ΑρχικήinetTesla ατύχημα: Σκοτώθηκαν δύο άνδρες - Δεν οδηγούσε κανένας!

Tesla ατύχημα: Σκοτώθηκαν δύο άνδρες – Δεν οδηγούσε κανένας!

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KPRC 2, οι αρχές στο Texas ανέφεραν ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα αυτοκίνητο Tesla έπεσε σε ένα δέντρο και άρπαξε φωτιά. Λέγεται ότι την ώρα που έγινε το ατύχημα, δεν βρισκόταν κανένας στη θέση του οδηγού.

Tesla ατύχημα
Tesla ατύχημα: Σκοτώθηκαν δύο άνδρες – Δεν οδηγούσε κανένας!

Η αιτία της συντριβής, που έγινε στο Spring, στο Texas (κοντά στο Houston), βρίσκεται υπό διερεύνηση. Ο τηλεοπτικός σταθμός KHOU αναφέρει ότι χρειάστηκαν 30.000 γαλόνια νερού (113,562 λίτρα περίπου) και προσπάθειες τεσσάρων ωρών για να σβήσει η φωτιά, καθώς υπήρχε πρόβλημα με τη μπαταρία του Tesla. Οι αρχές προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για συμβουλές σχετικά με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά δεν είναι σαφές εάν έλαβαν κάποια απάντηση.

Δείτε επίσης: Tesla: Ο μεγαλύτερος σταθμός Supercharger στον κόσμο στήνεται στην Καλιφόρνια

Οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι το αυτοκίνητο ταξίδευε με υψηλή ταχύτητα, απέτυχε να στρίψει, έφυγε από το δρόμο και προσέκρουσε στο δέντρο. Ο ένας από τους άντρες που σκοτώθηκαν, βρέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού, ενώ ο άλλος ήταν στο πίσω κάθισμα, σύμφωνα με τον KHOU. Με βάση τη θέση στην οποία βρέθηκαν οι νεκροί άντρες, οι αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν οδηγούσε κανένας το αυτοκίνητο την ώρα του ατυχήματος. Πιθανότατα, ήταν ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot, αν και δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί αυτή η πληροφορία.

Έχουν υπάρξει τουλάχιστον 23 ακόμα ατυχήματα που σχετίζονται με το σύστημα Autopilot και ερευνώνται από την Εθνική Αρχή Ασφάλειας Κυκλοφορίας, αλλά αυτό φαίνεται να είναι το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα, όπου δεν υπήρχε κανένας στη θέση του οδηγού. Η Tesla έχει προειδοποιήσει τους πελάτες της ότι το σύστημα Autopilot δεν είναι αυτόνομο σύστημα οδήγησης και εξακολουθεί να απαιτεί τη συνεχή προσοχή των ανθρώπων στο δρόμο.

Δείτε επίσης: NHTSA: Ερευνά καταγγελίες για Tesla οχήματα που αυξάνουν ταχύτητα και προκαλούν ατυχήματα

Tesla σκοτώθηκαν φωτιά
Tesla ατύχημα: Σκοτώθηκαν δύο άνδρες – Δεν οδηγούσε κανένας!

Η Tesla έχει, επίσης, δώσει οδηγίες για τις πιθανές πυρκαγιές, που σχετίζονται με μπαταρίες EV. Η ανάφλεξη της μπαταρίας μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, επειδή σε αντίθεση με τα συμβατικά οχήματα, η μπαταρία ενός ηλεκτρικού οχήματος έχει αποθηκευμένη ενέργεια, ακόμα και αν η φωτιά σβήσει. Οι οδηγίες της Tesla αναφέρουν ότι είναι καλύτερο να αφήσετε για λίγο τη φωτιά (έχοντάς την υπό έλεγχο) παρά να να προσπαθείτε αμέσως να την σβήσετε.

Δείτε επίσης: Tesla προς Κίνα: Οι κάμερες των αυτοκινήτων είναι ενεργές μόνο στις ΗΠΑ

Λέγεται ότι στο παρελθόν, οι μηχανικοί της Tesla είχαν προτείνει την προσθήκη ενός καλύτερου συστήματος παρακολούθησης, όταν ένα όχημα βρίσκεται στο Autopilot (π.χ. eye-tracking κάμερες ή πρόσθετοι αισθητήρες στο τιμόνι). Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Elon Musk, απέρριψε τις προτάσεις λέγοντας ότι η τεχνολογία είναι “αναποτελεσματική”. Είπε το 2018 ότι η Tesla θα κυκλοφορούσε τακτικά συμβουλές ασφαλείας σχετικά με τη δυνατότητα Autopilot.

Όταν υπάρχει ένα σοβαρό ατύχημα, σχεδόν πάντα ή ίσως πάντα, είναι ένας έμπειρος χρήστης και το πρόβλημα σχετίζεται περισσότερο με τον εφησυχασμό“, δήλωσε ο Musk τον Μάιο του 2018. “Απλώς το συνηθίζουν. Αυτό είναι το θέμα. Δεν είναι η έλλειψη κατανόησης του τι μπορεί να κάνει το Autopilot. Οι οδηγοί πιστεύουν ότι γνωρίζουν περισσότερα για το Autopilot απ’ ότι πραγματικά γνωρίζουν“.

Πηγή: The Verge

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS