ΑρχικήinetSpaceX: Ο Elon Musk επιβεβαιώνει την καταστροφή ενός ακόμα Starship

SpaceX: Ο Elon Musk επιβεβαιώνει την καταστροφή ενός ακόμα Starship

Το τελευταίο Starship SN11 της SpaceX είχε δυστυχώς την ίδια μοίρα με τους προκατόχους του, όπως επιβεβαίωσε ο Elon Musk.

SpaceX Starship

Η εταιρεία είχε βασίσει τις ελπίδες της στο να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη δοκιμή του διαστημικού σκάφους με προορισμό τον Άρη, το οποίο θα κατάφερνε να απογειωθεί σε ύψος μερικών μέτρων και να προσγειωθεί με ασφάλεια.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η Tesla δεν θα κοινοποιούσε ποτέ data στην Κίνα ή στις ΗΠΑ

Δυστυχώς όμως, στη μέση αυτής της δοκιμής, η SpaceX έκοψε ξαφνικά τη ζωντανή ροή εξηγώντας τι συνέβη. Τα βίντεο που τραβήχτηκαν από κοντά, υποδηλώνουν ότι το Starship SN11, το οποίο ήταν η τελευταία έκδοση του διαστημικού αεροσκάφους, είχε καταστραφεί.

«Ένας υψηλός ρυθμός παραγωγής λύνει πολλά προβλήματα», έγραψε ο Elon Musk στο Twitter, θέλοντας προφανώς να τονίσει το γεγονός ότι η SpaceX κατασκευάζει μια σειρά από Starships, ώστε να μπορούν να προχωρήσουν γρήγορα στις επόμενες δοκιμές, ακόμα κι όταν κάποιο καταστρέφεται.

«Τουλάχιστον ο κρατήρας είναι στο σωστό μέρος!», έγραψε αστειευόμενος στη συνέχεια ο Musk, επιβεβαιώνοντας στην ουσία την καταστροφή του SN11 και υποδηλώνοντας ότι δεν είχε προκαλέσει κρίσιμη ζημιά.

Δείτε ακόμα: Η SpaceX δημοσιεύει άλλο ένα βίντεο από την πτήση του Starship SN10

SpaceX Starship

Σε ένα πιο λεπτομερές tweet, είπε ότι «κάτι σημαντικό» είχε συμβεί και προκάλεσε τα προβλήματα, αλλά δεν ήταν σαφές ποιο ήταν αυτό το πρόβλημα.

«Φαίνεται ότι ο κινητήρας 2 είχε προβλήματα κατά την απογείωση και δεν έφτασε την πίεση του θαλάμου λειτουργίας κατά την προσγείωση, ωστόσο θεωρητικά δεν χρειαζόταν», έγραψε.

«Κάτι σημαντικό συνέβη λίγο μετά την εκκίνηση της προσγείωσης. Θα μάθουμε τι ήταν, μόλις μπορέσουμε να εξετάσουμε τα κομμάτια αργότερα σήμερα

Όπως ανέφερε ο Musk, η SpaceX έχει δημιουργήσει μια σειρά διαφορετικών εκδόσεων του Starship, δύο από τα οποία έχουν καταστραφεί σε προηγούμενες δοκιμές. Το τελευταίο πρόβλημα πάει ένα βήμα πίσω τις προσπάθειες, δεδομένου ότι το προηγούμενο Starship είχε προσγειωθεί επιτυχώς και στη συνέχεια εξερράγη.

Δείτε επίσης: Ο πύραυλος της SpaceX κατάφερε να προσγειωθεί αλλά εξερράγη μετά

Αλλά οι επερχόμενες εκδόσεις του Starship, που θα ξεκινήσουν από το SN15, έχουν ήδη ενσωματωμένες ορισμένες βελτιώσεις, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν παρόμοιες εκρήξεις στο μέλλον.

«Το SN15 προχωράει και θα είναι στην πλατφόρμα απογείωσης σε λίγες μέρες», έγραψε ο Musk σε ένα άλλο tweet. «Έχει εκατοντάδες βελτιώσεις σχεδιασμού σε δομές, αεροηλεκτρονικά, λογισμικό και κινητήρα.»

«Ας ελπίσουμε ότι μία από αυτές τις βελτιώσεις καλύπτει αυτό το πρόβλημα. Εάν όχι, τότε η μετασκευή θα πάρει μερικές ακόμη ημέρες.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS