ΑρχικήUpdatesChrome 90: Μπορείτε να μοιράζεστε επισημασμένο κείμενο από web pages

Chrome 90: Μπορείτε να μοιράζεστε επισημασμένο κείμενο από web pages

Ο Google Chrome 90 ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί στο σταθερό κανάλι, φέρνοντας αρκετές σημαντικές βελτιώσεις, όπως το HTTPS ως προεπιλογή, υποστήριξη κωδικοποιητή AV1 για καλύτερη εμπειρία βιντεοκλήσεων σε αργές συνδέσεις στο διαδίκτυο και πολλά άλλα. Αν και δεν αναφέρεται στην επίσημη ανάρτηση ή στο changelog, η Google παρουσιάζει μια νέα λειτουργία του Chrome 90 που θα σας επιτρέψει να κοινοποιήσετε στα άτομα ένα συγκεκριμένο σημείο μιας ιστοσελίδας.

Chrome 90

Η Google εργάζεται για τη δυνατότητα κοινής χρήσης ιστοσελίδων με επισημασμένο κείμενο από πέρυσι. Κυκλοφόρησε ακόμη και μια επέκταση Chrome που ονομάζεται “Link to Text Fragment” για προγράμματα περιήγησης Chrome και Chromium προτού τελικά αποφασίσει να ενσωματώσει τη λειτουργία στο ίδιο το πρόγραμμα περιήγησης. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες πειραματικές λειτουργίες του Chrome, το “Copy Link to Text” κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην έκδοση του Canary Chrome στα τέλη του περασμένου έτους. Και, τώρα η Google το φέρνει επιτέλους στον Chrome 90, όπως αποκαλύφθηκε από τον διευθυντή μηχανικής του Google Chrome, Adrienne Porter Felt.

Δείτε επίσης: Η Google κυκλοφόρησε τον Chrome 90 με HTTPS από προεπιλογή

Πολλές φορές, απλώς θέλετε να μοιραστείτε ένα συγκεκριμένο μέρος μιας ιστοσελίδας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το να μπορείς να κατευθύνεις άτομα στο επισημασμένο σημείο σας εξοικονομεί πολύ χρόνο και προσπάθεια χωρίς να χρειάζεται να διάβασετε ολόκληρη τη σελίδα. Την επόμενη φορά που θα θέλετε να μοιραστείτε ένα απόσπασμα ή ένα συγκεκριμένο τμήμα κειμένου από μια ιστοσελίδα, απλώς επισημάνετε το κείμενο χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας και κάντε δεξί κλικ πάνω του.

Δείτε επίσης: Chrome: Πώς μπορείτε να μάθετε εάν σας παρακολουθεί το Google FLoC

Θα πρέπει να δείτε την επιλογή “Copy Link to highlight” να εμφανίζεται σε ένα αναδυόμενο πλαίσιο. Κάνοντας κλικ σε αυτό θα αντιγράψετε το link στο πρόχειρο σας. Όταν κάποιος ανοίξει αυτό το link στον Chrome ή σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης Chromium, θα μεταφερθεί απευθείας στην επισημασμένη ενότητα της σελίδας.

Δείτε επίσης: Ο Google Chrome αποκλείει τη θύρα 10080 για να σταματήσει τις επιθέσεις NAT Slipstreaming

Το χαρακτηριστικό «link to text» θα κυκλοφορήσει σταδιακά στους χρήστες που χρησιμοποιούν τον Chrome 90 τις επόμενες ημέρες. Εάν δεν είναι ακόμα διαθέσιμο σε εσάς, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε χειροκίνητα ενεργοποιώντας το flag κάτω από το Chrome://flags copy-link-to-text.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS