ΑρχικήinetJames Charles demonetized: Γιατί το YouTube πήρε αυτή την απόφαση;

James Charles demonetized: Γιατί το YouTube πήρε αυτή την απόφαση;

Το YouTube διέκοψε προσωρινά τις διαφημίσεις (demonetized) στο κανάλι του γνωστού youtuber James Charles, αφαιρώντας του τη δυνατότητα να κερδίζει χρήματα. Η απόφαση για demonetize οφείλεται σε κατηγορίες που λένε ότι ο James Charles έκανε sexting με ανηλίκους.

James Charles demonetized

Το YouTube ανέφερε στο Business Insider ότι η προσωρινή αφαίρεση του Charles από το Partner Program, σχετίζεται με το “creator responsibility policy” της πλατφόρμας. Σύμφωνα με αυτήν την πολιτική: “Εάν βλέπουμε ότι η συμπεριφορά ενός δημιουργού εντός και / ή εκτός της πλατφόρμας βλάπτει τους χρήστες, την κοινότητα, τους υπαλλήλους ή το οικοσύστημά μας, ενδέχεται να αναλάβουμε δράση για την προστασία της κοινότητας“. Η πολιτική αναφέρει, επίσης, ότι το YouTube μπορεί να πάρει μέτρα εναντίον των δημιουργών περιεχομένου που προκαλούν “βλάβη” σε άλλους, μέσω κακοποίησης, βίας ή δόλιας συμπεριφοράς.

Δείτε επίσης: Το YouTube αποκρύπτει τα dislike για να προστατέψει τους δημιουργούς

Το κανάλι του James Charles έχει 25,5 εκατομμύρια συνδρομητές, καθιστώντας τον έναν από τους πιο δημοφιλείς youtubers.

Εδώ και χρόνια υπάρχουν φήμες για υποτιθέμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του James Charles σε ανηλίκους, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες το “σκάνδαλο με το sexting” έχει γίνει πιο έντονο. Περισσότεροι από 15 άνδρες και αγόρια κατηγορούν τον Charles για ακατάλληλη συμπεριφορά που χρονολογείται τουλάχιστον από το 2019. Ο ίδιος ανέβασε ένα βίντεο την 1η Απριλίου με τίτλο “Holding myself accountable“, για να εξηγήσει την κατάσταση. Εκεί επιβεβαιώνει ότι έχει “φλερτάρει” με αγόρια κάτω των 18 ετών, αλλά ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον δύο από αυτούς που τον κατηγόρησαν είχαν πει ψέματα ή είχαν σκόπιμα κρύψει την πραγματική τους ηλικία. Παραδέχεται ότι η συμπεριφορά του ήταν “απερίσκεπτη” και ζητά συγγνώμη από τους followers του.

Δείτε επίσης: Δωρεάν Youtube Proxy 2021: Πως να ξεμπλοκάρετε το YouTube

James Charles sexting

Το YouTube αρνήθηκε να επιβεβαιώσει για πόσο καιρό θα διαρκέσει η αναστολή του James Charles από το Partner Program. Ωστόσο, η πλατφόρμα φαίνεται να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά των δημιουργών και λαμβάνει μέτρα. Το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε demonetize κι άλλων καναλιών.

Δείτε επίσης: Πώς να ξεμπλοκάρετε το YouTube ώστε να βλέπετε όλα τα βίντεο;

Από τη δημοσίευση αυτού του βίντεο, πολλά άλλα άτομα έχουν παρουσιάσει μια σειρά παραπλανητικών ιστοριών και ψευδών ισχυρισμών που έχουν αναπαραχθεί από πολλούς ανθρώπους, δημιουργούς και ειδησεογραφικά πρακτορεία“, έγραψε ο Charles.Η νομική μου ομάδα άρχισε να λαμβάνει μέτρα εναντίον εκείνων που έχουν διαδώσει παραπληροφόρηση ή / και δημιούργησαν εντελώς ψεύτικες ιστορίες, καθώς αυτό έχει πάει πολύ μακριά“.

Πηγή: Gizmodo

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS