ΑρχικήHow ToΠώς να διαιρέσετε αριθμούς στο Microsoft Excel

Πώς να διαιρέσετε αριθμούς στο Microsoft Excel

Το Excel διευκολύνει την εκτέλεση βασικών μαθηματικών πράξεων, οι οποίες περιλαμβάνουν διαίρεση. Μπορείτε να διαιρέσετε αριθμούς σε ένα μόνο κελί, από πολλά κελιά ή ακόμα και ολόκληρες στήλες. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει συνάρτηση DIVIDE στο Excel, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν απλό τύπο.

Δείτε επίσης: Πώς να εισάγετε τη σημερινή ημερομηνία στο Microsoft Excel

Excel

Δείτε επίσης: Πώς να εισάγετε δεδομένα από ένα PDF στο Microsoft Excel

Διαιρέστε τους αριθμούς σε ένα μόνο κελί

Μπορείτε να διαιρέσετε αριθμούς σε ένα μόνο κελί εισάγοντας έναν απλό τύπο. Ανοίξτε το Excel και επιλέξτε το κελί στο οποίο θέλετε να εισάγετε τον τύπο. Αφού επιλέξετε, εισάγετε αυτόν τον τύπο:

Αντικαταστήστε το a και το b με τους αριθμούς που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Έτσι, αν θέλετε να διαιρέσετε το 100 με το 4, θα εισαγάγετε:

Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να πληκτρολογήσετε το σύμβολο ίσου (=) στην αρχή του τύπου, διαφορετικά το Excel θα ερμηνεύσει την εισαγωγή σας ως ημερομηνία.

Excel

Πατήστε «Enter» και θα εμφανιστεί το αποτέλεσμα.

Διαιρέστε αριθμούς από πολλαπλά κελιά

Εάν έχετε δεδομένα σε πολλά κελιά, μπορείτε να εισάγετε έναν απλό τύπο σε ένα κενό κελί για να λάβετε το πηλίκο. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε 100 στο κελί B2 και 4 στο κελί B3, και θέλετε το πηλίκο αυτών των δύο ψηφίων. Σε ένα κενό κελί, πληκτρολογήστε:

Αυτός ο τύπος θα αντλήσει τα δεδομένα από κάθε κελί για υπολογισμό. Πατήστε «Enter» και θα εμφανιστεί το αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης: Microsoft Excel: Πώς να δημιουργήσετε μια φόρμα εισαγωγής δεδομένων

Διαιρέστε μια στήλη αριθμών (με έναν σταθερό αριθμό)

Μπορείτε να διαιρέσετε μια στήλη αριθμών με έναν αριθμό σε διαφορετικό κελί. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι τα κελιά A1-A6 περιέχουν το καθένα έναν αριθμό και θέλετε να τα διαιρέσετε με τον αριθμό που περιέχεται στο κελί C1.

Excel

Αρχικά, επιλέξτε το κελί B2, όπου θα είναι η έξοδος του πρώτου τύπου. Στο B2, εισαγάγετε αυτόν τον τύπο:

Πατήστε «Enter» και θα εμφανιστεί το αποτέλεσμα.

Αυτό που λέει το $ στο Excel σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι ο αριθμός στο κελί C1 είναι απόλυτος. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε κλικ και σύρετε τον τύπο στο B1 προς τα κάτω, το τμήμα A1 του τύπου θα αλλάξει σε A2, A3 και ούτω καθεξής, ενώ το C1 θα παραμείνει το ίδιο.

Για να λάβετε γρήγορα το πηλίκο των υπολοίπων αριθμών στη στήλη, κάντε κλικ και σύρετε τη γωνία του κελιού B1 (που ονομάζεται λαβή πλήρωσης) για να επαναλάβετε τον τύπο για κάθε κελί.

Excel

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό.

Αυτός είναι μόνο ένας από τους βασικούς υπολογισμούς που μπορείτε να κάνετε στο Excel. Μπορείτε επίσης να πολλαπλασιάσετε, να προσθέσετε, να αφαιρέσετε και πολλά άλλα.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS