ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαElon Musk: Μερικοί άνθρωποι ίσως πεθάνουν κατά την αποστολή στον Άρη

Elon Musk: Μερικοί άνθρωποι ίσως πεθάνουν κατά την αποστολή στον Άρη

Ο φιλόδοξος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Elon Musk, ο οποίος έχει βάλει στόχο να μεταφέρει τους ανθρώπους στον πλανήτη Άρη, έκανε μία μάλλον τολμηρή δήλωση. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του είπε ότι «ένας αριθμός ανθρώπων πιθανότατα θα πεθάνει» κατά τη διάρκεια μιας μελλοντικής αποστολής στον Άρη, προσθέτοντας ότι το ταξίδι θα είναι «επίπονο και επικίνδυνο».

Elon Musk Άρη

Δείτε επίσης: NASA: Επιλέγει τη SpaceX για την προσεδάφιση αστροναυτών στη Σελήνη

Ο Musk εξήγησε στον Peter Diamandis, ιδρυτή και πρόεδρο του Ιδρύματος XPrize που ασχολείται με τις επιστημονικές ανακαλύψεις, ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αμφισβητήσει το κατά πόσο μια αποστολή στον Άρη είναι «κάποιου είδους διαφυγή για τους πλούσιους.»

«Η μετάβαση στον Άρη μοιάζει με αυτή τη διαφήμιση για τον Shackleton που πηγαίνει στην Ανταρκτική», πρόσθεσε ο Musk. «Είναι επικίνδυνο, είναι άβολο, είναι ένα μακρύ ταξίδι, από το οποίο μπορεί να μην ξαναγυρίσεις. Όμως, είναι μια υπέροχη περιπέτεια και θα είναι μια καταπληκτική εμπειρία.»

Δείτε ακόμα: SpaceX: Το Starship SN15 διαθέτει ένα διαδικτυακό πιάτο Starlink

«Είναι ένα επίπονο και επικίνδυνο ταξίδι όπου μπορεί να μην ξαναγυρίσεις ζωντανός», συνέχισε ο Musk. «Ειλικρινά, ένας αριθμός ανθρώπων πιθανότατα θα πεθάνει στην αρχή.»

Elon Musk Άρη

Τον Δεκέμβριο, ο Musk δήλωσε ότι ήταν «πολύ σίγουρος» για την πρόβλεψή του ότι η εταιρεία του θα πήγαινε ανθρώπους στον Άρη έως το 2026, ανέφερε το CNBC.

Ο Musk ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε σχέδια να δημιουργήσει μια πόλη στο Τέξας που ονομάζεται “Starbase“, η οποία θα ήταν “πολύ μεγαλύτερη από την Boca Chica.” Η Boca Chica είναι η τρέχουσα πόλη που φιλοξενεί το χώρο απογείωσης της SpaceX στο Τέξας.

Δείτε επίσης: SpaceX: Ο Elon Musk επιβεβαιώνει την καταστροφή ενός ακόμα Starship

Ένας πρωτότυπος πύραυλος SpaceX SN10 Starship εξερράγη στις 3 Μαρτίου, μετά την επιτυχημένη εκτόξευσή του και την ολοκλήρωση μιας στροφής στον αέρα.

Ενώ η εταιρεία του Musk έχει εκτοξεύσει περίπου 100 πυραύλους την τελευταία δεκαετία στις προσπάθειές της να στείλει ανθρώπους στον Άρη, ένας αριθμός πυραύλων έχουν επίσης χαθεί σε εκρήξεις, ανέφερε η New York Post.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS