ΑρχικήHow ToΠώς μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη σας μέσω του FaceTime

Πώς μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη σας μέσω του FaceTime

Αν θέλετε να μοιραστείτε αυτό που βλέπετε στην οθόνη του iPhone, του iPad ή του Mac σας με έναν φίλο που βρίσκεται μακριά σας, είναι τόσο εύκολο όσο το να κάνετε μια κλήση FaceTime, χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία Share Screen.

Δείτε επίσης: Οι κλήσεις FaceTime είχαν απαγορευτεί στα ΗΑΕ αλλά τώρα επέστρεψαν

FaceTime

Για να μοιραστείτε την οθόνη σας μέσω του FaceTime, τόσο εσείς όσο και το άτομο με το οποίο θα κάνετε κοινή χρήση χρειάζεστε iOS 15.1 ή νεότερη έκδοση σε iPhone, iPadOS 15.1 σε iPad ή macOS 12.1 ή νεότερη έκδοση σε Mac. Χρειάζεστε επίσης ένα Apple ID για να χρησιμοποιήσετε το FaceTime.

Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο από εφαρμογές που απαιτούν συνδρομή ή αγορά για προβολή.

Η κοινή χρήση της οθόνης σας στο FaceTime είναι ιδανική όταν χρειάζεστε βοήθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή θέλετε να παρουσιάσετε πληροφορίες σε άλλα άτομα από απόσταση. Κατά την κοινή χρήση της οθόνης σας, οι ειδοποιήσεις θα είναι κρυφές. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί σχετικά με την κοινή χρήση οθόνης εάν έχετε ευαίσθητες πληροφορίες στην οθόνη σας, γιατί το άτομο στην άλλη άκρη της συσκευής μπορεί να τις δει.

Για να κάνετε κοινή χρήση της οθόνης σας σε iPhone ή iPad, εκκινήστε πρώτα την εφαρμογή FaceTime και πραγματοποιήστε μια κλήση σε κάποιον άλλο που έχει επίσης ρυθμίσει το FaceTime. Μόλις συνδεθείτε, πατήστε το κουμπί “Κοινή χρήση οθόνης” στη γραμμή εργαλείων που μοιάζει με ορθογώνιο με ένα άτομο μπροστά του. Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται, πατήστε «Κοινή χρήση της οθόνης μου».

Δείτε ακόμα: iOS 15 FaceTime: Πώς μπορούν να συμμετάσχουν σε κλήση Android και Windows χρήστες;

Όταν ξεκινά η κοινή χρήση οθόνης, το FaceTime συρρικνώνεται σε ένα μικρό παράθυρο στην οθόνη σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPhone ή το iPad σας ως συνήθως για την εκκίνηση εφαρμογών. Το άτομο στην άλλη πλευρά της κλήσης θα δει τι κάνετε στην οθόνη σας, αλλά δεν θα βλέπει το παράθυρο εισαγωγής βίντεο.

Για να σταματήσετε την κοινή χρήση οθόνης, ανοίξτε ξανά τη γραμμή εργαλείων FaceTime πατώντας τη μικρογραφία του βίντεο και επιλέξτε ξανά το κουμπί κοινής χρήσης οθόνης.

Όταν τελειώσετε με την κλήση FaceTime, πατήστε «Τερματισμός».

Για να μοιραστείτε την οθόνη σας σε Mac, ανοίξτε την εφαρμογή FaceTime και πραγματοποιήστε μια κλήση. Μόλις συνδεθείτε, κάντε κλικ στο εικονίδιο FaceTime στη γραμμή μενού στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε το κουμπί κοινής χρήσης οθόνης, το οποίο μοιάζει με ορθογώνιο με ένα άτομο μπροστά του.

Το μενού θα επεκταθεί και θα έχετε την επιλογή να μοιραστείτε ένα συγκεκριμένο παράθυρο ή ολόκληρη την οθόνη. Κάντε κλικ στην επιλογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Δείτε επίσης: Μάλλον οι χρήστες δεν ενθουσιάστηκαν με το Facetime για Android

Εάν επιλέξετε “Παράθυρο“, το FaceTime θα σας ζητήσει να κάνετε κλικ στο Παράθυρο που θέλετε να μοιραστείτε. Εάν επιλέξετε “Οθόνη“, το άτομο στην άλλη πλευρά της κλήσης θα δει ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας του Mac σας.

Για να διακόψετε την κοινή χρήση της οθόνης σας, κάντε ξανά κλικ στο εικονίδιο FaceTime στη γραμμή μενού σας (που τώρα μοιάζει με το εικονίδιο Screen Sharing) και επιλέξτε “Stop Sharing Screen“.

Μπορείτε να συνεχίσετε την κοινή χρήση οθόνης ανά πάσα στιγμή. Όταν τελειώσετε με την κλήση, ανοίξτε ξανά το μενού FaceTime και κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί “X” για αποσύνδεση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS