ΑρχικήHow ToΠώς να δοκιμάσετε τη web κάμερα σε Windows 10 ή 11 και...

Πώς να δοκιμάσετε τη web κάμερα σε Windows 10 ή 11 και σε δημοφιλείς εφαρμογές τηλεδιάσκεψης;

Πριν από μια σημαντική τηλεδιάσκεψη, είναι καλό να ελέγχετε ότι η web κάμερά σας λειτουργεί σωστά. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την web κάμερα στα Windows 10 και 11 και σε ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές τηλεδιάσκεψης, όπως το Zoom, το Google Meet και το Discord.

web κάμερα Windows 10 ή 11 εφαρμογές τηλεδιάσκεψης
Πώς να δοκιμάσετε τη web κάμερα σε Windows 10 ή 11 και σε δημοφιλείς εφαρμογές τηλεδιάσκεψης;

Πώς να δοκιμάσετε την web κάμερα με το Camera App;

Ο ευκολότερος τρόπος για να δοκιμάσετε την κάμερα είναι να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη εφαρμογή κάμερας. Κάντε κλικ στο μενού “Start“, πληκτρολογήστε “camera” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Camera app.

Εάν όλα είναι σωστά, θα δείτε αμέσως την κάμερα να δουλεύει.

Πώς να δοκιμάσετε την web κάμερα σε δημοφιλείς εφαρμογές;

Οι περισσότερες εφαρμογές και οι υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης που βασίζονται σε browser, περιλαμβάνουν τη δυνατότητα δοκιμής ήχου και βίντεο. Δείτε παρακάτω μερικές βασικές οδηγίες για κάποιες από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές.

Δείτε επίσης: Μην πιέζετε τους υπαλλήλους σας να ανοίγουν την κάμερα στα meetings

web κάμερα Windows 10 ή 11 εφαρμογές τηλεδιάσκεψης

Zoom

Στο Zoom, κάντε κλικ στο γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Video” στα αριστερά. Εάν η κάμερά σας λειτουργεί σωστά, θα δείτε τον εαυτό σας στην οθόνη.

Πώς να δοκιμάσετε τη web κάμερα σε Windows 10 ή 11 και σε δημοφιλείς εφαρμογές τηλεδιάσκεψης;

Google Meet

Υπάρχουν δύο μέρη όπου μπορείτε να ελέγξετε την κάμερά σας. Το πρώτο βρίσκεται στην αρχική σελίδα του Google Meet. Κάντε κλικ στο γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.

Στη συνέχεια, στην αριστερή πλευρά, κάντε κλικ στο “Video“. Θα δείτε την κάμερα στη δεξιά πλευρά του αναδυόμενου παραθύρου, εάν η web κάμερα λειτουργεί σωστά.

Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε την κάμερά σας απευθείας στη σελίδα της σύσκεψης. Μόλις μπείτε σε μια σύσκεψη, κάντε κλικ στο “Check your audio and video“.

Εάν δεν βλέπετε τον εαυτό σας, δοκιμάστε να κάνετε κλικ στο κόκκινο εικονίδιο της κάμερας.

Slack

Στο Slack, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Preferences“.

Κάντε κλικ στο “Audio & video” στην αριστερή πλαϊνή γραμμή.

Θα πρέπει να δείτε τον εαυτό σας.

Δείτε επίσης: Windows 11 laptops: Από το 2023 θα πρέπει όλα να έχουν webcams

web κάμερα Windows 10 ή 11 εφαρμογές τηλεδιάσκεψης
Πώς να δοκιμάσετε τη web κάμερα σε Windows 10 ή 11 και σε δημοφιλείς εφαρμογές τηλεδιάσκεψης;

Skype

Για να ελέγξετε την web κάμερα, κάντε κλικ στις τρεις τελείες κοντά στο επάνω αριστερό μέρος της κύριας σελίδας του Skype και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Settings“.

Πατήστε “Audio & video” στην αριστερή πλευρά, κάτω από τις Ρυθμίσεις.

Αν όλα πάνε καλά, θα δείτε τον εαυτό σας στα δεξιά.

Discord

Μόλις ανοίξετε το Discord, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην κάτω αριστερή γωνία.

Κάντε κλικ στο “Voice and Video” στην αριστερή πλευρά και, στη συνέχεια, στη μέση, κάντε κλικ στο “Test Video“.

Θα πρέπει να δείτε τον εαυτό σας μόλις πατήσετε “Test Video“.

Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων (troubleshoot) της webcam σας

Μπορεί να υπάρχουν διάφορα θέματα με την κάμερά σας. Ευτυχώς, τα περισσότερα από αυτά διορθώνονται αρκετά εύκολα.

Ελέγξτε τη σύνδεση

Οι κάμερες web που συνδέονται σε μια θύρα USB μπορεί να “χαλαρώσουν”. Αυτό σημαίνει ότι δεν γίνεται καλή σύνδεση. Επιπλέον, η ίδια η θύρα USB μπορεί να είναι κακή. Ελέγξτε ότι η σύνδεση έχει γίνει σωστά. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε να αλλάξετε θύρα, αφού πολλές φορές η ίδια η θύρα USB μπορεί να είναι το πρόβλημα.

Κατεβάστε Webcam Drivers

Η webcam σας ενδέχεται να απαιτεί ειδικό λογισμικό από τον κατασκευαστή για να λειτουργεί σωστά. Ο ευκολότερος τρόπος για να τα βρείτε αυτά, είναι να μεταβείτε απευθείας στον ιστότοπο του κατασκευαστή. Τα driver downloads βρίσκονται συνήθως στη σελίδα υποστήριξης.

web κάμερα Windows 10 ή 11 εφαρμογές τηλεδιάσκεψης
Πώς να δοκιμάσετε τη web κάμερα σε Windows 10 ή 11 και σε δημοφιλείς εφαρμογές τηλεδιάσκεψης;

Ελέγξτε τα Privacy Settings των Windows

Τα Windows περιορίζουν την πρόσβαση των προγραμμάτων στην web κάμερα και στο μικρόφωνό σας για την προστασία του απορρήτου σας. Ενώ αυτό είναι πολύ καλό για την ασφάλειά σας, μπορεί μερικές φορές να δημιουργεί θέματα με την κάμερα (η web κάμερα μπορεί να λειτουργεί σε ορισμένα προγράμματα και όχι σε άλλα).

Για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις σας, κάντε κλικ στο μενού “Start“, πληκτρολογήστε “Camera privacy settings” στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε Enter.

Βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές “Camera access” και “Let desktop apps access your camera” είναι ενεργοποιημένες. Στη συνέχεια, ανατρέξτε στη λίστα των εφαρμογών και βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε έχει ρυθμιστεί σε “Ενεργό“.

Δείτε επίσης: Επιτρέπετε στα apps να έχουν πρόσβαση στην webcam σας;

Προσοχή: Ορισμένες υπηρεσίες, όπως το Google Meet, λειτουργούν μέσω του προγράμματος περιήγησής σας. Εάν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την πρόσβαση στην κάμερα για το πρόγραμμα περιήγησης.

Ελέγξτε τα Browser Privacy Settings

Τα προγράμματα περιήγησης διαθέτουν, επίσης, μέτρα ασφαλείας που εμποδίζουν τα sites να έχουν πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερά σας χωρίς άδεια. Κανονικά τα sites ζητούν άδεια για να αποκτήσουν πρόσβαση. Κάθε πρόγραμμα περιήγησης είναι λίγο διαφορετικό, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζεται ένα μήνυμα που ζητά την άδεια του χρήστη.

Εάν δεν δείτε ένα τέτοιο μήνυμα, θα πρέπει να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου του browser σας.

Κάντε κλικ στις τρεις κουκκίδες ή στις τρεις γραμμές στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησής σας και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις. Στη συνέχεια, αναζητήστε την ενότητα “Privacy“. Εκεί βρίσκονται συνήθως τα στοιχεία ελέγχου για την πρόσβαση στην κάμερα και στο μικρόφωνο.

Εάν δεν βοηθάει τίποτα από τα παραπάνω, θα πρέπει να δοκιμάσετε την web κάμερα σε άλλον υπολογιστή. Εάν υπάρχει και εκεί πρόβλημα, είναι πολύ πιθανό να έχει η ίδια η κάμερα θέμα και να χρειάζεται αντικατάσταση.

Πηγή: How-to-geek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS