ΑρχικήUpdatesΠοια θα είναι τα χαρακτηριστικά του Google Chrome 91;

Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του Google Chrome 91;

Η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα τον Chrome 90 στο σταθερό κανάλι και εισήγαγε κάποιες νέες λειτουργίες τόσο για desktop όσο και για χρήστες κινητών. Μετά την ενημέρωση, ο browser τώρα φορτώνει τις HTTPS εκδόσεις των ιστότοπων από προεπιλογή, περιλαμβάνει υποστήριξη κωδικοποιητή AV1 και σας δίνει την επιλογή να κοινοποιείτε το επισημασμένο κείμενο από μια σελίδα. Μαζί με αυτές τις δυνατότητες, η Google φαίνεται ότι δοκιμάζει και μια νέα λειτουργία παρακολούθησης τιμών με ειδοποιήσεις πτώσης τιμών που είναι real time, το οποίο ενδέχεται να κυκλοφορήσει μελλοντικά. Όμως, η Google έχει αναλύσει μερικές άλλες λειτουργίες που θα κυκλοφορήσουν σίγουρα με την επόμενη σταθερή ενημέρωση του Chrome, δηλαδή τον Chrome 91.

Chrome 91

Δείτε επίσης: Η Google κυκλοφόρησε τον Chrome 90 με HTTPS από προεπιλογή

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Chromium Blog, η εταιρεία ανέλυσε ορισμένες από τις νέες δυνατότητες και τις αλλαγές που θα κυκλοφορήσουν με τον Chrome 91. Η ενημέρωση είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε beta και περιλαμβάνει τις ακόλουθες αλλαγές:

Υποστήριξη clipboard για εφαρμογές desktop

Ο Chrome 91 θα παρέχει στα desktop apps πρόσβαση read-only στο clipboard. Η δυνατότητα θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν συντομεύσεις πληκτρολογίου πρόχειρου, όπως Ctrl + C και Ctrl + V για να επισυνάψουν αρχεία σε ένα email, αντί να βασίζονται αποκλειστικά στη μέθοδο drag and drop. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στην έκδοση beta του Chrome 91, αλλά κρύβεται πίσω από ένα flag. Σε περίπτωση που θέλετε να το δοκιμάσετε, μπορείτε να μεταβείτε στο chrome://flags και να ενεργοποιήσετε το flag “Clipboard filenames”.

Αφού ενεργοποιήσετε το flag, κάντε κλικ στο κουμπί «Relaunch» στην κάτω δεξιά γωνία. Μόλις ολοκληρωθεί, θα μπορείτε να αντιγράψετε αρχεία στο σύστημά σας χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + C και να τα επισυνάψετε σε ένα email με τη συντόμευση Ctrl + V.

Δείτε επίσης: Chrome 90: Θα αποκτήσει δυνατότητα real time παρακολούθησης τιμών

Ενημερωμένα στοιχεία ελέγχου φόρμας σε Android

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, εντοπίστηκε μια ανάρτηση στα φόρουμ του Chromium που περιέγραφε λεπτομερώς μια οπτική ανανέωση για στοιχεία ελέγχου φόρμας στον Google Chrome σε Android. Σύμφωνα με τη νέα ανάρτηση, η ενημερωμένη φόρμα ελέγχου UX θα κυκλοφορήσει σε χρήστες με Chrome 91 για Android. Το UX, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Microsoft, θα προσφέρει καλύτερη προσβασιμότητα και υποστήριξη αφής, καλύτερη υποστήριξη dark mode και πολλά άλλα. Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν τις διαφορές μεταξύ του παλιού και του νέου UI ελέγχου της φόρμας.

Δείτε επίσης: Chrome 90: Μπορείτε να μοιράζεστε επισημασμένο κείμενο από web pages

Διάφορα χαρακτηριστικά / αλλαγές

Ο Chrome 91 θα περιλαμβάνει επίσης Origin Trials για να βοηθήσει τους web developers να δοκιμάσουν νέες δυνατότητες και να δώσουν feedback σχετικά με τη χρηστικότητα, την πρακτικότητα και την αποτελεσματικότητα στην κοινότητα web standards. Η ενημέρωση περιλαμβάνει επίσης ένα νέο interface GravitySensor, SharedArrayBuffers σε πλατφόρμες desktop, προτεινόμενο όνομα αρχείου και τοποθεσία για το File System Access API, υποστήριξη iframe πολλαπλής προέλευσης για το API WebOTP και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις αλλαγές, μεταβείτε στο blog του Chromium.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS