ΑρχικήinetFacebook: «Παγώνει» τη σελίδα του προέδρου της Βενεζουέλας, λόγω παραπληροφόρησης για τον...

Facebook: «Παγώνει» τη σελίδα του προέδρου της Βενεζουέλας, λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Το Facebook «πάγωσε» τη σελίδα του προέδρου της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, για 30 μέρες. Ο γίγαντας των social media αιτιολόγησε αυτή του την κίνηση λέγοντας ότι ο Maduro παραβίασε τις πολιτικές της πλατφόρμας του κατά της διάδοσης παραπληροφόρησης σχετικά με τον COVID-19, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Reuters”. Συγκεκριμένα, ο Maduro κοινοποίησε περιεχόμενο, σύμφωνα με το οποίο ένα φάρμακο που έχει ως κύριο συστατικό το…θυμάρι, θα μπορούσε να θεραπεύσει τον Κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Σχεδιάζει app για να βοηθήσει πρώην κρατούμενους να επανενταχθούν στην κοινωνία

Τον Ιανουάριο, ο Nicolas Maduro υποστήριξε δημόσια ότι το Carvativir – μια παραδοσιακή θεραπεία που προέρχεται από το θυμάρι – ήταν μια «θαυματουργή» θεραπεία για την αντιμετώπιση του COVID-19, χωρίς ωστόσο να παραθέσει επιστημονικά στοιχεία που να το αποδεικνύουν αυτό. Αυτός ο ισχυρισμός δεν εγκρίθηκε ποτέ από γιατρούς.

Facebook: «Παγώνει» τη σελίδα του Nicolas Maduro, για παραπληροφόρηση σχετικά με τον COVID-19
Facebook: «Παγώνει» τη σελίδα του προέδρου της Βενεζουέλας, για παραπληροφόρηση σχετικά με τον COVID-19

Ο Maduro δημοσίευσε στη δημοφιλή πλατφόρμα ένα βίντεο που προωθούσε το συγκεκριμένο φάρμακο. Στο βίντεο, το Carvativir αναφερόταν ως «θαυματουργές σταγόνες» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για τη θεραπεία του Κορονοϊού όσο και για την αποτροπή της μόλυνσης. Δεδομένου ότι το βίντεο διέδιδε ψευδείς ισχυρισμούς, το Facebook το κατάργησε από τη σελίδα του Maduro.

Δείτε επίσης: Covid-19: Εμβόλια και πλαστές κάρτες εμβολιασμού πωλούνται στο dark web

Επιπλέον, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που λέει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει φάρμακο που να μπορεί να θεραπεύσει τον ιό. Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι το Carvativir δεν είναι θεραπεία ή πρόληψη για τον COVID-19.

Ο Maduro δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που προωθεί μια «θεραπεία» για τον COVID-19 στο Facebook. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, επίσης χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για να διαδώσει τον ψευδή ισχυρισμό ότι το REGN-COV2, το κοκτέιλ αντισωμάτων που του δόθηκε στο νοσοκομείο όταν νόσησε από COVID-19, ήταν αυτό που αποκαλούσε «θεραπεία».

Facebook: «Παγώνει» τη σελίδα του προέδρου της Βενεζουέλας, για παραπληροφόρηση σχετικά με τον COVID-19
Facebook: «Παγώνει» τη σελίδα του προέδρου της Βενεζουέλας, για παραπληροφόρηση σχετικά με τον COVID-19

Πρόταση: Donald Trump: Θα επιστρέψει στα social media με δική του πλατφόρμα;

Ανεξάρτητα από το εάν κάποιος είναι εξέχουσα προσωπικότητα ή απλός χρήστης του Facebook, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες. Το Facebook αναφέρει ότι θα “αφαιρεί την παραπληροφόρηση όταν οι αρχές δημόσιας υγείας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κάποιες πληροφορίες είναι ψευδείς και ενδέχεται να συμβάλουν σε επικείμενη βία ή σωματική βλάβη”.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 28 Μαρτίου το Υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας, ανέφερε τα ακόλουθα: «Το Facebook καταδιώκει περιεχόμενο που προοριζόταν για την καταπολέμηση της πανδημίας και περιέγραψε το Carvativir ως ρετροϊό εθνικής παραγωγής και μηχανικής. Παρακολουθούμε έναν ψηφιακό ολοκληρωτισμό που ασκείται από υπερεθνικές εταιρείες που θέλουν να επιβάλουν το νόμο τους στις χώρες του κόσμου».

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS