ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαElon Musk: Το project Starlink της SpaceX ξεκινάει τον επόμενο μήνα

Elon Musk: Το project Starlink της SpaceX ξεκινάει τον επόμενο μήνα

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση του Elon Musk, το project Starlink της διαστημικής εταιρείας SpaceX, το οποίο στοχεύει στην παροχή μίας παγκόσμιας ευρυζωνικής υπηρεσίας μέσω δορυφόρων, θα μπει σε λειτουργία τον Οκτώβριο, ένα μήνα αργότερα από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.

project Starlink

Δείτε επίσης: Τουρισμός στο διάστημα: Δεν θα γίνει σύντομα προσιτός στο ευρύ κοινό

Όπως επιβεβαίωσε ο Musk στο Twitter, η εταιρεία έλαβε “καλά σχόλια” από τους χρήστες του Starlink beta 10 και πλέον σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το beta 10.1, το οποίο οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν από αυτήν την Παρασκευή, πριν από την επίσημη έναρξη τον επόμενο μήνα.

Οι υπηρεσίες Beta λειτουργούν αυτήν τη στιγμή σε 11 διαφορετικές χώρες.

Η SpaceX ανακοίνωσε ότι ως μέρος των beta υπηρεσιών, οι χρήστες αναμένουν οι ταχύτητες δεδομένων να κυμαίνονται από 50Mbps έως 150Mbps και καθυστέρηση από 20ms έως 40ms στις «περισσότερες τοποθεσίες τους επόμενους μήνες», ενώ το project Starlink συνεχίζει να βελτιώνεται. Θα υπάρξουν επίσης σύντομες περίοδοι που δεν θα υπάρχει σύνδεση, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η SpaceX έστειλε 100.000 τερματικά στους πελάτες της τον Αύγουστο. Εκείνη την εποχή, ο Musk σημείωσε ότι η έγκριση άδειας για την παροχή υπηρεσιών telco παρέμενε σε εκκρεμότητα σε “πολλές ακόμα χώρες”.

Δείτε ακόμα: Elon Musk: Το Starlink θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως τον Αύγουστο

Η SpaceX έχει τραβήξει επάνω της τα βλέμματα τις τελευταίες μέρες, κυρίως λόγο της πρώτης ιδιωτικής αποστολής πληρώματος που έστειλε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Το πλήρωμα επέστρεψε ασφαλές το Σάββατο.

Elon Musk

Μετά από τρεις ημέρες σε τροχιά γύρω από τη Γη σε υψόμετρα 590 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης, το πλήρωμα του Inspiration4 εκτοξεύτηκε από τις ακτές της Φλόριντα στις 7:06 μ.μ. EDT στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, στο πλήρως αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο Crew Dragon.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος αποτελούσαν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Shift4 Payments, Jared Issacman, η επιζών από τον καρκίνο Hayley Arceneaux, η γεωεπιστήμονας Sian Proctor και ο υπάλληλος της αεροδιαστημικής Chris Sembroski. Ο καθένας πέρασε έξι μήνες εκπαίδευσης πριν από την αποστολή.

Δείτε επίσης: Η SpaceX χθες το βράδυ εγκατέστησε 29 κινητήρες Raptor στον πυραύλο Super Heavy

Κατά τη διάρκεια του πολυήμερου ταξιδιού του, το πλήρωμα πραγματοποίησε επιστημονική έρευνα για τη βελτίωση της ανθρώπινης υγείας στη Γη και σε μελλοντικές διαστημικές πτήσεις μεγάλης διάρκειας. Ορισμένες από τις έρευνες αφορούσαν τη μέτρηση της κίνησης, του ύπνου, των καρδιακών παλμών και του ρυθμού, του οξυγόνου του αίματος, του θορύβου της καμπίνας και της έντασης του φωτός.

Η αποστολή Inspiration4 συγκέντρωσε επίσης περισσότερα από $ 210 εκατομμύρια για να βοηθήσει τα παιδιά με καρκίνο στο St Jude Children’s Research Hospital.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS