ΑρχικήsecurityFBI: Οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας τηλεφωνίας (TDoS) μπορούν να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές

FBI: Οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας τηλεφωνίας (TDoS) μπορούν να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές

Το FBI εξέδωσε στις 17 Φεβρουαρίου προειδοποίηση σχετικά με τις σκληρές συνέπειες που έχουν οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας τηλεφωνίας (TDoS), ενώ έχει παράσχει επίσης τα απαραίτητα μέτρα για τον μετριασμό του αντίκτυπου. Συγκεκριμένα, η αστυνομική υπηρεσία επεσήμανε ότι οι επιθέσεις σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές.

Οι επιθέσεις TDoS είναι χειροκίνητες ή αυτοματοποιημένες κακόβουλες προσπάθειες των χάκερς να καταστήσουν τηλεφωνικά συστήματα μη διαθέσιμα, μπλοκάροντας τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις. Αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο όταν πρόκειται για υπηρεσίες όπως το 911 ή άλλα παρόμοια τηλεφωνικά κέντρα υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

FBI: Οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας τηλεφωνίας (TDoS) μπορούν να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές

Οι χάκερς διενεργούν αυτού του είδους τις επιθέσεις για ποικίλους λόγους, όπως για χακτιβισμό, οικονομικό κέρδος ή παρενόχληση. Ενώ οι χακτιβιστές μπορούν να καταχραστούν σημαντικές υπηρεσίες για να προωθήσουν τις κοινωνικές ή πολιτικές τους πεποιθήσεις, έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας τηλεφωνίας (TDoS) και έχοντας ως στόχο να εκβιάσουν κυβερνητικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς.

Σύμφωνα με το FBI, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας τηλεφωνίας (TDoS) σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Στις επιθέσεις TDoS οι χάκερς εμποδίζουν τις τηλεφωνικές γραμμές των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να λαμβάνουν κλήσεις από ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, κι επομένως δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

FBI: Οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας τηλεφωνίας (TDoS) μπορούν να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, μια ξεχωριστή ειδοποίηση που στάλθηκε σε σημεία απάντησης δημόσιας ασφάλειας (PSAP), σε κέντρα και προσωπικό επικοινωνιών έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο του 2013, επεσήμανε πως «υποτίθεται ότι κυβερνητικές υπηρεσίες / υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης «στοχεύονται λόγω της ανάγκης λειτουργικών τηλεφωνικών γραμμών».

Ωστόσο, στην τωρινή του προειδοποίηση το FBI πρόσθεσε ότι οι κακόβουλοι παράγοντες παρέχουν υπηρεσίες και εργαλεία TDoS σε επιτιθέμενους με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας, γεγονός που μειώνει σημαντικά το επίπεδο δεξιοτήτων που απαιτείται για την εκκίνηση τέτοιων επιθέσεων.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι επιθέσεις TDoS είναι δύσκολο να εντοπιστούν, δεδομένου ότι οι εισβολείς πλαστογραφούν το αναγνωριστικό καλούντος (caller ID) σε κάθε κλήση. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα επιλέγουν να πλαστογραφήσουν αριθμούς τηλεφώνου αστυνομικών υπηρεσιών. Αυτό καθιστά σχεδόν αδύνατη τη διάκριση μεταξύ νόμιμων και κακόβουλων κλήσεων.

FBI: Οι επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας τηλεφωνίας (TDoS) μπορούν να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η προειδοποίηση που εξέδωσε το FBI περιλαμβάνει και μία λίστα με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πριν από τις επιθέσεις TDoS και κατά τη διάρκεια αυτών, ενώ παρέχονται επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αναφοράς των επιθέσεων στις αρχές. Το FBI κοινοποίησε επίσης πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προετοιμασίας για τυχόν διαταραχές και διακοπές στη γραμμή του 911, ώστε κάτι τέτοιο να μην κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Ειδικότερα, το FBI συνιστά τα ακόλουθα:

  • Προτού υπάρξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές παροχής υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να ζητήσετε υπηρεσία σε περίπτωση διακοπής του 911. Μάθετε εάν το text-to-911 είναι διαθέσιμο στην περιοχή σας.
  • Διαθέστε άμεσα αριθμούς επικοινωνίας για έκτακτη ανάγκη για φωτιά, διάσωση και επιβολή του νόμου σε περίπτωση διακοπής του 911.
  • Εγγραφείτε για αυτόματες ειδοποιήσεις από την περιοχή σας, για να ενημερώνεστε για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην περιοχή σας μέσω μηνύματος, τηλεφώνου ή email.
  • Προσδιορίστε sites και ακολουθήστε τα social media για ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης στην περιοχή σας, για την επίγνωση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS