ΑρχικήinetΗ Apple προσπάθησε να πείσει το Netflix να διατηρήσει τις in-app συνδρομές

Η Apple προσπάθησε να πείσει το Netflix να διατηρήσει τις in-app συνδρομές

Αποκαλύφθηκαν διάφορα emails και έγγραφα που αφορούν την υπόθεση της Apple και δείχνουν τις προσπάθειες της τεχνολογικής γιγαντιαίας εταιρείας να πείσει το Netflix να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις in-app πληρωμές στο App Store.

Apple Netflix

Δείτε επίσης: Βραβεία Oscar: Το Netflix σάρωσε και η Amazon έλαβε δύο νίκες

Το 2018, το Netflix διέκοψε την δυνατότητα που είχαν οι χρήστες να γίνουν νέοι συνδρομητές στην υπηρεσία μέσω της iOS εφαρμογής. Αν και το Netflix δεν εξήγησε το γιατί, είναι πιθανό να πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε εξαιτίας της πληρωμής προμήθειας της τάξεως του 30% που έπαιρνε η Apple για αγορές εντός της εφαρμογής.

Μόλις η Apple έμαθε για το σχέδιο της Netflix να σταματήσει να προσφέρει τις in-app συνδρομές, ξεκίνησε έναν εσωτερικό διάλογο και προσπάθησε να πείσει το Netflix να αλλάξει την απόφαση του, σύμφωνα με τα email και τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά από το 9to5Mac.

Δείτε επίσης: Netflix: Οι εγγραφές νέων συνδρομητών μειώνονται

Το 2018, για παράδειγμα, το Netflix διεξήγαγε μια δοκιμή για να κατανοήσει την αξία της κατάργησης των in-app συνδρομών σε ορισμένες αγορές.

Ο Carson Oliver, διευθυντής του App Store Business Management της Apple, είχε πει εκείνη την εποχή ότι η Apple “εξέφρασε την ανησυχία ότι η εκτέλεση της δοκιμής θα δημιουργήσει μια κακή εμπειρία για τους χρήστες εφαρμογών σε αυτές τις αγορές και θα περιορίσει τις co-marketing ευκαιρίες.”

Ο Oliver έκανε επίσης μια αναφορά σε ένα “ζήτημα churn” μεταξύ των συνδρομητών στο iOS. Με άλλα λόγια, περισσότεροι χρήστες που εγγράφηκαν στο Netflix από iPhone ή iPad σταμάτησαν να χρησιμοποιούν το προϊόν σε σύγκριση με τους χρήστες που είχαν κάνει εγγραφή από αλλού.

Επιπλέον, ο Oliver ρώτησε και άλλους συμμετέχοντες στην αλυσίδα των email εάν η Apple θα έπρεπε να λάβει «ποινικά μέτρα» ως απάντηση στη δοκιμή. Αμφισβήτησε επίσης το πώς αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να επικοινωνηθούν με το Netflix.

Άλλα μηνύματα στο thread δείχνουν ότι τα στελέχη της Apple πραγματοποίησαν διάφορες συναντήσεις με το Netflix για να συζητήσουν τη δοκιμή. Ορισμένες από τις συναντήσεις περιελάμβαναν συζητήσεις σχετικά με την επίτευξη μιας «μέσης λύσης» – μια λύση που προφανώς δεν βρέθηκε ποτέ.

Μία από τις προσπάθειες της Apple να πείσει το Netflix να παραμείνει στο IAP περιελάμβανε μια λεπτομερή παρουσίαση που δικαιολογούσε την προμήθεια του App Store και προσέφερε μια ποικιλία υποτιθέμενων πλεονεκτημάτων στη διατήρηση των in-app συνδρομών. Στην παρουσίαση, η Apple προσπάθησε να πείσει το Netflix επισημαίνοντας τους διάφορους τρόπους με τους οποίους οδήγησε τους συνδρομητές στην υπηρεσία.

Δείτε επίσης: Android malware εμφανίζεται σαν Netflix app και παραβιάζει WhatsApp συνομιλίες

Επιπλέον, η παρουσίαση προσέφερε μια ποικιλία λύσεων στις οποίες η Apple και το Netflix θα μπορούσαν να εργαστούν μαζί, όπως ένα πακέτο Apple TV και μια επιλογή συμμετοχής σε ένα “πρόγραμμα video partner”. Άλλες ιδέες που περιλαμβάνονταν στην παρουσίαση περιστρέφονταν γύρω από βαθύτερες συνεργασίες, όπως το marketing Netflix σε τοποθεσίες λιανικής της Apple ή η αποστολή καμπανιών μέσω email που θα προωθούσαν την streaming υπηρεσία.

Οι προσπάθειες της Apple να πείσει το Netflix τελικά αποδείχτηκαν άκαρπες. Ωστόσο, μόλις ένα χρόνο αργότερα, η γιγαντιαία εταιρεία λάνσαρε την υπηρεσία Apple TV+, φέρνοντας την εταιρεία σε άμεσο ανταγωνισμό με το Netflix.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS