ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαAI tool της Disney: Αλλάζει την ηλικία των ηθοποιών σε δευτερόλεπτα

AI tool της Disney: Αλλάζει την ηλικία των ηθοποιών σε δευτερόλεπτα

Οι ερευνητές της Disney δημιούργησαν ένα νέο εργαλείο AI (τεχνητής νοημοσύνης) που μπορεί να αλλάξει την ηλικία ενός ηθοποιού (γεράσει ή να κάνει πιο νέο) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Δείτε επίσης: Άρης: Μήπως η ζωή τελικά ξεκίνησε από τον κόκκινο πλανήτη;

Τα Disney Research Studios δημοσίευσαν πρόσφατα ένα έγγραφο που αναλύουν το εργαλείο AI FRAN, ή αλλιώς το face re-aging network. Αυτό το νευρωνικό δίκτυο δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας σύνολα δεδομένων που περιείχαν εικόνες διαφορετικών ανθρώπων που έκαναν παρόμοιες εκφράσεις προσώπου. Με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν να παρακάμψουν την ανάγκη για χιλιάδες εικόνες πραγματικών ανθρώπων σε διάφορες ηλικίες.

Δείτε επίσης: Οι AI experts φοβούνται όλο και περισσότερο αυτό που δημιουργούν

Disney AI

Το FRAN αναλύει δεδομένα του παρελθόντος προκειμένου να προβλέψει πώς θα γεράσει το πρόσωπο ενός πραγματικού ατόμου και ποιες περιοχές θα επηρεάζονταν. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να τοποθετήσουν νέες λεπτομέρειες, όπως ρυτίδες, πάνω σε βίντεο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που τα Disney Research Studios αναφέρουν ως “την πρώτη πρακτική, πλήρως αυτόματη και έτοιμη για παραγωγή μέθοδο για την επανα-γήρανση προσώπων σε video images.” Κοιτάζοντας τα παραδείγματα που παρέχονται από την Disney, είναι σαφές ότι αυτή η τεχνολογία ξεπερνά κατά πολύ το φίλτρο γήρανσης του Snapchat.

Δείτε επίσης: Μετεωρίτης στη Σομαλία έχει δύο ορυκτά που δεν υπάρχουν στη Γη

Αν και το FRAN έχει ορισμένους περιορισμούς, αυτό το είδος έρευνας δεν είναι μοναδικό για τη Disney. Στην πραγματικότητα, η ίδια η έρευνα της Disney σημειώνει ότι το FRAN μπορεί να μην είναι κατάλληλο για σημαντικές αλλαγές, όπως η αλλαγή της ηλικίας ενός ηθοποιού από και προς πολύ μικρές ηλικίες. Επιπλέον, το γκριζάρισμα των μαλλιών του τριχωτού της κεφαλής δεν αντικατοπτρίζεται κατά τη χρήση του FRAN για την αύξηση της ηλικίας ενός ηθοποιού, καθώς τα δεδομένα αυτά δεν υπήρχαν στο σύνολο δεδομένων που χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση του εργαλείου.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Disney εργάζεται πάνω στην αυτοματοποίηση των οπτικών εφέ, καθώς είναι ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα στον κινηματογράφο που κάνουν de-aging ή αναδημιουργία των ηθοποιών.

Παρά τα πιθανά οφέλη της στη δημιουργία ταινιών, δεν είναι σαφές εάν η Disney σκοπεύει να κάνει αυτή την τεχνολογία διαθέσιμη στο κοινό. Επίσης, υπάρχει ακόμα κάποιο περιθώριο βελτίωσης, επομένως θα μπορούσε να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να δούμε αυτό το επίπεδο περίπλοκων οπτικών εφέ να λειτουργεί πρακτικά αυτοματοποιημένη εντός του κλάδου.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS