ΑρχικήinetMicrosoft: Σταματά την υποστήριξη του Cortana App σε iOS και Android

Microsoft: Σταματά την υποστήριξη του Cortana App σε iOS και Android

Cortana Microsoft
Microsoft: Σταματά την υποστήριξη του Cοrtana App σε iOS και Android

Η Microsoft σταμάτησε να υποστηρίζει το mobile app Cortana για iOS και Android συσκευές. Η Cortana είναι ο ψηφιακός προσωπικός βοηθός που προσφέρει η Microsoft στους χρήστες της. Μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να ολοκληρώσει μικρά tasks. Το mobile app κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018, αλλά προφανώς δεν απέκτησε μια αρκετά μεγάλη βάση χρηστών, γι’ αυτό και η Microsoft αποφάσισε να το αποσύρει.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge browser: Γιατί μπορεί να θεωρηθεί καλύτερος από τον Chrome;

Η σελίδα υποστήριξης της Microsoft αναφέρει ότι από σήμερα, 31 Μαρτίου, η εφαρμογή Cortana για κινητά δεν υποστηρίζεται πλέον, ενώ και οι υπενθυμίσεις και οι λίστες δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες εντός της εφαρμογής. Ωστόσο, οι χρήστες θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά μέσω της Cortana στα Windows. Επίσης, οι υπενθυμίσεις, οι λίστες και τα tasks της Cortana συγχρονίζονται αυτόματα με την εφαρμογή “Microsoft To Do“, η οποία διατίθεται δωρεάν τόσο για iOS όσο και για Android συσκευές.

Δείτε επίσης: Θες αυθεντικά Windows 10 keys από 7.40€; Δες εδώ!

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει από τον Ιούλιο του 2020 τα σχέδιά της να τερματίσει την εφαρμογή και είχε πει ότι σκέφτεται να στραφεί σε μια “νέα assistant εμπειρία με τεχνολογία AI” στα Microsoft 365 apps.

Δείτε επίσης: Το Microsoft 365 προσθέτει “External” email tags για αυξημένη ασφάλεια

Cortana App iOS Android
Microsoft: Σταματά την υποστήριξη του Cortana App σε iOS και Android

Από τότε, η εταιρεία βελτίωσε την ενσωμάτωση της Cortana στο Micrοsoft 365, με την εισαγωγή εξατομικευμένων, actionable briefs στο Outlook για χρήστες Exchange, και με την προσθήκη της Cortana στο Teams mobile app (για διαχείριση ημερολογίων, email και συμμετοχή σε συναντήσεις).

Η Microsoft είχε, επίσης, ανακοινώσει τον τερματισμό υποστήριξης της Cortana στο Harman Kardon Invoke speaker και δημιούργησε ένα Bluetooth-enabled device transition plan, ώστε οι κάτοχοι του Invoke speaker να μπορούν να συνεχίσουν να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική, podcasts και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Πηγή: MacRumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS