δραστηριότητα περιήγησης και οι πληροφορίες τους θα παραμείνουν ανώνυμες. Αυτή η ασφάλεια ισχύει για όλα τα δεδομένα που μοιράζονται με την OpenAI (τους δημιουργούς του ChatGPT), καθώς και με την Anthropic (τους συνεργάτες τους για αυτό το έργο). Με το DuckAssist δεν υπάρχει ανάγκη για σύνδεση ή προσωπικά στοιχεία- όπως ακριβώς και με όλα τα άλλα εργαλεία της εταιρείας!

Η τελευταία καινοτομία της DuckDuckGo, το DuckAssist, είναι μόνο μία από τις πολλές εφαρμογές με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης που έχει στα σκαριά.

Δείτε επίσης: Το ChatGPT έρχεται στο Slack

Για μέγιστη διαφάνεια, το DuckDuckGo παρέχει έναν ανώνυμο σύνδεσμο ανατροφοδότησης μαζί με όλες τις απαντήσεις που παράγει η τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να μοιραστούν τις σκέψεις και τις ιδέες τους με την εταιρεία.

Πηγή πληροφοριών: gizmodo.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS