ΑρχικήinetElon Musk: «Δεν ήταν ενεργοποιημένο το Tesla Autopilot στο αυτοκίνητο που συγκρούστηκε»

Elon Musk: «Δεν ήταν ενεργοποιημένο το Tesla Autopilot στο αυτοκίνητο που συγκρούστηκε»

Στις 19 Απριλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, κοινοποίησε ένα tweet με το οποίο αρνείται τους ισχυρισμούς ότι το Tesla Autopilot (αυτοματοποιημένο σύστημα οδήγησης) της εταιρείας του ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο στο Spring του Texas.

Δύο άτομα σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο της Tesla, που πιθανότατα πορευόταν με αυτόματο πιλότο το βράδυ της 17ης Απριλίου στο Texas συγκρούστηκε και έπιασε φωτιά. Το ένα θύμα βρέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου Model S του 2019 και το άλλο ήταν στο πίσω κάθισμα. Το αυτοκίνητο έπεσε σε ένα δέντρο βόρεια του Houston αφού πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα και απέτυχε να στρίψει σε μια στροφή, ανέφερε ο αστυφύλακας της κομητείας Harris County, Mark Herman. Η θέση των θυμάτων καθώς και άλλα στοιχεία δείχνουν ότι κανείς δεν οδηγούσε το όχημα τη στιγμή της σύγκρουσης, ανέφερε ο Herman.

Διαβάστε επίσης: Tesla ατύχημα: Σκοτώθηκαν δύο άνδρες – Δεν οδηγούσε κανένας!

Tesla τροχαίο
Elon Musk: «Δεν ήταν ενεργοποιημένο το Tesla Autopilot στο αυτοκίνητο που συγκρούστηκε»

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν επικρίνει την Tesla για κινδύνους πυρκαγιάς που σχετίζονται με τις μπαταρίες στα αυτοκίνητά της, επισημαίνοντας ακόμη πως η εταιρεία δεν κάνει αρκετά ώστε να αποτρέψει τους οδηγούς από τη χρήση της λειτουργίας υποβοήθησης οδηγού.

Δύο ομοσπονδιακές υπηρεσίες – η Εθνική Διοίκηση Ασφάλειας Κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό (NHTSA) και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) – διεξάγουν επί του παρόντος έρευνα για το ατύχημα.

Η τοπική αστυνομία είπε σε πολλές συνεντεύξεις Τύπου ότι, προφανώς, κανείς δεν οδηγούσε το Tesla Model S του 2019 όταν αυτό έφυγε από το δρόμο, συγκρούστηκε με ένα δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες.

Δείτε ακόμη: Tesla: Θα χρησιμοποιεί τα Semi μεταξύ Fremont και Giga Nevada

Ο Musk στο tweet που κοινοποίησε ανέφερε τα ακόλουθα: «Τα αρχεία καταγραφής δεδομένων που έχουν ανακτηθεί μέχρι στιγμής δείχνουν ότι το Autopilot δεν ήταν ενεργοποιημένο και αυτό το αυτοκίνητο δεν είχε αγοράσει FSD. Επιπλέον, το τυπικό Autopilot θα απαιτούσε να ενεργοποιηθούν οι γραμμές λωρίδας, τις οποίες δεν είχε αυτός ο δρόμος.»

Elon Musk Tesla Autopilot
Elon Musk: «Δεν ήταν ενεργοποιημένο το Tesla Autopilot στο αυτοκίνητο που συγκρούστηκε»

Η Tesla πωλεί τα αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης με την επωνυμία Autopilot και Full Self-Driving (FSD). Κυκλοφορεί επίσης μια έκδοση beta του FSD software σε ορισμένους πελάτες που έχουν την premium επιλογή FSD, η οποία κοστίζει 10.000$.

Τα Tesla Autopilot και FSD δεν είναι ικανά να ελέγχουν τα ηλεκτρικά οχήματα σε όλες τις κανονικές συνθήκες οδήγησης, ενώ τα εγχειρίδια του ιδιοκτήτη της εταιρείας προειδοποιούν τους οδηγούς να τα χρησιμοποιούν μόνο με «ενεργή επίβλεψη».

Πρόταση: Elon Musk: Αποκαλύπτει γιατί το SpaceX Starship SN11 εξερράγη

Elon Musk Tesla Autopilot
Elon Musk: «Δεν ήταν ενεργοποιημένο το Tesla Autopilot στο αυτοκίνητο που συγκρούστηκε»

Το Autopilot, το οποίο είναι πλέον στάνταρ στα οχήματα της Tesla, δεν αναγνωρίζει πάντα τέλεια τους δείκτες λωρίδας – για παράδειγμα, μπορεί να μπερδεύει λωρίδες ποδηλάτου με άλλα σημάδια λωρίδων.

Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί λανθασμένα ή και να καταχραστεί από τους οδηγούς. Ένας έφηβος οδηγός το απέδειξε αυτό πρόσφατα σε ένα βίντεο επίδειξης που δημοσίευσε στα social media, θέλοντας να δείξει ότι μπορούσε να αφήσει το κάθισμα του οδηγού με το σύστημα Autopilot του αυτοκινήτου της Tesla να παραμένει σε χρήση.

Τέλος, o Elon Musk υπερασπίστηκε τα οχήματά του γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter πως ένα Tesla με σύστημα Autopilot έχει 10 φορές λιγότερες πιθανότητες να επλακεί σε ατύχημα, από ένα μέσο όχημα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS