ΑρχικήinetxrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset

xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple επέλεξε το xrOS ως όνομα για το λειτουργικό σύστημα του επερχόμενου AR/VR Headset. Η ανοιξιάτικη αποκάλυψη του εν λόγω προγράμματος αναμένεται σύντομα.

Η Apple αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδιά της να αναπτύξει και να λανσάρει ένα AR/VR Headset. Για να τροφοδοτήσει αυτή τη συσκευή και να αξιοποιήσει στο έπακρο την εμπειρία του χρήστη, η Apple επίσης θα αναπτύξει ένα λειτουργικό σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για τη μικτή πραγματικότητα.

Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία αποκάλυψαν ότι πρόσφατα μετονόμασε το λειτουργικό της σύστημα από “rrealityOS” σε “xrOS”. Ο Mark Gurman του Bloomberg το πληροφορήθηκε αυτό υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς το έργο βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης και συνεπώς είναι εμπιστευτικό.

Το xrOS είναι ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα που σχεδιάζεται από την Apple ειδικά για χρήση με το επερχόμενο AR/VR Headset. Συνδυάζει χαρακτηριστικά τόσο από την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) όσο και από την εικονική πραγματικότητα (VR) για να δημιουργήσει μια καθηλωτική και διαδραστική εμπειρία που συνδυάζει τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο. 

Το XR στο xrOS σημαίνει διευρυμένη πραγματικότητα, όπως είπε ο Gurman. Αυτό είναι κάτι που πάντα ενδιέφερε την Apple και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα headset εικονικής πραγματικότητας με υλικό υψηλής ποιότητας. Η Meta προσφέρει ήδη τα δικά της ακριβά headset που ονομάζονται Meta Quest Pro.

xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset
xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset

Στο μέλλον, τα προϊόντα μικτής πραγματικότητας αναμένεται να περιλαμβάνουν γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας και φακούς επαφής.

Ο Gurman συνεχίζει αναφέροντας ότι οι επικεφαλής μηχανικοί για τα Pages, Keynote, Numbers, Notes και Apple News συμμετέχουν στο έργο. Αυτό υποδηλώνει ότι πριν παρουσιαστεί στο κοινό, η Apple θέλει να βεβαιωθεί ότι οι βασικές ομάδες εφαρμογών θα συμπεριληφθούν στην εμπειρία του headset μικτής πραγματικότητας.

Μια εταιρεία με την επωνυμία Deep Dive LLC βρίσκεται στη διαδικασία κατοχύρωσης του λειτουργικού συστήματος xrOS σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία αυτή φαίνεται να συνδέεται με μια άλλη εταιρεία “κέλυφος”, αν και το πιθανότερο είναι ότι η Apple Inc. βρίσκεται πίσω και από τις δύο επιχειρήσεις. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το τελικό όνομα της πλατφόρμας θα μπορούσε να καταλήξει να ονομάζεται realityOS ή κάτι εντελώς διαφορετικό. Το xrOS είναι απλά αυτό που αναφέρεται εσωτερικά προς το παρόν.

Αυτός ο οδηγός είναι μια συλλογή όλων των πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει σχετικά με το λειτουργικό σύστημα xrOS που θα τροφοδοτεί το νέο AR/VR headset.

Δείτε επίσης: PlayStation VR2 headset: Αισιόδοξη η Sony – Σχεδιάζει μεγάλη παραγωγή

Ποιοί είναι οι στόχοι του λογισμικού xrOS;

Η Apple σχεδίασε το AR/VR Headset με γνώμονα τα παιχνίδια, το video streaming και τις τηλεδιασκέψεις. Με το ολοκληρωμένο τρισδιάστατο περιβάλλον του, η συσκευή διευκολύνει τη διασύνδεση με άλλους ανθρώπους και την κατανάλωση πολυμέσων. Ο Gurman περιγράφει την συσκευή ως ένα “ολοκληρωμένο τρισδιάστατο περιβάλλον”.

FaceTime

Το FaceTime θα είναι μια βασική εφαρμογή επικοινωνίας για το xrOS, με υπάρχουσες δυνατότητες όπως το SharePlay και το Memojis/Animojis. Χρησιμοποιώντας το SharePlay, οι χρήστες των AR/VR Headset θα μπορούν να παρακολουθούν τηλεόραση και ταινίες μαζί, ενώ θα χρησιμοποιούν Memoji ή Animoji ως τα εικονικά τους άβαταρ. Με τον αριθμό των καμερών που εκτιμάται ότι θα διαθέτει το headset μικτής πραγματικότητας, πιθανότατα θα ανιχνεύει εκφράσεις του προσώπου όπως κάνουν τα Animoji και Memoji στις συσκευές της Apple.

xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset
xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset

Messages

Το AR/VR Headset θα περιλαμβάνει επίσης γνωστές εφαρμογές όπως το Messages και το FaceTime, αν και δεν είναι σαφές πώς θα χρησιμοποιηθεί το πρώτο στο xrOS. Ορισμένες φήμες αναφέρουν ότι η Apple αναπτύσσει μια εντελώς νέα έκδοση των Messages, η οποία θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως δωμάτια συνομιλίας, υποστήριξη βίντεο κλιπ και πολλά άλλα.

xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset
xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset

Maps

Η εφαρμογή Maps θα είναι προεγκατεστημένη στο AR/VR Headset, αλλά δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δυνατότητές της στο xrOS. Μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιες από τις λειτουργίες Look Around και landmark της Apple για να επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνούν πόλεις εικονικά.

xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset

Δείτε επίσης: Netflix: Ένα παιχνίδι Stranger Things VR θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2023

Παιχνίδια

Τα παιχνίδια είναι μια δημοφιλής λειτουργία στα iPhones, τα iPads και τις τηλεοράσεις της Apple, ενώ το νέο AR/VR headset υπόσχεται επίσης να υποστηρίξει παιχνίδια. Προβλέπεται ότι παιχνίδια όπως το Apple Arcade θα επεκταθούν για να ενσωματώσουν περιεχόμενο AR/VR το οποίο θα υποστηρίζεται από το headset μικτής πραγματικότητας.

App Store

Το Mac, το iPhone, το Apple TV και το Apple Watch διαθέτουν διαφορετικά App Stores από όπου μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές. Το AR/VR headset αναμένεται επίσης να αποκτήσει το δικό του App Store στο μέλλον.

xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset

Streaming περιεχομένου video

Οι νέες προσλήψεις της Apple δείχνουν την ανάπτυξη μιας υπηρεσίας βίντεο για το AR/VR headset με xrOS, η οποία θα περιλαμβάνει τρισδιάστατο περιεχόμενο που θα μπορεί να αναπαραχθεί στην εικονική πραγματικότητα. Η Apple ενδέχεται επίσης να συνεργαστεί με υπηρεσίες τρίτων για τη δημιουργία περιεχομένου συμβατού με VR.

xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset
xrOS: Το νέο λειτουργικό σύστημα για το Apple AR/VR Headset

Πότε θα κυκλοφορήσει το xrOS;

Προβλέπουμε ότι το AR/VR headset θα είναι διαθέσιμο στο κοινό το 2023, πιθανότατα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Υπάρχει πιθανότητα η Apple να κάνει το ντεμπούτο της με το xrOS και το headset μικτής πραγματικότητας στο Worldwide Developers Conference τον Ιούνιο, ωστόσο είναι επίσης πιθανό να το κυκλοφορήσει νωρίτερα.

Πηγή: 9to5mac.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS