ΑρχικήinetNTSB: Η Tesla δεν είναι έτοιμη για την επέκταση του full self-driving...

NTSB: Η Tesla δεν είναι έτοιμη για την επέκταση του full self-driving mode

Η Jennifer Homendy, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB), δήλωσε στη Wall Street Journal ότι η Tesla θα πρέπει να αντιμετωπίσει κάποια “βασικά ζητήματα ασφάλειας” προτού επεκτείνει το “full self-driving” (FSD) mode.

Tesla full self-driving mode

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι η εταιρεία στοχεύει σε μια ευρύτερη κυκλοφορία του FSD μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, προσφέροντας ένα “public beta button” σε περισσότερους πελάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως αναφέρει η WSJ, αναμένεται αναβάθμιση του λογισμικού, το οποίο σχεδιάστηκε κυρίως για οδήγηση σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Στόχος της αναβάθμισης είναι η δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης μέσα στους δρόμους της πόλης.

Δείτε επίσης: Tesla: Σχεδιάζει ευρύτερη κυκλοφορία του λογισμικού «Full Self-Driving»

Ωστόσο, η Homendy του NTSB εξέφρασε τις ανησυχίες και τις αντιρρήσεις της σχετικά με τη χρήση του όρου “full self-driving” από την Tesla, καθώς θεωρεί αυτό τον όρο “παραπλανητικό“, προσθέτοντας ότι η Tesla “σαφώς παραπλάνησε πολλούς ανθρώπους να κάνουν κακή χρήση και κατάχρηση της τεχνολογίας“. Το NTSB μπορεί να διεξάγει έρευνες και να κάνει συστάσεις, αλλά δεν έχει την εξουσία να επιβάλει κάτι.

Δείτε επίσης: Tesla: Οι καλοί οδηγοί θα έχουν πρόσβαση στο Full Self-Driving Beta

Σύμφωνα με έγγραφα που αποκτήθηκαν από το site PlainSite τον Μάιο, ο υπεύθυνος του λογισμικού Autopilot της Tesla είχε πει στο Υπουργείο Οχημάτων της Καλιφόρνια ότι ο Musk είχε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του προηγμένου συστήματος υποστήριξης οδηγού της εταιρείας, προδρόμου του “full self-driving” (FSD) mode.

NTSB Tesla

Τον Φεβρουάριο του 2020, το NTSB διαπίστωσε ότι το σύστημα Autopilot της Tesla ήταν μια από τις πιθανές αιτίες για ένα θανατηφόρο δυστύχημα του 2018. Λέγεται ότι ο οδηγός του οχήματος έπαιζε παιχνίδι στο κινητό και χρησιμοποιούσε τον αυτόματο πιλότο, επειδή ήταν υπερβολικά σίγουρος για τις δυνατότητες του συστήματος Autopilot.

Δείτε επίσης: Tesla: Στοχεύει να κυκλοφορήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς τιμόνι

Το NTSB δήλωσε, επίσης, ότι η Tesla αγνόησε τις συστάσεις ασφαλείας που της είχαν δοθεί το 2017 σχετικά με το Autopilot. Ο οργανισμός είπε στην Tesla και σε πέντε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες ότι θα πρέπει να προσθέσουν κάποια μέτρα ασφαλείας στα προηγμένα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, έτσι ώστε να είναι πιο δύσκολο να γίνει κατάχρησή τους. Συνέστησε επίσης στις αυτοκινητοβιομηχανίες να περιορίσουν το πού και πότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν τέτοια συστήματα. Η Tesla ήταν η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που δεν ανταποκρίθηκε επίσημα στις συστάσεις του NTSB, αν και αύξησε τη συχνότητα ειδοποιήσεων, όταν οι οδηγοί άφηναν το τιμόνι κατά τη χρήση του Autopilot.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS