ΑρχικήinetFacebook: Η απαγόρευση για τον Donald Trump θα παραμείνει, για τώρα

Facebook: Η απαγόρευση για τον Donald Trump θα παραμείνει, για τώρα

Ο Donald Trump δεν θα επιστρέψει σύντομα στο Facebook ή το Instagram και η απαγόρευσή του θα συνεχίσει να ισχύει, προς το παρόν.

Δείτε επίσης: Donald Trump: Θα επιστρέψει στα social media με δική του πλατφόρμα;

Facebook Donald Trump

Ωστόσο, η επιτροπή εποπτείας υποστηρίζει ότι το Facebook ενήργησε ακατάλληλα με τον τρόπο με τον οποίο θέσπισε την απαγόρευση και ανέθεσε στην εταιρεία να προβεί σε επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο καθορίστηκε η απαγόρευση.

Ανέφερε ότι οι πολιτικές του Facebook δεν επέτρεπαν το είδος της αναστολής που επιβλήθηκε στον Donald Trump. Ενώ οι άνθρωποι μπορούν να αποκλειστούν μόνιμα, οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν εάν συμβαίνει αυτό, είπε το Συμβούλιο Εποπτείας και ο κ. Trump πρέπει να γνωρίζει γιατί και για πόσο καιρό έχει απαγορευτεί.

Ως εκ τούτου, ο κ. Trump θα μπορούσε ακόμη να επιτραπεί να επιστρέψει στον ιστότοπο μετά από έλεγχο από το ίδιο το Facebook, πρότεινε το Συμβούλιο Εποπτείας. Το Facebook πρέπει να διασφαλίσει ότι η απαγόρευση του πρώην προέδρου είναι «σύμφωνη με τους κανόνες που εφαρμόζονται σε άλλους χρήστες της πλατφόρμας του».

Δείτε ακόμα: YouTube: Θα επαναφέρει το λογαριασμό του Donald Trump;

Η εταιρεία πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να τον αφήσει πίσω στον ιστότοπο, να του επιβάλει προσωρινή απαγόρευση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή να τον αποκλείσει για πάντα. Πρέπει να λάβει αυτήν την απόφαση τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με τους κανόνες της και να τη δημοσιοποιήσει.

Facebook Donald Trump

Σε απάντηση, ο Nick Clegg, αντιπρόεδρος του Facebook για παγκόσμιες υποθέσεις και επικοινωνίες, δήλωσε ότι το Facebook θα εξετάσει τις συστάσεις της επιτροπής. Ωστόσο, δεν δεσμεύτηκε σε καμία συγκεκριμένη προσέγγιση για την απαγόρευση του Donald Trump.

Το Συμβούλιο Εποπτείας κάλεσε επίσης το Facebook να «αντιμετωπίσει την ευρεία σύγχυση σχετικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων που σχετίζονται με τους χρήστες που ασκούν επιρροή».

Ο κ. Trump απαγορεύτηκε στις 7 Ιανουαρίου μετά τις επιθέσεις στο Καπιτώλιο και μια σειρά δημοσιεύσεων από τον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook. Αφού κατέβασε αρχικά τις μεμονωμένες αναρτήσεις, το Facebook είπε ότι ενήργησε και αποφάσισε να αποκλείσει τον κ. Trump από φόβο για τη βία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πιθανές μελλοντικές δημοσιεύσεις.

Δείτε επίσης: Αξιωματούχοι ασφαλείας προς Γερουσία για εισβολή στο Καπιτώλιο: “Ήταν συντονισμένη επίθεση”

Η απόφαση ελήφθη από το Facebook Oversight Board, μια ομάδα που ιδρύθηκε από την εταιρεία και είχε σκοπό να επανεξετάσει τις αποφάσεις περιεχομένου της. Αν και το Facebook τονίζει ότι το διοικητικό συμβούλιο και οι αποφάσεις του είναι ανεξάρτητα, πληρώνονται και επιλέγονται από το ίδιο το Facebook.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS