ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΤουρισμός στο διάστημα: Δεν θα γίνει σύντομα προσιτός στο ευρύ κοινό

Τουρισμός στο διάστημα: Δεν θα γίνει σύντομα προσιτός στο ευρύ κοινό

Οι δισεκατομμυριούχοι Richard Branson και Jeff Bezos είναι έτοιμοι να αρχίσουν να ταξιδεύουν στο διάστημα. Αλλά αυτό προφανώς δεν σας προκαλεί έκπληξη! Το θέμα είναι πότε θα γίνει ο τουρισμός στο διάστημα προσιτός για το ευρύ κοινό;

διάστημα τουρισμός
Τουρισμός στο διάστημα: Δεν θα γίνει σύντομα προσιτός για το ευρύ κοινό

Δείτε επίσης: Virgin Galactic: Ο Richard Branson ταξίδεψε στο διάστημα!

Εάν είστε λάτρης του διαστήματος χωρίς όμως να είστε δισεκατομμυριούχος όπως οι παραπάνω και θέλετε να κάνετε τουρισμό στο διάστημα, μάλλον θα πρέπει να περιμένετε. Οι διαστημικές πτήσεις των οποίων οι τιμές θα είναι λογικά κοστολογημένες για τον μέσο άνθρωπο, δεν πρόκειται να είναι διαθέσιμες σύντομα.

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι αδύνατο σήμερα να δώσουμε μια ακριβή ημερομηνία στόχου για το πότε θα διατίθενται προσιτές διαστημικές πτήσεις στο ευρύ κοινό, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι δεκαετίες μακριά, στην καλύτερη περίπτωση.

Δείτε επίσης: Wally Funk: Ποια είναι η 82χρονη που θα ταξιδέψει με τον Jeff Bezos στο διάστημα;

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι η δυσκολία να βρεθούν αρκετοί επίδοξοι ερασιτέχνες αστροναύτες για να κατανεμηθεί το κόστος για να γίνει το διαστημικό ταξίδι προσιτό.

“Τα πρώτα αεροπλάνα μετέφεραν πολύ λίγα άτομα”, δήλωσε η Laura Forczyk, ιδιοκτήτρια της διαστημικής εταιρείας συμβούλων Astralytical. “Φανταστείτε πόσο θα κόστιζε ένα αεροπορικό εισιτήριο εάν εξακολουθούσαν να μεταφέρουν μόνο λίγους.”

Δείτε επίσης: Richard Branson: Θα ταξιδέψει πριν από τον Jeff Bezos στο διάστημα!

Πρέπει επίσης να υπάρχει σημαντική ζήτηση για διαστημικά ταξίδια για την κάλυψη αυτών των θέσεων, ανεξάρτητα από την τιμή.

Πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS