ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Η αγορά/πώληση πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 είναι έγκλημα

ΗΠΑ: Η αγορά/πώληση πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 είναι έγκλημα

Ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ εξέδωσαν στις 30 Μαρτίου προειδοποίηση, τονίζοντας ότι η αγορά/πώληση πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 παραβαίνει τον νόμο και αποτελεί έγκλημα. Συγκεκριμένα, το FBI, το Υπουργείο Υγείας και το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή (HHS-OIG) εξέδωσαν την προειδοποίηση με τη μορφή ανακοίνωσης δημόσιας υπηρεσίας που δημοσιεύτηκε στο Internet Crime Complaint Center.

ΗΠΑ: Η αγορά/πώληση πλαστών πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 είναι έγκλημα

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες ανέφεραν τα ακόλουθα: «Εάν δεν λάβατε το εμβόλιο, μην αγοράσετε πλαστές κάρτες εμβολιασμού, μην φτιάξετε τις δικές σας κάρτες εμβολιασμού και μην συμπληρώσετε κενές κάρτες εμβολιασμού με ψευδείς πληροφορίες. Ισχυριζόμενοι (ψευδώς) ότι έχετε εμβολιαστεί όταν μπαίνετε σε σχολεία, ΜΜΕ, χώρους εργασίας, γυμναστήρια ή χώρους λατρείας, εκθέτετε περισσότερο τον εαυτό σας και τους γύρω σας στον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19.»

Διαβάστε επίσης: Covid-19: Εμβόλια και πλαστές κάρτες εμβολιασμού πωλούνται στο dark web

Οι υπηρεσίες προειδοποίησαν επίσης να μην χρησιμοποιούνται επίσημες σφραγίδες κυβερνητικών υπηρεσιών για τη δημιουργία πλαστών αρχείων εμβολιασμού, καθώς αυτό είναι έγκλημα που τιμωρείται σύμφωνα με τον Τίτλο 18 του Κώδικα των ΗΠΑ, Ενότητα 1017, καθώς και άλλους ισχύοντες νόμους.

Επιπλέον, στους κυβερνητικούς και τους ιδιωτικούς οργανισμούς συνιστάται να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και να διατηρούν το social distancing, όποτε είναι δυνατόν, δεδομένου ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν ψεύτικες κάρτες εμβολιασμού ενδέχεται να αυξήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης από τον COVID-19.

ΗΠΑ: Η αγορά/πώληση πλαστών πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 είναι έγκλημα
ΗΠΑ: Η αγορά/πώληση πλαστών πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 είναι έγκλημα

Δείτε ακόμη: Excelsior Pass: Το πρώτο ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού στις ΗΠΑ

Αυτή η προειδοποίηση ακολουθεί προηγούμενες ειδοποιήσεις που εξέδωσαν το FBI και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να μην δημοσιεύονται κάρτες εμβολιασμού CDC COVID-19 σε social media πλατφόρμες.

Aπατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες καρτών εγγραφής εμβολιασμού που κοινοποιούνται στα social media για προσωπικό τους κέρδος. Κάτι τέτοιο αυξάνει επίσης δραστικά την πιθανότητα κλοπής προσωπικών στοιχείων και ταυτότητας, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε απάτες.

Οι κλέφτες ταυτότητας μπορούν να χρησιμοποιήσουν κλεμμένα προσωπικά στοιχεία για να ανοίξουν νέους λογαριασμούς στο όνομα των θυμάτων, να διεκδικήσουν με «δόλιο» τρόπο επιστροφές φόρου και να εμπλακούν σε άλλες μορφές κλοπής ταυτότητας.

COVID-19
ΗΠΑ: Η αγορά/πώληση πλαστών πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 είναι έγκλημα

Πρόταση: ΗΠΑ: Αυξημένες οι αναφορές για απάτες κλοπής ταυτότητας κατά το 2020

Ακόμη, το PSA πρόσθεσε τα ακόλουθα: «Εάν λάβατε το εμβόλιο, σας συνιστούμε να μην δημοσιεύετε φωτογραφίες της κάρτας εμβολιασμού σας σε social media sites – τα προσωπικά σας στοιχεία θα μπορούσαν να κλαπούν για την πραγματοποίηση απάτης.»

Η FTC δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι ο αριθμός των αναφορών περί κλοπής ταυτότητας διπλασιάστηκε το 2020 σε σύγκριση με το 2019, φθάνοντας τις 1,4 εκατομμύρια αναφορές (ρεκόρ) εντός ενός έτους. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που παρέχονται από την FTC, περισσότεροι από 372.000 Αμερικανοί έχουν αναφέρει οικονομικές απώλειες άνω των 365 εκατομμυρίων δολαρίων, αφότου έπεσαν θύματα απατών που σχετίζονται με τον COVID-19, από τις αρχές του 2020.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS