ΑρχικήUpdatesΤο YouTube αποκρύπτει τα dislike για να προστατέψει τους δημιουργούς

Το YouTube αποκρύπτει τα dislike για να προστατέψει τους δημιουργούς

Το YouTube ανακοίνωσε ότι πειραματίζεται με την απόκρυψη των dislike για να αποθαρρύνει τα “dislike mobs” (τα dislike mobs πατάνε αμέσως το κουμπί του dislike σε ένα βίντεο χωρίς καν να το παρακολουθήσουν) από το να καταψηφίζουν αρνητικά ένα βίντεο. Το πείραμα είναι μια διαφορετική εφαρμογή από τις λύσεις που είχε αναφέρει προηγουμένως η εταιρεία, αλλά είναι παρόμοιο με άλλες προσπάθειες που έχουν κάνει οι πλατφόρμες όπως το Instagram για να εξαλείψουν τις στοχευμένες επιθέσεις.

YouTube

Τα στατιστικά στοιχεία για τις επισημάνσεις των “like” και “dislike” θα είναι ορατά σε μια μεμονωμένη σελίδα YouTube Studio του δημιουργού και μόνο οι επισημάνσεις των “like” πρόκειται να εμφανίζονται δημόσια σε ένα βίντεο. Σε ένα άρθρο υποστήριξης που εξηγεί τις λεπτομέρειες, το YouTube αναφέρει ότι οι επισημάνσεις των “dislike” μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον δημιουργό και “ενδέχεται να παρακινήσουν μια κακόβουλη καμπάνια με στόχο κάποιο βίντεο ενός δημιουργού”. Βασικά, η ιδέα είναι ότι το να βλέπεις τον αριθμό των dislike και να τον παρακολουθείς να ανεβαίνει θα μπορούσε να είναι αρκετό κίνητρο για να συμμετάσχεις και να αυξήσεις τον αριθμό των dislike.

Δείτε επίσης: Δωρεάν Youtube Proxy 2021: Πως να ξεμπλοκάρετε το YouTube

Οι δημιουργοί βασίζονται στα “like” και τα “dislike” ως μια μορφή feedback, αλλά όταν δίνεται σκόπιμα μια αρνητική κρητική, είναι εύκολο να δώσεις στον δημιουργό την αίσθηση ότι δεν αρέσει το περιεχόμενο του. Όταν το YouTube ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι εξετάζει τα προβλήματα αντιμετώπισης των dislike, αναφέρθηκε στις εξής ιδέες: απόκρυψη των αριθμών τόσο για τις επισημάνσεις των “like” όσο και για τα “dislike”, πρόσθεση περισσότερης αλληλεπίδρασης για να καταλήξει να μην σας αρέσει κάτι ή αφαίρεση εντελώς των “like” και “dislike”.

Δείτε επίσης: Twitter: Θα μπορείτε να βλέπετε YouTube βίντεο απευθείας από το timeline

Αυτή η δοκιμή κάνει το μισό από αυτό που υποσχέθηκε η πρώτη επιλογή αλλά έχει κάποιο νόημα. Εάν οι αριθμοί των dislike είναι το πρόβλημα, γιατί να μην τους κρύψετε και να δείτε τι συμβαίνει; Το Instagram πειραματίστηκε με ένα παρόμοιο είδος δοκιμής όταν αποφάσισε να κρύψει τις επισημάνσεις των “like” σε δημοσιεύσεις. Προφανώς, τα like είναι εγγενώς θετικά, αλλά η αποτύπωση ενός υψηλού αριθμού από “like” μπορεί να έχει τη δική της αρνητική επίδραση στους δημιουργούς.

Δείτε επίσης: Πώς να ξεμπλοκάρετε το YouTube ώστε να βλέπετε όλα τα βίντεο;

Το YouTube δεν δοκιμάζει την απόκρυψη των dislike σε όλα τα βίντεο των δημιουργών, αλλά αν τα παρατηρήσετε στη σελίδα σας ή έχετε άποψη ως θεατής, το YouTube συλλέγει σχόλια στον ιστότοπό του.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS