ΑρχικήinetYouTube: Θα επαναφέρει το λογαριασμό του Donald Trump;

YouTube: Θα επαναφέρει το λογαριασμό του Donald Trump;

Η διευθύνουσα σύμβουλος της δημοφιλούς video-sharing πλατφόρμας YouTube, Susan Wojcicki, είπε ότι ο λογαριασμός του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, θα αποκατασταθεί κάποια στιγμή, σύμφωνα με τις τρέχουσες πολιτικές της πλατφόρμας.

YouTube Trump
YouTube: Θα επαναφέρει το λογαριασμό του Donald Trump;

Ο λογαριασμός του Trump τέθηκε προσωρινά σε αναστολή στις 12 Ιανουαρίου για παραβίαση των πολιτικών του YouTube που σχετίζονται με την υποκίνηση βίας. Εκείνη την περίοδο, το YouTube είχε πει ότι ο περιορισμός του πρώην Προέδρου θα διαρκούσε τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Ωστόσο σύμφωνα με τα λεγόμενα της Wojcicki, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Atlantic Council την Πέμπτη, η αποκατάσταση του λογαριασμού του Trump θα γίνει μόνο όταν το YouTube θα είναι πεπεισμένο ότι έχει μειωθεί ο κίνδυνος υποκίνησης βίας. Η πλατφόρμα θα βασιστεί σε ένα συνδυασμό δεικτών για την αξιολόγηση του επιπέδου βίας. Αυτοί οι δείκτες θα περιλαμβάνουν δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, το επίπεδο ετοιμότητας των αρχών επιβολής του νόμου και σχόλια, δηλώσεις ή πιθανή ρητορική μίσους, που μπορεί να παρατηρήσει το YouTube στη δική του πλατφόρμα.

Η Wojcicki είπε ότι είναι δύσκολο να ειπωθεί με σιγουριά πότε θα αποκατασταθεί ο λογαριασμός του Trump. Ωστόσο, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αναστολή προς το παρόν λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν για νέα πιθανά περιστατικά βίας εναντίον του Καπιτωλίου των ΗΠΑ. Οι αξιωματούχοι είναι σε εγρήγορση μετά από προειδοποιήσεις του FBI, του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και της Αστυνομίας του Καπιτωλίου.

Είναι αρκετά σαφές ότι υπάρχει ακόμα αυξημένος κίνδυνος βίας“, είπε.

Το YouTube δεν ήταν η μόνη διαδικτυακή πλατφόρμα που είχε αφαιρέσει τον Trump, τον Ιανουάριο μετά την επίθεση υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο. Στην πραγματικότητα, οι μεγαλύτερες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Twitter και Facebook, έλαβαν παρόμοια μέτρα.

Παρόλο που ο λογαριασμός του Donald Trump θα αποκατασταθεί τελικά, η CEO του YouTube είπε ότι μια πιθανή απαγόρευση είναι πιθανή, αν λάβει άλλες δύο προειδοποιήσεις για παραβίαση πολιτικών της πλατφόρμας εντός 90 ημερών.

Πηγή: CNN International

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS