ΑρχικήinetInstagram: Μήπως τελικά έχει έρθει το τέλος της πλατφόρμας;

Instagram: Μήπως τελικά έχει έρθει το τέλος της πλατφόρμας;

Μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες Social Media των τελευταίων ετών, το Instagram, παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό σημάδια επιβράδυνσης.

Δείτε επίσης: Το συνδεδεμένο Instagram δεν κοινοποιεί στο Facebook; Πώς το φτιάχνετε;

Instagram

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της απλής ύπαρξης ενός λογαριασμού στο Instagram και της πραγματικής χρήσης του. Η ανάρτηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο έχει γίνει απωθητική, επειδή οι άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι σπατάλη χρόνου. Όταν το κάνουν αυτό χωρίς να νοιάζονται για τους άλλους, είναι σαν να φωνάζουν στο τηλέφωνό τους σε δημόσιο χώρο και να αγνοούν τους γύρω τους.

Με άλλα λόγια, έχουμε βαρεθεί το Instagram. Είναι κάτι σαν το συναίσθημα που νιώθεις όταν ο ερωτικός σου σύντροφος ή ένας φίλος σου, κάνει κάτι μικρό αλλά αξιοσημείωτο που σε ξενερώνει αμέσως και για πάντα.

Όπως συμβαίνει πάντα, τα πράγματα πήγαιναν καλά για το Instagram μέχρι που δεν πήγαιναν. Το πρόβλημα εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση. Το 2014, η εφαρμογή ξεπέρασε για πρώτη φορά το Twitter σε μηνιαίους ενεργούς χρήστες με 300 εκατομμύρια. Η λειτουργία Instagram Stories, που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2016 ως αντίγραφο του Snapchat, είχε περισσότερους χρήστες από την αρχική εφαρμογή μέσα σε ένα χρόνο. Παρόλο που το Instagram έχει πλέον δύο δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής λόγω ενός κραυγαλέου προβλήματος: Τι θα συμβεί όταν η κύρια βάση των χρηστών του – οι νέοι 18-29 ετών στην Αμερική – αρχίσουν να “γερνούν” πολύ για την εφαρμογή ή βρουν κάτι άλλο να κάνουν;

Δείτε επίσης: Instagram: Πώς να κάνετε εκκαθάριση της μνήμης cache;
τέλος

Πέρυσι, οι New York Times ανέφεραν ότι το Instagram ανησυχούσε ιδιαιτέρως για την προσέλκυση νεαρών χρηστών και τη διατήρησή τους για την αύξηση της μακροπρόθεσμης βάσης χρηστών του – για να μην αναφέρουμε πόσα πιθανά έσοδα θα μπορούσαν να αποφέρουν αυτοί οι νέοι χρήστες από τους διαφημιστές. Μεταξύ των νεαρών Αμερικανών εφήβων, το TikTok είναι ήδη πιο δημοφιλές. Επιπλέον, μια σειρά αλλαγών στον αλγόριθμο -και κάποιες μιμητικές προσπάθειες αντιγραφής χαρακτηριστικών από άλλες εφαρμογές- έχουν αποθαρρύνει πολλούς από τους χρήστες.

Οι απογοητεύσεις αυτές κορυφώθηκαν το καλοκαίρι. Η νέα ενημέρωση που υποτίθεται ότι δίνει αλγοριθμικά προτεινόμενα βίντεο που θα καταλάμβαναν ολόκληρη την οθόνη ήταν υπερβολική αλλαγή. Οι χρήστες της εφαρμογής ήταν απογοητευμένοι από τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή άλλαζε για να μοιάζει περισσότερο με το TikTok, δίνοντας έμφαση στα βίντεο και τις προτεινόμενες αναρτήσεις έναντι των φωτογραφιών.

Δείτε επίσης: Meta: Απέλυσε υπαλλήλους για hijack λογαριασμών Facebook και Instagram;

Το αν τελικά θα παραμείνει μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Και φυσικά οι κινήσεις που θα κάνει από εδώ και στο εξής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS