ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαSpaceX: Το Starship SN15 κατάφερε να προσγειωθεί με επιτυχία

SpaceX: Το Starship SN15 κατάφερε να προσγειωθεί με επιτυχία

Η SpaceX κατάφερε να απογειώσει και να προσγειώσει έναν πύραυλο Starship για πρώτη φορά χωρίς να εκραγεί.

SpaceX Starship

Δείτε επίσης: Το SN15 της SpaceX ίσως κάνει την δοκιμαστική πτήση του σήμερα

Η ολοκλήρωση της δοκιμαστικής πτήσης μεγάλου υψομέτρου του Starship SN15, σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τις φιλοδοξίες του Elon Musk να στείλει ανθρώπους στον Άρη.

Η πτήση μεγάλου υψομέτρου πραγματοποιήθηκε τελικά την Τετάρτη στην εγκατάσταση της SpaceX στη Boca Chica του Τέξας, όπου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η ανάπτυξη νέων πρωτοτύπων Starship.

Το διαστημικό σκάφος επόμενης γενιάς απογειώθηκε στις 5.30 μ.μ. τοπική ώρα και έφτασε σε ύψος 10 χιλιομέτρων πριν προσγειωθεί περίπου έξι λεπτά αργότερα.

Δείτε ακόμα: SpaceX: Το Starship SN15 διαθέτει ένα διαδικτυακό πιάτο Starlink

Η διαστημική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η δοκιμή ήταν επιτυχής, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Elon Musk να περιγράφει την προσγείωση ως «ανεκτή».

Η SpaceX μοιράστηκε μια ζωντανή ροή της δοκιμαστικής πτήσης Starship SN15, αν και οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της να είναι κρυμμένο στα σύννεφα.

Οι τέσσερις προηγούμενες δοκιμές μεγάλου υψομέτρου των πρωτοτύπων Starship SN8, SN9, SN10 και SN11 είχαν όλες καταλήξει σε εκρήξεις κατά την προσγείωση.

Η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια έρχεται λιγότερο από ένα μήνα αφού η SpaceX εξασφάλισε ένα συμβόλαιο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Nasa για την περαιτέρω ανάπτυξη του Starship προκειμένου να μεταφέρει ανθρώπους στη Σελήνη έως το 2024.

Δείτε επίσης: NASA: Επιλέγει τη SpaceX για την προσεδάφιση αστροναυτών στη Σελήνη

Το SpaceX ελπίζει να πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική πτήση σε τροχιά του Starship πριν από τον Ιούλιο, με τις προετοιμασίες να γίνονται ήδη στο Starship SN16.

Δεν είναι σαφές τι θα συμβεί στο Starship SN15, αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δοκιμαστεί η επαναχρησιμοποίηση του σκάφους. Ο Elon Musk είπε στο παρελθόν ότι σκοπεύει να δημιουργήσει έως και 100 Starship κάθε χρόνο, με το καθένα να μπορεί να πετάει πολλές φορές την ημέρα μεταφέροντας ανθρώπους και φορτία γύρω από το ηλιακό σύστημα.

Το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει μια πιθανή προσγείωση του Άρη ήδη από το 2024 ή το 2026, με την ελπίδα να δημιουργηθεί τελικά μια αυτοσυντηρούμενη αποικία στον Κόκκινο Πλανήτη έως το 2050.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS